• Anonym (Vegonorm?)

    Ska vegetariskt vara norm på förskolor/skolor.

    Vegonissarna har kampanj med att vego ska vara norm i förskolan/skolan. Vad tycker du om det?

    Vi diskuterar i känsliga rummet för att alla ska våga säga sin ärliga åsikt, inte för att hoppa på varandra och vara elaka. Sköt diskussionen snyggt!

  • Svar på tråden Ska vegetariskt vara norm på förskolor/skolor.
  • Anonym (Vegonorm?)
    Pentra skrev 2017-05-20 18:37:51 följande:

    Nej, inte på några som helst villkors vis! Men fördenskull så måste de ju inte servera rött kött varje dag. Animaliskt protein finns ju även i t.ex. fågel, fisk och skaldjur och i ägg. Animaliskt protein är faktiskt livsviktigt, och det speciellt för växande barn. ... Med vänlig hälsning, Pentra


    Det stämmer väl ändå inte att man måste äta kött i förskolan/skolan för att få i sig det som oroliga föräldrar kan tycka att barnen behöver?
  • Anonym (T)

    Nej det tycker jag absolut inte utan jag anser att barn bör få chans att äta all sorts mat på förskola/skola. Tror lika lite på att förbjuda grönsaker som att förbjuda pasta eller kött. Begränsningar på det sättet är bara märkligt.

  • Awesome

    Nej inte helt vegetariskt pga att små barn ofta äter dåligt, ofta inte är förtjusta i tillagade grönsaker och bör ha näringstät mat. Soja går bort och med det många veg halvfabrikat som barn annars accepterar. Blir inte mycket kvar då. Kvalitet på kött hellre än kvantitet är jag helt för. Ej utländskt och gärna ekologiskt.

  • Anonym (tveksamt)

    Om storköksmaten är lika trist nu som när jag växte upp så är det en dålig idé. Då kommer alla ungarna lära sig att vegetariskt är äckligt.

  • elyse

    Närproducerat är för mig prio ett. Gärna vegetariskt, men många barn har svårt med linser och bönor.

  • LiaSthlm

    På mina barns skola finns alltid ett vegetariskt alternativ, en kött/fisk/kycklingrätt och en soppa varje dag. En dag i veckan är det helt vegetariskt.

    Förskolan jag jobbar på får vegetariskt minst en dag i veckan men jag ser att barnen äter mindre då om det inte är en vegetariskt pastasås då äter de.

    Vad är viktigtast? Att barnen äter och orkar dagen eller att de får vegetariskt?

  • Anonym (flexiterian)

    Inte norm, men gärna 1-3 vegetariska dagar per vecka. Jag ser hellre att man har vegetarisk mat än utländskt kött eller typ fiskpinnar (inte många % fisk).

  • John22

    Absolut inte. Ungarna behöver få i sig ordentligt med näring, och det kommer de inte få med den vegetariska smörjan eftersom de inte kommer äta den.

  • Pentra
    Anonym (Vegonorm?) skrev 2017-05-20 18:42:26 följande:
    Det stämmer väl ändå inte att man måste äta kött i förskolan/skolan för att få i sig det som oroliga föräldrar kan tycka att barnen behöver?

    Du läste nog inte riktigt det jag skrev. Jag skrev att det är livsviktigt med animaliskt protein. ... Alla föräldrar bjuder ju heller inte sina barn en kost innehållande animaliskt protein hemma, så därför är det extra viktigt att de får i sig detta i förskolan/skolan, där de tillbringar sin tid med att varje dag lära sig och förstå nya saker. Hjärnan, speciellt hos växande barn, behöver bl.a. animaliskt protein för att kunna utvecklas och fungera optimalt. ... Med vänlig hälsning, Pentra
  • modsey

    Nej. Vi äter mycket veg men tycker inte det ska vara norm . Men bra god vegetarisk mat 2 dagar i veckan. Absolut!

Svar på tråden Ska vegetariskt vara norm på förskolor/skolor.