Inlägg från: Misscaswell |Visa alla inlägg
  • Misscaswell

    Bf augusti 2017

    Någon mer som är extremt känslosam och gråtig just nu? Mycket värre för mig nu än tidigare under graviditeten. Räcker att jag läser en rubrik om människor som behandlas illa eller som på något sätt handlar om bebisar/förlossningar så börjar jag typ fulgråta. Oavsett var jag befinner mig. Börjar bli påfrestande XD

  • Misscaswell
    Marykh13 skrev 2017-06-27 15:08:38 följande:

    Hej!

    En till här med augustibarn. Bf 11/8. Bor i Stockholm.

    Det ska bli kul att följa er ????


    Välkommen! Var i sthlm bor du? Sollentunabo här :)
  • Misscaswell

    Min bebbe låg i säte hos bm förra veckan och sf-kurvan dippade lite, så ska på tillväxt-ul imorgon. Hoppas att pyret vänder sig såklart, men är inte så orolig för kurvan. Den dippade mot slutet med min första också och han var normalstor ändå.

  • Misscaswell
    Vet hur det känns skrev 2017-06-29 09:05:35 följande:
    Åå lycka till på ultraljudet. Hoppas bebis vänder sig!! Vilken vecka är du i nu?
    Tack! Går in i v 34 idag, så hon har ju några veckor på sig. Och hoppas du hittar något som hjälper dig med oron! Har du funderat på att läsa in dig på någon "teknik", typ profylaxandning eller dyktekniken? Jag siktar på det sistnämnda, för det känns skönt att ha en tydlig strategi att ta till, liksom.
  • Misscaswell
    Vet hur det känns skrev 2017-06-30 14:01:37 följande:
    Wiie så bra!! Hoppas hon håller sig kvar där nu :)

    Idag tycker jag min bebis är lugnare i magen än vanligt.. han har även roterat och ligger med rumpa åt höger och sprakar åt vänster (som är fel håll) hoppas han roterar rätt snart.. idag är det exakt 30 dagar till bf.. längtar!!
    Åh 30 dagar, vilken liten siffra! Hoppas din bebis lägger sig som han ska snart. Min bebis är väldigt varierad i sin aktivitet tycker jag, sover mycket vissa dagar och är helt skogstokig andra dagar. Är han så lugn så du blir orolig?
  • Misscaswell
    suufiii skrev 2017-07-02 21:01:35 följande:

    Hej hoppas det är ok att jag hoppar in i tråden?

    Jag har bf 30 aug och väntar mitt andra barn, har en pojke som är 2 år och 3 månader och nu ska vi få en lillasyster. Det hade varit skönt att få ventilera lite förväntningar och frustrationer, just nu känns det som att dagarna kryper fram, magen är tung och jobbig nu och jag längtar efter att få tillbaka min kropp. Däremot längtar jag inte efter sömnlösa nätter med barn som vaknar av varandra.. kanske ska man ändå passa på att njuta nu innan barnet har kommit... :)

    Vilka här är förstföderskor och omföderskor? Hur känner ni inför förlossningen??


    Jag är också omföderska. Min son är 1 år och 9 månader. Ahh jag försöker skjuta bort tankarna på hur morgnarna/nätterna blir sedan...
  • Misscaswell
    suufiii skrev 2017-07-03 10:39:02 följande:
    Ja man får hoppas på det bästa tror jag, det kanske inte blir så illa.
    När har du bf? Hur tänker ni med barnvakt och så? Jag nojar mig mycket över hur det ska gå att lämna hos barnvakten, gör man det direkt om värkarna kommer mitt i natten och tänk om det bara är förvärkar som försvinner, eller så väntar man för länge och hinner inte.. Sist tog min förlossning jättelång tid så man vill ju inte skynda sig för mycket men man har ju ingen aning hur andra förlossningen kommer bli.. 
    Jag har bf den 16/8. Siktar på hemförlossning (med barnmorskor - bor i sthlm) och i så fall får storebror vara kvar hemma helt enkelt. Nu verkar bebisen VÄLDIGT rörlig där inne och är det så att hon ligger konstigt så jag får föda på sjukhus ringer vi hit mormor eller farmor som får vara hemma hos oss med storebror.

    De bor båda 40-50 mil bort, så det blir ju lite chansning. Kommer de för sent så jag måste åka in får pappan stanna med storebror tills barnvakt kommer och sen åka till mig, tänker vi.
  • Misscaswell
    suufiii skrev 2017-07-04 11:44:35 följande:
    Okej vad intressant med hemförlossning, är det många alternativ som faller bort då? Exempelvis EDA? 

    Får hoppas barnvakten hinner fram om det behövs, känns tufft att behöva åka till förlossningen själv.. vet inte om jag hade klarat det, håller tummarna att det går bra för dig :) 
    Jo, så är det ju. Jag har ingen tillgång till medicinsk smärtlindring alls. Däremot hyr jag en tens-apparat som funkar rätt bra mot foglossningen, så kanske mot förlossningssmärta med.
  • Misscaswell
    suufiii skrev 2017-07-05 21:29:03 följande:
    Okej modigt, hoppas allt går bra :) 

    Är det lätt att få barnmorskor att göra hemförlossning och hur snabbt kommer de på plats? 
    Här i sthlm är det inte så svårt, bara man listar ut hur man ska hitta de hembarnmorskor som finns. De har samlat sina kontaktuppgifter på en gemensam hemsida, så jag kontaktade två tidigt i graviditeten och frågade. De flesta gör det vid sidan av vanligt förlossningssjukhus-jobb, eller så är de pensionerade barnmorskor som jobbar vidare med hemfödslar. De bor båda i sthlms-området, så det tar dem väl så lång tid att komma hit som trafiken tillåter :) Skulle de vara sjuka eller nåt och inte kunna just då har de ett system där en kollega i så fall hoppar in. Så det känns tryggt.
Svar på tråden Bf augusti 2017