Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Padirac skrev 2019-04-08 00:26:04 följande:
    Jodå, du ser kanske att jag frågade vad du menade och om du menade att de var socialistiska. En annan skribent skulle ha påstått..

    Känns kanske igen smile2.gif
    Nä. Jag menar inte alls att de är socialistiska.

    Läs igen: "Vad gäller C och L får de väl driva socialistisk politik med sina röd-gröna kompisar om de vill." 

    Jag skriver att de DRIVER socialistisk politik. Inte att de ÄR socialister.

    En ärlig fråga: förstår du skillnaden?

    .
    C och L har valt att kliva över den före detta blockgränsen och bli en del av det röd-gröna samarbetet kring en regering. Då får de också ta ansvar för den politik som deras regering driver - och den är i allt väsentligt socialistisk.

    .
    Men vi borgerliga kan strunta i C och L nu. De får väl göra som de vill. L kommer inte att få stödröster från M i någon större omfattning så de lär fortsätta ligga under spärren för lång tid framöver.

    Då kan det sluta med att de tre blå-gula partierna får egen majoritet i nästa val, när det nu blir.
  • Flash Gordon

    Men Ulf satt onekligen i gårdagens Agenda och gjorde saker och ting extra svårt för sig.

    Han bara KAN inte svara:

    "Ja, vi förhandlar och kompromissar med SD i utskotten i frågor där vi tycker ungefär lika. Det är så man får genom förslag"

    Istället krumbuktar han sig så mycket det går för att undvika ord som "förhandla" och "kompromissa".

    Herregud, karl-jävel! Riv av plåstret!

    Den dagen Ulf självsäkert svarar : "Ja, vi kompromissar med SD om enstaka frågor i utskotten. Är det något speciellt med det?" så uppstår två dagars skitstorm-de-luxe och sedan är det över. 


  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-08 14:46:59 följande:
    Ett ärligt svar: jag frågade om du menade att de var socialister eller drev socialistisk politik.

    Ditt svar var att de inte är socialister men driver socialistisk politik.

    Så vad är det som är så svårt. Jag har frågat dig, du har svarat vad du menade.

    Har jag sen påstått att du påstår att de är socialister?

    Det finns andra som göra sådana påståenden, men jag frågar. Och du svarade.. Och du har svarat igen. Varken första eller andra svaret var svårt att förstå.

    Vad är det som gick fel i kommunikationen här? Trodde du kanske att en fråga var ett påstående? Eller har du ngn annan förklaring till vad som får dig att tro att jag påstår att du påstår att c och l är socialister?
    Skillnaden mellan oss två är att jag skriver det jag menar medan du skriver saker och sedan menar att du inte alls menar det som står.

    När jag skriver: "Vad gäller C och L får de väl driva socialistisk politik med sina röd-gröna kompisar om de vill."  så menar jag just det.

    När du skriver: "Löjligt att dra så stora växlar" när du kritiserar att folk är rädda för våldet som flyttat in i deras vardag - då skriver du sedan inlägg på inlägg om hur du INTE menar det du skriver.
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-08 19:27:02 följande:
    Men, du har verkligen bestämt dig för vilka premisser mina rader vilar på och har inte intresse eller förmåga att fråga om dessa. 
     
    Sååå många gånger som ett antal olika skribenter i olika trådar har frågat dig vad du menar ...
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-04-12 18:19:37 följande:
    Men jag tror det är enbart du och 'man och nöjd' som _bestämt_ att jag menar något annat än det jag gett som svar på vad jag menar.
    Ja, vi är två av flera som i olika trådar har frågat dig vad du menar när du skriver det du skriver.

    Varpå du brukar svara att du egentligen menar något helt annat.
  • Flash Gordon

    Nu avslöjas att Moderaterna skal låka ut på debatt-turné tilsammans med MP inför EU-valet.

    På samma sätt som L väljer att legitimera SD så hjälper nu alltså M till att legitimera och och göra MP "relevanta" i debatten. Ett MP som alltså annars har goda möjligheter att åka ur EU-parlamentet. Nu så riskerar alltså M att hjälpa dem bli kvar.

    Moderaternas moraliska haveri:

    https://www.svd.se/mp-och-m-ska-motas-infor-eu-valet


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-11 09:49:57 följande:

    MP behöver ingen hjälp. MP är det parti som, under upptakten till EU valet, har ökat mest av alla partier. Moderaterna däremot har tappat i opinionsundersökningarna.


    Det moraliska förfallet i att legitimera. MP är itne ett parti som andra. 

    Skäms Moderaterna!
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-05-11 18:31:21 följande:
    Nu skriver inte MP något om människors olika essens beroende på härstamning, olika 'nationer' + de 5 skyddade minoriteterna i staten, att staten geografiskt ska omfatta hela 'nationen'  och att statens uppgift är att skydda 'nationen'  som nyssnazisterna i SD gör.

    Att använda de fraser som används för att peka på ett rasistiskt parti med rötter i nazism, fascism och vitmakt  och som dessutom stolt bröstar upp sig att deras senaste principprogram är det som är mest likt det ursprungliga program som BBS skrev till sitt nybildade parti med utgångspunkt i fascisten Per Engdahls nyfascism och kulturrasism är magstarkt för de allra flesta - men tydligen inte för alla Kräks
    MP sätter en person som sagt att det första han skulle göra om han blev statminster vore att avskaffa allmänna val, på topplacering på sin EU-lista. Samma person har också uttryckt sig beundrande om en filosof som driver tesen om en global diktatur. Allt för den goda sakens skull förstås: "miljön".

    MP är det parti som mest och villigast släppt in antisemitismen och islamismen i sitt parti och i svensk politik - i hård konkurens med S och C. Det har vi känt till sedan några år tillbaka nu. Än idag är vissa av deras lokalavdelningar i princip helt kapade av klaner och islamister.
    .

    MP är inte ett parti som andra.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten