Inlägg från: Misscaswell |Visa alla inlägg
  • Misscaswell

    Bf augusti 2017

    Är på kontoret idag (jobbar hemifrån annars). Ganska lång promenad hit från tåget. Har haft typ konstanta sammandragningar medan jag har gått, jag som knappt har haft några alls hittills under graviditeten. Mycket tryck nedåt. Ett tecken på att jag inte kommer att vara gravid i all oändlighet kanske?

    Fast inget som gör ont.

  • Misscaswell
    Vet hur det känns skrev 2017-07-24 11:49:37 följande:
    Åååh så spännande! Nej kroppen övar ju för fullt.. samt att 2 veckor +- är ju normalt så snattar vi alla bebisarna här.. ingen som stannar i magen föralltid men det är väldigt jobbigt att vänta..strongt av dig att jobba nu på sommaren!!
    Jag är doktorand och håller på med en artikel. Om jag inte har åtminstone ett semi-färdigt utkast klart innan bebis kommer kommer det vara galet svårt att återuppta arbetet igen efter några månaders ledighet, så jag måste typ. Tror det här är sista gången jag är på kontoret dock :)
  • Misscaswell
    Vet hur det känns skrev 2017-07-24 12:01:51 följande:
    Lider med dig! Du som jag har ju snart bf så det är nära för oss nu.. men hemskt att vänta.. ligger/sitter i soffan hela dagarna.. kan ju inte gå ute bland allmänheten.. förlossningen sa att jag kan få låna rullator av vårdcentralen.. hahahaha aldrig!!! Är hellre här hemma och väntar ut.. har ju ialf en tomt med skön hängmatta.. extra bred, 180cm, brasiliansk så jag ligger som en kung däri (svårt att komma upp ur den bara)

    Ang info om igångsättning så jag jag sökt på Google..plöjt hela internet. Läst studier (svenska/utländska) samt pratat med läkaren på förlossningen samt barnmorska. Det enda positiva var att jag tidigare fött barn vaginalt och då var det större chans att det gick bra. Men jag har också ett snitt och då vart det mer komplikationer.. läste att sugklocka är vanligt att man behöver ta till i slutet vid igångsättning (större risk att du spricker mer då) samt att livmodern kämpar hårdare med syntetiskt oxycetin (stavning?) Som är droppet dom ger.. (värk stimulerande) och att livmodern får mindre pauser och blodtillförseln blir sämre vilket påverkar bebisen.

    Mitt råd är att läsa så mycket du kan. Helst inte på familjeliv utan sidor med bra källor. Efter att ha läst detta så kom jag fram till att jag kan lida nån vecka till så att kroppen får starta allt själv.. sen kan man ju aldrig veta hur själva förlossningen blir men då har jag gjort allt i min makt för att det ska bli så bra som möjligt.

    Denna gång har jag även bestämt mig för att ta epudral som jag inte tidigare har gjort.. det påverkar också värkarbetet och risk för dropp ökar.. men samtidigt så kan man inte vara rädd för allt. Sen under själva förlossningen så kanske det blir helt annorlunda än vad jag tänkt.
    Det låter som om ditt beslut är väl underbyggt. Min förra förlossning startade spontant men stannade av igen, och med tanke på att de både tog hål på hinnorna och formligen pumpade i mig oxytocin kan man säga att jag i princip blev igångsatt. Jag fick eda som tur är, men under sluttampen hade jag knappt några värkpauser alls pga allt dropp, vilket troligen är anledningen till att bebisen bajsade i fostervattnet. Blev även värksvag på slutet och krystade ut honom utan värk för att slippa sugklocka (det hade kommit in en läkare då som "hotade" med det). Det gick ändå bra för oss (bra apgar och inga svåra bristningar), men en anledning till att jag vill föda hemma nu är att jag vill slippa alla interventioner som inte är absolut nödvändiga. För de allra flesta (som inte har något underliggande hälsoproblem eller dylikt) mår kroppen nog bäst om den får jobba i fred, liksom.
  • Misscaswell
    Pinapinota skrev 2017-07-25 22:27:52 följande:
    Hej, hur går det för dig? Måste också bara säga att det är strongt att du kämpar på med jobbet, förstår att du vill bli klar.. Ville bara fråga, eftersom du ska föda hemma, hur tänker du kring ev behov eller önskan av eda? Det kommer du väl inte att ha tillgång till hemifrån i och med att förlossningsläkare sätter den? Eller känner du att tidigare erfarenhet gör att du inte vill ha den oavsett? Vilken smärtlindring blir tillgänglig för dig av (var det 2 st) barnmorskorna i hemmet?

    Så intressant att du valt detta, och smart kanske med tanke på platsbristen överallt..
    "Ge barnen kärlek och mera kärlek, så kommer folkvettet av sig självt" Astrid Lindgren
    Nej precis, eda kommer ju inte att vara tillgängligt. Förra gången bad jag om eda när jag fick värkstimulerande, eftersom det blev så extremt intensivt då. Den här gången kommer ju inte förlossningen att forceras som sist (om inget oförutsett händer), och då tänker jag att smärtupplevelsen kanske blir annorlunda också. Sen kommer jag att ha en tens-apparat och två barnmorskor som är specialiserade på dyktekniken. Det känns lugnt.

    Men en viktig faktor för min sambo, särskilt, är att vi ju kan ändra oss när vi vill och av vilken orsak som helst och åka till sjukhuset. Det är jag ödmjuk inför. Man vet aldrig vad som händer och mitt mål är att få en bra förlossning i första hand.
  • Misscaswell
    Vet hur det känns skrev 2017-07-26 07:10:09 följande:
    Du gör så rätt!!! Att slippa vården. Upplever världens kaos just nu.. ihångsättninstid som flyttats fram hela tiden pga överfullt i nu 2 veckor.. barnmorskan som glömt att meddela att bebis inte vuxit på flera veckor.. omöjligt att få tid till specmvc.. förlossningen som ringer mig och berättar att jag inte kan komma idag på min planerade tid pga fullt.. tur jag inte hann avboka min igånsättning!

    Man känner sig orolig, totalt utelämnad och framför allt rädd!! Rädd att jag eller mitt barn ska dö under förlossningen. Det är hemskt att känna såhär!!! Hade jag kunnat spola tillbaka tiden så hade jag ALLA dagar valt kejsarsnitt. Eller gjort som du! Boka in två barnmorskor som är trygga.. som man vet att dom kommer när det är dax.

    Att leva med hotet att åka till annat län när det startar eller att tid inte finns är hemskt..usch!! Längtar tills ungen är ute!!
    Är så ledsen att det behöver vara så här för dig :( Katastrof av vården! Förstår att du är jätteorolig. Men när du väl kommer till förlossningen, blir du inte högprio då tror du? Jag tänker eftersom din igångsättning nu är av medicinska orsaker för bebisens skull? Åh, hoppas verkligen du får komma till sjukan snart och få hjälp!
  • Misscaswell
    Pinapinota skrev 2017-07-26 12:12:08 följande:
    Åh jag önskar att jag hade kommit på samma lösning..! Låter ju klockrent, jag ska också försöka mig på dykmetoden på egen hand hemma när det sätter igång. Så nyfiken sen på att höra hur du upplevde det :)
    "Ge barnen kärlek och mera kärlek, så kommer folkvettet av sig självt" Astrid Lindgren
    Jag återkommer :) Alltså just nu känner jag att jag kommer att bli hemförlossnings-ambassadör eller nåt, haha. Kunskapen om hemförlossningar är så galet dålig på mvc-mottagningar, och förutsättningarna är allmänt svindåliga för att det ska kunna bli ett rimligt alternativ.

    Alla studier som har gjorts (på det extremt lilla underlag som finns i Sverige) tyder på att hemförlossningar är ett bra och säkert alternativ för friska omföderskor med normala graviditeter. Ändå får man i alla län utom två bekosta barnmorskornas arvode ur egen ficka (vilket få har råd med och därför finns det inte så många hembarnmorskor), och även i Sthlm och Umeå där man kan få bidrag måste man googla som en galning för att ens få reda på att alternativet finns och därefter sköta planeringen själv eftersom typ ingen vårdpersonal vet något om det. Slöseri tycker jag, när kvinnor som kanske varken hade velat eller behövt föda på sjukhus ändå gör det bara för att information om alternativet är så himla svårtillgänglig.

    (Och då har vi inte ens gått in på motvinden som de praktiserande hembarnmorskorna har att göra med eftersom de har ca noll stöd från landstingen och övrig vårdpersonal.)

    Så, slut på rant :)
  • Misscaswell
    EpicNurse skrev 2017-07-26 17:15:53 följande:
    Pinapinota skrev 2017-07-26 12:12:08 följande:

    Låter ju klockrent, jag ska också försöka mig på dykmetoden på egen hand hemma när det sätter igång.


    Är också inställd på att försöka mig på dyktekniken. Körde profylax sist och tyckte bara det kändes löjligt och inte alls som något för mig!

    Var har ni läst/fått bra info om dyktekniken? Tycker inte jag hittar så mycket :/ har läst i "att föda" och lite generell googling men tar gärna emot tips på var man mer kan läsa :)
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
    En av mina barnmorskor är Cayenne Ekjordh, som utvecklade tekniken. Hon har berättat lite, och så räknar jag typ med att få vägledning på plats. Men ja, jag har också haft svårt att hitta bra online-källor.
  • Misscaswell
    EpicNurse skrev 2017-07-26 20:07:00 följande:
    Näää vad coolt! Du får be henne spela in typ en pod eller nåt ????
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
    Haha ja, kanske. Livepodd från min förlossning.
    ...eller inte :)
  • Misscaswell
    Äntligen92 skrev 2017-07-27 07:45:42 följande:

    Ååh, har inte skrivit på länge nu.

    7dagar kvar till bf och jag är redo men ändå inte, är man någonsin redo på en så stor livsförändring som att bli mamma, att ta hand om en helt ny människa...?

    Vagnen har kommit, väskan är typ packad, kläder och allt är tvättat. Magen ska bara gipsas xD

    Hundvakt fixat och, tja vi är redo.

    Huset däremot, det blir väl färdigt till slut...

    Jag går mellan att vara lyckligast i världen till världens ångest men det är väl så det ska vara? <3

    Allt lugnt med symptom, lite sammandragningar, halsbränna. Rörelserna i magen har ökat kraftigt i styrka, liten är väldigt stark nu <3

    Så nu har jag fått skriva av mig lite...

    Hoppas jag sprider lite glädje till alla även när det inte går som man vill, jag hoppas allt är bra med alla och bebisarna kommer ut när dom är färdigbakade <3


    Låter som om du mår bra, på det stora hela :) Och som svar på frågan i början: nej det blir man inte :) Lika bra att bara go with the flow, som du redan verkar göra!

    Hörrni, har så skumma känningar. Ibland verkar bebisen komma åt nåt som gör att det känns som extremt intensiv mjölksyra eller typ som när man får en änkestöt, fast i ena eller båda ljumskarna. Skitobehagligt! Och det är inte värkar, för har känt det ganska länge nu, oftare på sista tiden bara. Någon som känner igen?
  • Misscaswell

    Blä, jag mår skumt. Svårt att sova inatt, delvis pga tvååring men också för att bebisen var EXTREMT aktiv. Sammandragningar blandat med molvärk. Illamående, ingen aptit. Om det inte betyder att det är på g hoppas jag att det är tillfälligt :(

Svar på tråden Bf augusti 2017