Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    nöjd med mök skrev 2019-02-08 22:23:30 följande:
    L fick 2,7% i Novus. Så lågt har de aldrig legat förut. När FI låg på dessa nivåer slutade man redovisa dem eftersom de ansågs omätbara.

    Tänk själv, vem ska rösta på L?

    I övrigt ganska lustigt att kommunister springer runt och försvarar L numera.
    Det är för att ganska precis hälften av deras röster i valet 2018 var stödröster från M. Dessa finns inte längre och då halveras resultatet. Det är nog ungefär deras kärnväljare du ser i siffrorna nu. Die hard Folkpartister.

    Var de skall locka stödröster ifrån i nästa val, det är oklart i dagsläget.
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-03-25 21:49:09 följande:
    Ett riktigt lågvattenmärke hos skånes moderater. Man undrar varför dessa moderater inte utesluts.

    Fängelse eller böter. Det första är inte orimligt enligt gällande lagar
    Det blir varken fängelse eller böter. Åklagaren lade ned förundersökningen - oavsett eventuella lögner om åldern - då den sk "ensamkommande" inte personligen hade fått ut bidragen. En mer eller mindre teknikalitet alltså.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8mmxmA/forundersokningar-mot-ensamkommande-laggs-ner

    "Bidragen och ersättningarna har inte hamnat i personernas egna fickor och därför omfattas de inte av bidragsbrottslagen, säger han till Sydsvenskan."
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-03-25 22:24:14 följande:
    Det var alltså förundersökningen om de ensamkommandes påstådda brott som lades ned 
    Ja, jag skrev ju det och länkade artikeln.

    Det är enligt åklagaren inte bidragsbrott om de ljuger om sin ålder så länge det inte är de inte själva utan deras boendeansvariga som gynnas ekonomiskt. Lite underligt kanske men så är tydligen lagen.

    Ur kommunens synvinkel blir det ju konstigt. En 22-åring som låtsas vara 16 kostar ju så oerhört mycket mer att hantera för den kommun som blir ansvarig. Kommunen anmäler ett fusk som kostar dem en massa pengar men ingen kan ställas till svars för detsamma.
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-03-26 07:22:54 följande:
    Ska dessa politiker ställas till svars för detta..
    Det borde vara självklart att myndigheter och politiker anmäler misstänkta bidragsbrott om man värnar om välfärdsstaten. Oavsett om det handlar om "ensamkommande" som ljuger om sin ålder eller om FL-mammor som fuskar med VAB-dagar.

    Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-01 18:56:14 följande:
    M stakar nu ut vägen framåt genom att ta in SD-vänliga Alice T som huvudsekreterare för arbetet med det nya idé-programmet.

    www.svd.se/gps-alice-teodorescu-gar-till-mode...

    "? Sverige och Moderaterna befinner sig i ett väldigt formativt läge. Mycket har omkullkastats under den gångna mandatperioden och efter valet, säger hon." 

    Fjellner som ingår i gruppen som arbetar med idéprogrammet är i alla fall kritisk mot SDs hållning till Putin, Le Penn m.fl.

    Om AT gör samma resa med M som hon gjort med den liberala GP återstår att se. Det är trångt längst ut på högerflanken nu. 
    Självklart. Hon och Benjamin Dousa. Och Gunilla Carlsson.

    Det här är ett arbete M måste göra. Omsvängningen kommer men det är ett stort projekt.

    De kan inte bara som KD kasta om med ett par månaders interna diskussioner. 

    M måste få fram ett program och sedan måste det till kongressbeslut och det ena med det andra.

    Sedan får de M-politiker som inte gillar det antingen leva med det ändå eller lämna sin plats.

    Som det ser ut kommer det inte att bli ett val innan 2022. De har väl i praktiken till någon gång under 2020 att förankra den nya politiken internt och sedan sedan kanske 1,5 - 2 år på sig att kommunicera det till valet.
    .
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-02 18:05:03 följande:
    De liberala väljare som M fick under FRs partistyre kommer att hitta nya partier om M svänger mot SD. C eller L kommer att få dessa röster 2020.
    De har redan lämnat. De drog till Annie när ABK öppnade upp för samtal med SD och kom aldrig tillbaka.

    Det är inte ett M på 26% och med liberala inslag vi talar om idag utan ett M på 17-18-19%, men istället homogent.
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-02 22:36:53 följande:
    Jag tror att UK får det svårt och att han kommer att kliva av om kraven på SD-närhet blir för stora. Han klarar inte ett stunt som att öppna för SD med tanke på vad han sagt tidigare.
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7193872

    "Frågan om Moderaterna ska förhandla med Sverigedemokraterna är i praktiken uppklarad. Det gäller inte längre om utan när ..."

