• sommarbubbel

    Varför baddräkt på flickor?

    Min tös är 5 och har alltid haft badtrosor. Nu börjar detta ifrågasättas och ses som lite "udda". Jag fattar ingenting. Varför ska hon behöva täcka överkroppen när hon inte har något att täcka?! Är ju så mycket skönare att vara ute i värmen utan detta samt bli blöt över hela kroppen efter ett dopp. Tänker att dottern ska ha badtrosor sålänge det går.

    Fattar inte hur man ens kan producera baddräkt och bikini till flickor under 10. Absurt. Varför ska inte de få vara lika fria och sköna som pojkar?

    Någon mer som reagerar på detta??

  • Svar på tråden Varför baddräkt på flickor?
  • Physalis

    Det är väl bara att svara att barnet vill ha det.

    Att det i huvudtaget finns bikinis och baddräkter säger dig självt. Det efterfrågas, för att föräldrarna eller barnet tycker det är fint eller praktiskt eller så vill de följa normen. Det finns massor av opraktiska kläder för både vuxna och barn. Någon köper dem uppenbarligen.

    Förstår inte vad som är fel med bikini och baddräkt?


    Korrekturläser som en kratta
  • fluu

    Min dotter är fem år och använder både baddräkt och bara badbyxor. Baddräkter är så mycket finare tycker jag(önskar tillbaka mer heltäckande baddräkter för både män och kvinnor, sådana man kan se i journalfilmer, de är snygga!).


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Amak
    nernu skrev 2017-05-20 11:35:20 följande:
    Då var du inte särskilt välutvecklad. måga av tjejerna i klassen hade bröst när jag var 12.
    Jag var 12 år 1985, jag hade små bröst men det var ok att vara topless. Men när jag var 11 kunde jag tas för att vara kille =)
  • gbgumman

    Har låtit dottern bestämma själv. Innan dess badbyxor.

  • moi01

    Tjejer kanske ses som "stora" när de är över tja...? 3 år gällande bar över kropp på stranden efter 3 4 års åldern måste överdelen på men just som du säger att inte har ju flickor bröst före de är 10 år men jag skulle titta lite fundersamt på 10 år tjej utan överdel men jag funderar själv varför skulle jag det hmmm...? För hon har ju inte som sagt bröst då ännu...

  • ciann

    Tiderna har förändrats...
     
    ****
    Själv är jag uppväxt under topplesstiden och använde överdelen selektivt fram till 20 års åldern. Kommer ihåg att vi tyckte det var urtöntigt med en trasa runt bröstkorgen.  

    ****
    Härom sommaren såg jag en 6 årig kille bli puschad av farmor/mormor att bada naken i en plaskdamm. Det var sååå naturligt, Men ingen annan gjorde det. Tror tom någon unge hade burkini. Tyckte så synd om honom för han skämdes över sin nakenhet och ville verkligen inte. Men blev tvingad. 

  • Brumma

    Min bonusdottern ville helt enkelt ha en. En bikini också. För hon ville "ha som mamma". Inte så konstigt tänker jag.

    Vill din dotter däremot ha enbart byxorna skall det vara lika självklart att hon får det.

  • Amak

    Och varför "badtrosor" och inte bara "badbyxor"? Jag hade badbyxor tills jag fick bröst. Det var helt klart bekvämast att bada i. Dessutom fick jag kompisar som annars inte skulle ha lekt med mig (killar).

  • mammalovis

    Min 7-åring har både baddräkter och bikinis, men väljer bikinis medan jag föredrar baddräkt. Nu har även 4,5-åringen valt bikinin hon fick ärva av en kusin. Så lite beror det väl på vad kompisarna/syskonen har som barnen ser upp till. Kanske beror det bara på att det är kjol på bikinibyxan.

    Sedan har ju min 7-åring fått antydan till bröstupphöjning, så för mig är det vettigt att börja klä på sig i den åldern, då man aldrig vet vad omgivningen tar för kort, läs ev pedofiler. Så det beror väl lite på sammanhanget, om man är bland kända människor eller inte. Är det med t ex familjen spelar ju klädseln mindre roll. 

  • älskarlivet81
    Amak skrev 2017-06-23 20:35:29 följande:

    Jag var 12 år 1985, jag hade små bröst men det var ok att vara topless. Men när jag var 11 kunde jag tas för att vara kille =)


    Jag fick mens när jag var 11, inte ville jag visa mig naken inför andra då..
Svar på tråden Varför baddräkt på flickor?