• Anonym (Vännen)

    "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?

    Hej,
    Jag och min sambo har blivit bjudna till en av mina bättre vänners bröllop. Jag är gravid och har bf drygt 1,5 vecka före bröllopet, så det är inte ens säkert att det här blir något "problem" då jag kanske går över tiden.
    På bröllopet var barn inte välkomna med undantag för barn som ammades, vilket jag såklart helt och hållet accepterar. Men i samband med att vi tackade ja till inbjudan (med undantag för att jag föder just då eller är alldeles för nyförlöst) så säger min vän då att "om det går, så pumpa ur och lämna barnet hemma". 
    Jag blev lite ställd just då och tänkte inte så mycket på det. Framförallt för att hon själv inte har barn och jag tänkte att hon helt enkelt inte vet hur det är att ha en nyfödd.
    Nu berättade en annan kompis att hon sagt samma sak till henne som har en liten på drygt en månad.
    Det känns dumt att ta upp det med kompisen då det är Deras bröllop och dom bestämmer reglerna för det. Men samtidigt har de skrivit i inbjudan att barn som ammas är välkomna men sedan säger de något helt annat? Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?
  • Anonym (Plupp)
    Anonym (löjligt) skrev 2017-02-23 09:14:20 följande:

    Och tanken har aldrig slagit dig att det går att ha fester utan att vara snorfulla? Vet inte vilka slags fester du går på men de jag varit på är folk inte speciellt annorlunda med eller utan barn, den enda skillnaden är att barn ibland kan låta och kräver lite tid och uppmärksamhet. De behöver inte vara mer problemstiska än vad msn gör dem till, det beror på vilken inställning man har. Ser man dem som ett problem så blir det ochså så.

    Men jag lägger inte något värde i varför man vill ha barnfria fester, vill msn vara dyngraka så får man väl vara det. Det enda jag vänder mig mot är påståendet att det skulle ha något med tolerans att göra.


    På samtliga bröllop och fester jag har varit på har ett flertal gäster blivit salongsberusade och en del fulla. Ingetdera är en bra miljö för ett barn i mina ögon. Lägg dessutom till att sitta stilla och tysta under en hel middag, lyssna på tal från närstående och inte fingra på bordsdukningen och maten som det förmodligen lagts ner rätt mycket tid och pengar på. För att avsluta med hög ljudnivå och vuxna son dansar och tjoar. I mina ögon har barnet det bättre hemma i lugn och ro, speciellt en liten nyfödd bebis.
  • Anonym (Kritan)
    Anonym (löjligt) skrev 2017-02-23 16:03:48 följande:
    Ja, som sagt, personligen tycker jag barnfria fester är rätt löjligt, men jag har absolut inte något emot att alla kan ha sina fester som de vill, det jag opponerar mig mot är att påståendet att barnfria fester skulle vara synonymt med tolerans.
    Jag personligen skulle aldrig komma på tanken att bjuda på någon fest, oavsett anledning, där barn medverkar.
    Jag man dricka alkohol, dansa och ha roligt så har barnen det bättre hemma.

    Är det löjligt att en sån fest är barnfri tycker du?
  • ankans

    Tänker på rs och att det slår extra hårt i år och att läkarkåren uppmanar föräldrar till spädbarn att undvika just folksamlingar. Kanske något att ta hänsyn till också? Hade inte vågat gå.

  • Themis

    Jag röstar också för att åka på vigseln och sedan åka hem med det lilla barnet.

    Bröllop är nåt av det roligaste jag vet men många är faktiskt både trötta och slitna de första veckorna efter förlossning och att sen strula med att vara ifrån barnet också eller utsätta det för smittrisk....nej det känns inte rätt för min personliga del.


    Silence is golden. Duct tape is silver. /unknown
  • Anonym (..?)
    Anonym (löjligt) skrev 2017-02-23 13:08:24 följande:

    Jodå, men ingen blir så berusad att de är något man behöver dölja för barnen. Alla lyckas faktiskt ha trevligt, till och med barnen. Men det kanske beror på att ingen av oss har något emot att barn beter sig som barn, eller ser dem som en belastning, vad vet jag.

    En annan trevlig bieffekt är att barn lär sig massor av det, de lär sig att man faktiskt kan dricka utan att bli full, att alkohol inte är något speciellt och minskar därmed nyfikenheten och tabun kring det. De lär sig att vuxna och barn faktiskt kan samsas i de allra flesta sammanhang och att man kan göra saker som grupp. Vuxna lär sig att man faktiskt kan hjälpas åt med barn som en grupp, alla håller koll på allas ungar och hjälps åt. Snudd på teambuilding ju 

    Men visst vill man leva efter strikt skilda gränser mellan barn och vuxna så får man väl göra det, men man kan FORTFARANDE inte kalla det för tolerans, snarare intolerans


    Så brudparet är intoleranta om dom inte anpassar sin fest till dina barn? Brudparet och övriga (ofta barnlösa) gäster är intoleranta om dom inte vill hjälpa dig hålla koll på dina ungar på festen?!? Herregud vilken enorm brist på respekt för värdparet....
  • Anonym (Hejsan!)

    Förlåt men får man fråga vart detta bröllop är då en närstående till mig ska gifta sig snart och på deras bröllop så har dom bestämt att barnen inte får vara med förutom dem som ammar bebisar, får ta med sina bebisar om inga barnvakter finns. Om dom bestämt detta så är det säkert inte för att trycka ner er på något sätt dem jag känner som ska ha bröllop varav den ena inte är så traditionell av sig som partnen sin är. Nuför tiden så gör man ju på alla möjliga olika sätt när det är bröllop om du är osäker så tacka nej isåfall.

  • Anonym (Hejsan!)

    Dom kanske inte vill ha massa barnskrik på bröllopet utan få fokusera sig på sin underbara dag det är inget fel i å få ha de som man vill ha det på sitt eget bröllop har själv varit på flertal bröllop å de ända man hör är barnskrik å gnäll barnen blir trötta å orkar inte fokusera en sån lång dag.Dom vill väl helt enkelt få minnas dagen som den lyckligaste dagen i sitt liv.Om du är osäker så tycker ja du isåfall bara ska tacka nej ????

  • Guapa

    Självklart är det helt orealistiskt att lämna ifrån sig en nyfödd. Barnet är i full gång att lära sig amma och vill ha mat varannan timme typ så det är inte rätt läge att experimentera med pumpar flaskor etc. Dina bröst lär vara superkänsliga med, funkar inte pumpningen kommer du få väldigt ont och riskerar få mjölkstockning etc.

    Sen tror jag tyvärr att sannolikheten för att du fakiskt kommer att gå på det här bröllopet inte är så stor, även fast jag gillar din inställning. Antingen har du gått över 1,5 vecka, är mitt i en förlossningsprocess och förmodligen inte i toppform. (Mådde själv asbra sista delen av graviditeten men 1-2 veckor efter bf var det riktigt tufft!) Eller är du så gott som nyförlöst, har kanske fortfarande väldigt ont och försöker lära känna ditt barn och få allt att fungera, både mentalt och fysiskt.

    Jag gick själv på bröllop 7 veckor efter förlossningen och det var faktiskt i tidigaste laget insåg jag då.

  • Anonym (Kritan)
    Anonym (löjligt) skrev 2017-02-23 13:08:24 följande:
    Jodå, men ingen blir så berusad att de är något man behöver dölja för barnen. Alla lyckas faktiskt ha trevligt, till och med barnen. Men det kanske beror på att ingen av oss har något emot att barn beter sig som barn, eller ser dem som en belastning, vad vet jag.

    En annan trevlig bieffekt är att barn lär sig massor av det, de lär sig att man faktiskt kan dricka utan att bli full, att alkohol inte är något speciellt och minskar därmed nyfikenheten och tabun kring det. De lär sig att vuxna och barn faktiskt kan samsas i de allra flesta sammanhang och att man kan göra saker som grupp. Vuxna lär sig att man faktiskt kan hjälpas åt med barn som en grupp, alla håller koll på allas ungar och hjälps åt. Snudd på teambuilding ju Flört

    Men visst vill man leva efter strikt skilda gränser mellan barn och vuxna så får man väl göra det, men man kan FORTFARANDE inte kalla det för tolerans, snarare intolerans
    Fast på denna fest kanske de kommer bli mer berusade än du är van vid, vad vet jag.

    Just därför, för att ungarna ska slippa se fulla människor, bör kidsen stanna hemma. De lär sig nog supa tids nog ändå utan att introduceras som små.
    Att vakta dina ungar är inget jag skulle ta på mig på en bröllopsfest, knappast någon annan heller i min umgängeskrets. Vi lämnar barnen hemma när vi ska ha fester.

    "Vuxna lär sig" blablabla. Det var det dummaste jag läst på länge. Jag kan ta hand om barn men tänker inte vakta dina.
  • Voluptuous Shalimar
    Anonym (löjligt) skrev 2017-02-23 16:03:48 följande:

    Ja, som sagt, personligen tycker jag barnfria fester är rätt löjligt, men jag har absolut inte något emot att alla kan ha sina fester som de vill, det jag opponerar mig mot är att påståendet att barnfria fester skulle vara synonymt med tolerans.


    Det är väl ingen som sagt att det är synonymt?? Bara du som fortfarande håller på om detta. Däremot får man väl se till tillfället när det gäller vem som ska visas mest tolerans.

    När det gäller bröllop bör man visa störst tolerans mot brudparet, eftersom de: 1. firar en av livets största och roligaste och mest minnesvärda dagar, och 2. betalar för alltihop.

    När det gäller ett födelsedagskalas bör mest hänsyn tas till jubilaren.

    När det gäller barndop bör mest hänsyn tas till dopbarnet med familj.

    Och så vidare.

    Är detta märkvärdigt på något sätt, tycker du?

    I övrigt hade jag graviditeter som jag knappt märkte och sex timmar efter att andra barnet kom ut så satt vi i bilen hem. Dagen efter märkte jag på intet sätt att jag just fött barn (förutom på tuttarna, he he). Skulle lätt kunnat gå på bröllop en dag efter förlossningen.
Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?