Inlägg från: Misscaswell |Visa alla inlägg
  • Misscaswell

    Bf augusti 2017

    Vet hur det känns skrev 2017-07-30 08:46:09 följande:
    Hoppas ni får mysigt idag.. passa på att njuta.. ta en lång fika och bara njut.. idag ska vi äta brunch ute sen blir det säkert en fika på Erikslund (vårat köpcentrum) och en riktigt fin middag hemma ikväll..försöker njuta sista tiden. jag tror oftast förlossningen startar på natten.. har fått den uppfattningen ialf. Åååh jag hoppas du har rätt :) skulle inte vara mysigt att gå över massa.. men jag tror stenhårt på denna vecka.. innan nästa helg har jag bebis här :)
    Lång mysig fika är uteslutet i sällskap med vårt barn tyvärr, men åt en jäkla god burgare till lunch iaf :) Hoppas du har en fin söndag!
  • Misscaswell
    Äntligen92 skrev 2017-07-31 08:04:11 följande:

    Vi fick åka in till förlossningen igår, dom konstaterade att vi var i latensfasen och vi blev hemskickade med sovdos och värktabletter.

    Har sovit dåligt och är helt omtumlad, hoppas det tar tag ordentligt idag för nu vill jag bara träffa denna lilla plutt som knör runt i magen <3


    Spännande, då är det verkligen på g! Lycka till!
  • Misscaswell

    Ni som är omföderskor, upplever ni att de här sista veckornas/dagarnas väntan är annorlunda mot när ni var förstföderskor?

    Jag tycker det, nämligen. Första gången var det lite ångestladdat för mig att vänta på en upplevelse som jag visste skulle vara smärtsam och tuff och förändra mitt liv utan att veta mer specifikt än så vad jag väntade på. Jag var närmast desperat till sist att bara få slippa ovissheten. Den här gången är jag otålig, men på ett mer positivt sätt. Längtar efter bebisen och ser fram emot att få ta mig an förlossningen. Lite besvärad av att det är tungt, men ändå inte lika frustrerad som första gången. Det känns skönt.

  • Misscaswell

    Intressant att läsa om hur ni upplever det! Jag är jättenyfiken på hur förlossningen kommer att skilja sig från min första, i smärta och längd och så. Räknar typ med att spricka åtminstone litegrann oavsett barnmorskeinsatser - jag och alla i min familj har ovanligt stora huvuden, även min son, så det lär den här också ha. Förra gången brast jag på många ställen, fast inte djupt någonstans. Minns att bedövningssprayen sved som satan och att de var tvungna att sy utan bedövningsspruta på ett ställe (för känsligt eller nåt) men jag var så vansinnigt hormonhög att jag kunde strunta i det. Verkar som om de där stygnen efteråt upplevs VÄLDIGT olika av olika människor.

    Heffaklumpen, det där är så hemskt :( Att om man ska få hjälp med förlossningsrädsla måste man säga till i god tid. Hoppas du kommer till ett riktigt bra ställe när du väl föder och möter folk som är stöttande och lyhörda!

  • Misscaswell
    heffaklumpen89 skrev 2017-07-31 23:56:51 följande:

    För en stund sedan började mitt vatten sippra. Nu blir det snart bebis antagligen :o


    Åh håller tummarna för att allt går bra för er!
  • Misscaswell
    EpicNurse skrev 2017-08-01 15:44:17 följande:

    Nyss hemkommen från vad jag hoppas var det sista barnmorskebesöket (säkert inte, är v 38+)! Eftersom jag själv har känt att tappen är mjuk och att ytte modermunnen är några cm öppen så bad henne känna hur läget var med tappen och göra en hinnsvepning om det gick. Hon höll med om att yttre var några cm, att tappen var mjuk och mogen, men inre modermunnen var bara typ 1 cm. Gick knappt att göra någon hinnsvepning men hon töjde lite i alla fall. Hon kände även bebisens huvud, som inte är fixerat utan ganska ruckbart.

    Har dessa två efterföljande timmar haft relativt onda sammandragningar och mensvärk som kommer och går, vilket jag inte har haft alls på sistone, så det gjorde förhoppningsvis lite nytta ändå även om det inte blir bebis på någon/några veckor.


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
    Åh jag önskar att jag visste vad jag ska känna efter så jag också kunde undersöka mig själv lite! Skulle vara spännande att bara veta ungefär hur det står till där nere.
  • Misscaswell
    EpicNurse skrev 2017-08-01 16:05:11 följande:
    Ja det är inte lätt när man är höggravid haha. Det är absolut en fördel om man brukar känna när man inte är gravid. Jag brukar känna för att kunna bedöma ägglossning osv. Men det är helt annorlunda när man är gravid. Men prova vetja! Känner du inget så känner du inget, men det kanska känns jättetydlig! Tvätta händerna NOGGRANT innan bara :)
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
    Men det är som det låter liksom, att tappen ska kännas mjuk och lite vidgad? Jag har inte för vana att känna så långt upp i vanliga fall, men jag vet ju var tappen sitter i alla fall :)
  • Misscaswell
    EpicNurse skrev 2017-08-01 19:38:04 följande:
    lillajag10 skrev 2017-08-01 17:52:29 följande:

    Jag har faktiskt känt lite på min tapp också. Den är väldigt långt upp så jag knappt når den, ska det vara så? :D sen är den liksom lite räfflad inuti. Men jag tror inte jag är öppen något särskilt, för visst kan "hålet" kännas lite större när man fått barn tidigare?


    Den brukar vara typ öppen för fingret när man är gravid. Ofta lite mer om man är omföderska. Det betyder inte så mycket när det gäller hur långt det är kvar till förlossningen eftersom det är den inre öppningen som spelar roll, och dit är det ofta svårt att nå själv med en mage i vägen :)

    Tappen kan sitta högt både pga att man är långt ifrån att föda för att bebisen ligger högt, eller för att man är nära och tappen är förkortad!

    Den brukar bli mjuk i slutet av graviditeten och säger egentligen inte heller så mycket om hur nära det är. Vissa har helt mjuk tapp i v 30, andra inte förrän v 40.

    Men känner man att tappen är jättekort (utplånad) och kanske till och med öppen så man känner huvudet så talar det ju för att man är rätt nära att föda :)
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
    Alltså nej. Jag försökte nu, men jag känner liksom inte vad som är vad där inne, haha. Antingen är tappen helt utplånad eller så sitter den så himla högt upp att jag inte når den med den här jättemagen i vägen. Tror inte jag har känt så långt upp sen jag födde barn sist faktiskt? Får hoppas att barnmorskan kan tänka sig att ta en titt på fredag.
  • Misscaswell
    Heineken86 skrev 2017-08-01 23:12:51 följande:
    Jag var tvungen att känna efter igen och jag hittade den nu. Kände den säkert första gången också men utan att fatta att det var den. Den var ju totalslapp! Vågade inte rota runt för mycket, men ett finger fick jag ju in men testade inte att känna efter nått mer.

    Här är det iaf inga som helst känningar att nått skulle va på G. 10 dagar kvar till BF.
    Ja okej, nu hittade jag den också. Helt squishy! Haha det är pga möjligheten att ha såna här diskussioner jag hellre är på familjeliv än facebook - klarar mig gott utan profilbild eller för- och efternamn när jag pratar om insidan av min vagina XD
  • Misscaswell
    Lottis skrev 2017-08-02 12:27:38 följande:
    Hej! Undra vilken dag det bli då ;) om tre dagar kanske du hoppas på ? :)

    Jag förstår inte heller hur man känner av den där tappen! Försökte få min sambo och hjälpa mig igår haha men när jag läste vad ni skrivit här, att man kan känna huvudet på bebisen så fega han ut ;)

    Ska man ligga eller stå när man ska känna? Kaggar bf i morogn :D
    Jag tyckte det var lättast att ligga ner så man kan lyfta upp benen, och så "krysta" lite lätt så tappen trycks ner en aning. Haha jag försökte också få min sambo att hjälpa till men han såg bara jätterädd ut.
Svar på tråden Bf augusti 2017