    .
    SD, eller inte SD, är inte längre frågan för Moderaterna. Deras väljare vill, i stort sett mangrant.

    Moderaternas bekymmer är istället att få hela sin partiorganisation att svänga i frågan. Det är därför de anställt sådana som Teodorescu och Mauricio Rojas för att utforma sin nya politik.

    Något formellt samarbete på riksnivå kommer vi inte att se mellan M och SD utan Moderaterna kommer att försöka ha samma förhållande till SD som S har till V.

    Sedan, precis som Jonas pressar Stefan i förhandlingar, kommer Jimmy att pressa Ulf och Ebba. Vad det leder till - det får vi se.


  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-07 23:09:46 följande:
    Ja, då gjorde och hade C och L rätt enligt deras egna analyser om M och SD.

    Kommer UK att pudla om SD eller kommer han att kliva av? Jag tror att UKs trovärdighet kommer att urgröpas helt då partiet blivit det Bali och Sonesson vill att M ska bli. Klarar han av detta - det tror jag inte.
    Det är inte UK som ändrar sig. Det är hela partiet som girar. Därför de tillsätter "kommissioner" nu. För att kunna ta ett kollektivt beslut och inte sätta Svarte Petter i näven på någon.

    Om sedan ledande företrädare för M inte vill vara med om det så får de kliva av. Kanske Ulf känner så om ett år eller två.

    Vad gäller C och L får de väl driva socialistisk politik med sina röd-gröna kompisar om de vill. Alternativet är att driva borgerlig politik ihop med KDM och med stöd av SD i vissa frågor.

    För C är det viktigare att godhetssignalera mot SD än att driva borgerlig politik. Däremot står nog L och väger i och med sitt partiledarval. De kan nog vilja komma tillbaka till borgerligheten efter en utflykt till socialisterna.
  • Flash Gordon
    KurtKoben skrev 2019-04-06 09:08:58 följande:
    Jag tycker moderaterna är på rätt väg nu med Alice Teodorescu. Fortfarande har jag dock svårt att lita på dem för alla dessa sju klöver partier har en lång historik att inte riktigt hålla vad man lovar i slutändan, så det behövs en hel del till för bevisa att denna ändring inte också bara är massa valfläsk.

    " target="_blank">

    Vilket kommer att vara Moderaternas problem till den dag de visar i praktisk handling att de bättrat sig. De behöver börja driva den politik de nu säger sig vilja föra. DÅ kan de eventuellt bli ett alternativ att rösta på igen.

    De har ganska nära NOLL trovärdighet kvar för närvarande. Snacka går ju, och så vidare ...
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-07 23:50:25 följande:
    Ja, det  är just det jag tror Uk kommer att få göra . jag tror inte han klarar av att på ett trovärdigt sätt som partiledare liera sig med SD.

    C och L driver iofs sig liberal politik, de säger sig fått igenom mer av den än i alliansen.  För dem ar valet mellan S eller SD och de ansåg (med rätta) att S var pålitligare förhandlingspartner än SD.

    Om du menar att C och L blivit socialister eller driver socialistisk politik - var ställer det KD och M om de ska förhandla med SD? kommer KD och M att driva nyssnazistisk politik och vara nyssnazister... allt för att skapa de onda samhället smile2.gif ja, chansen är nog större för det än att C och L blivit socialister.

    Men du kanske menar att det bara är C och L som smutsas ned genom samarbeten, inte KD och M? Jag frågar om det är så du tänker? Berätta gärna hur du ser på likheterna och skillnaderna i fråga om detta.  

    KD och M är borgerliga partier som driver borgerlig politik.

    Vad C och L är är lite oklart idag men som du alltså inte kunde läsa innantill så kallar jag dem alltså INTE för "socialistiska". Jag skriver att de driver socialistisk politik. *Känns temat igen*


    De driver idag politik ihop med SVMP och där dominerar de socialistiska inslagen. Det visade sig vara viktigare för dem att godhetssignalera mot SD än att driva borgerlig politik.

    L kommer nog att ångra sig, gissar jag. De har tappat i stort sett alla moderata stödröster när de bildar "ett inre kabinett" med Löfven.
    https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-i-allt-tatare-samarbete-med-c-och-l/


Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten