Inlägg från: Misscaswell |Visa alla inlägg
  • Misscaswell

    Bf augusti 2017

    9 dagar kvar nu. Jag har resignerat lite, känner jag. Räknar med att vara gravid ett par veckor till åtminstone. Det värsta just nu är sömnen. Det eviga springandet på toaletten, kramp i vaderna, våldsamma fosterrörelser, och så min 2-åriga son som är jättemammig plötsligt och vägrar acceptera att nattas om av sin pappa när han vaknar på nätterna...! Känns som om jag ska bli tokig ibland.

  • Misscaswell
    Sthlmsthlm skrev 2017-08-09 12:11:34 följande:

    Hej!
    Sent omsider hoppar jag in i tråden. Har BF imorgon, men än så länge inga tecken, förvärkar eller liknande. Ska på "förlossningsstimulerande massage" idag, så får vi se om det startar igång något! 

    Jag är "äldre förstföderska" och får gå max en vecka över tiden, så senast den 17 augusti ska den ut.

    Gör mitt bästa för att distrahera mig och tänkte köra lite mat- och bakprepp. Har ni några förslag?? Behöver inspiration. 

    Finns det några bra bakverk som inte är kanelbullar som man kan stoppa i frysen?
    Vad i matväg kommer man vara sugen på? Tänker köttfärssås, men det känns så tråkigt...


    Välkommen!

    Jag tycker att allt geggigt och gratängigt brukar bli bra matlådor - den här har jag några portioner av i frysen: www.koket.se/grekisk-gratang-med-zucchini-fetaost-och-linser Grymt god! Sen tänker jag se till att ha ägg och havregryn hemma. Havregrynsgröt och kokt ägg höll mig typ vid liv den allra första tiden med mitt första barn.

    I bakverksväg gillar jag att frysa in rulltårta, både drömrulltårta och vanlig med sylt. Blir nästan ännu godare när den är lite halvfryst, kan jag tycka :)
  • Misscaswell
    Lottis skrev 2017-08-09 12:00:05 följande:

    Kl 04:00 imorse kom vår älskade lilla dotter! En fullt frisk lite tjej och vi alla mår bra!

    Första värken kom som en blixt från klar himmel kl 23. Var nere på förlossningen kl 01:00 och klockan 04:00 var hon ute.

    Hela förlossningen gick väldigt bra och även om jag inte upplevde smärtan så farlig förra gången var denna gången ännu bättre. Jag hade större kontroll och andades genom mig alla värkar med lustgas och akupunktur i ländryggen där all min smärta satt. Somnade nästan mellan vissa värkar.


    Grattis! Så skönt att det gick bra!
  • Misscaswell

    Jättemycket grattis, Bbeckis! Och lillajag10, det låter ju verkligen som om något är på g :) Spännande!

    Här händer det inte mer än vanligt. Var på tul för en stund sen, och allt ser perfekt ut. En liten, ful del av mig hoppades nog att något skulle ha varit lite off - inget allvarligt, men precis så de har anledning att säga att oj, vi tar och sätter igång dig idag. Jag vill ju inte det egentligen! Jag vill ha en lugn, fin förlossning i min och bebisens takt. Men nu har bebisen spjärnat och bökat så mycket att jag känner mig helt öm i hela bålen och det SKULLE vara skönt att inte vara gravid så länge till.
    *dricker halvlitersmugg med hallonbladste*

  • Misscaswell
    Bbeckis skrev 2017-08-10 13:37:31 följande:
    Den där väntan är ju fruktansvärd jobbig:(
    Det ända positiva är ju att man vet att det tar slut någon gång:)
    Jag gick ju med sammandragningar och mensvärk i nästan 8 veckor ...så när vattnet gick blev jag överlycklig, för då visste jag att inom kort var det dax:)
    Med mina andra 2 graviditeter hade jag inte ett ENDA symtom förens det är var dags.

    Hoppas det är på G för dig nu då!:)
    Åh då hoppas jag på det! Har bara varit gravid en gång förut, och då var det så tydligt när det var på g med lossnande slempropp och smärtsamma förvärkar de sista dygnen, så jag tänker att så länge det är så här lugnt måste det betyda att det är MINST en vecka kvar. Men kanske inte då?

    Något som inte är lugnt är själva bebisen. Fick ringa sambon så han hämtar på förskola idag, för jag har inte kunnat resa mig upp den senaste 1,5 timmen pga bebisen skallar någon nerv så ljumskarna bara viker sig. Känner ju att hon lever i alla fall :)
  • Misscaswell
    Erla skrev 2017-08-11 09:45:40 följande:

    Gick på toaletten i morse och kissade. Krystade till lite extra som vanligt för att tömma blåsan helt och ut forsar ca 1-2 dl vätska. Tyckte det var lite väl mycket. Ringde förlossningen och de tyckte att det var osäkert om det var fostervatten eller bara mycket kiss eller flytningar. Jag är osäker själv, men skulle dubbelkolla under 3 timmar med en kökshandduk i trosorna.

    Hur skulle ni tolka det hela??


    Nu har jag NOLL medicinsk expertis. Disclaimer bara. Men om det gällde mig själv skulle jag tänka:
    ? 1-2 dl är mer flytningar än jag någonsin har haft på en gång, så det verkar osannolikt.
    ? Som gravid har jag lite svårt att tömma blåsan och kissar dessutom så ofta att det aldrig är särskilt mycket på en gång, så att det plötsligt "forsar" ut KISS verkar konstigt.
    ? Alltså: jag skulle tolka det som fostervatten.
  • Misscaswell
    Sthlmsthlm skrev 2017-08-11 10:40:14 följande:

    Var på TUL idag på 40+0. Mitt SF-mått har legat på 36 cm tre veckor i rad, lite över kurvan först och i måndags på kurvan. TUL i v 37 visade 5,8%, prognos 3,7 kg. Helt ok.

    Min feeling har ändå varit att barnet är stort och idag visade det 4,7 kg. Per idag!! Går det en vecka över så kommer den ju säkert upp i 5 kg.

    Väntar på att bli uppringt från MVC. Känner mig så ledsen och orolig. Och ambivalent. De kan knappast tvinga mig till vaginal förlossning nu? Vad händer om det sätter igång plötsligt? Har inte övervägt kejsarsnitt alls, vill jag ens ha det??


    Jag förstår att det känns jätteläskigt. Liten brasklapp bara: tul är långt ifrån en exakt vetenskap! När jag gjorde tul med min första uppskattade de 4,3, men fem dagar senare kom en alldeles genomsnittlig bebis på 3,8 kg ut. Diff på ett halvt kg alltså, plus dagarna som hann gå emellan. Den här graviditeten har sf-mätningarna och ultraljuden visat vitt skilda storleksuppskattningar, och jag tar båda med en rejäl nypa salt. Hoppas du har en bra mvc-kontakt som kan hjälpa dig reda ut tankarna!
  • Misscaswell
    Pinapinota skrev 2017-08-12 09:14:32 följande:
    Stort stort grattis långt i efterskott!! Du födde 2 dagar efter mig ju :)

    Vilken bra redogörelse du gjorde, och man känner igen sig i så mycket. Vad snabbt det gick på slutet, och vad coolt att han var så stor men inte syntes! Ja våra kroppar är ju galet coola :)

    Glad för din skull att graviditeten är över. Så känner jag iaf, även om jobbet med att bygga upp kroppen ocv ryggen börjar nu.. orkar knappt bära längre stunder :(

    Har 63 missade inlägg här sen jag fick min bebis, så grattis till alla som fått bebis och heja till er som bara har liite kvar.

    Min lilla Karla är 9 dagar gammal idag. Vi har haft en bra men känslomässigt tuff vecka. Min älskade son på snart fyra såg ju såå fram emot bebisen, men besvikelsen har synts i hans ansikte hela veckan ocv han har varit väldigt arg. Vilket nedköp för honom! Mamma har all fokus på en liten klump som bara skriker och har nästan ingen tid alls för honom :( Jag försöker vara med honom när jag inte ammar, men amningen har ju inte satt sig än ( precis som du skrev, snea bröstvårtor, sårigt mm) och hon vill amma konstant! Däremellan behöver jag äta och kissa, hinner liksom inte leka med honom då..

    Hans pappa är varje sekund med honom och vi pussar och bekräftar honom allt vad vi kan. Men jag har problem även med mina egna känslor, alla sa före att jag skulle tycka att sonen blivit så stor från en dag till en annan, och det stämmer. Man har ju hamnat i en lyckobubboa med bebisen och mina känslor och ork har inte räckt till för sonen. Jag nattar honom varje kväll och förklarar för honom att det kommer att bli bättre, att jag älskar honom mest av allt. Men han ger ingen direkt respons på det och det är inte samma sak längre, jag saknar honom och den kontakt vi har haft även fast jag ligger tätt intill honom, går knappt att förklara!? Känns som att jag har förbjudna känslor. Jag både önskar att jag fick vara själv och helt ifred med bebisen, och samtidigt att jag fick tillbaka tillvaron före bebisen vad gäller sonen. Då kunde vi liggga och gosa på morgnarna omslingrade, nu går det inte då lilltjejen behöver ammas direkt vi vaknar.

    Allt behöver nig bara lägga sig. Sådan omställning att helt plötsligt ha två barn! Förlåt om det här bör hamna i en annan tråd, men det var skönt att skriva av sig.
    "Ge barnen kärlek och mera kärlek, så kommer folkvettet av sig självt" Astrid Lindgren
    Så fint skrivet! Tack för att du delar med dig. Det låter som ungefär vad jag väntar mig, fast min son ärlite yngre. Pendlar mellan panik över att inte komma att ha tid för gos med honom längre och att LÄNGTA efter bebisgos och amning. Inte alls konstigt att det blir dubbelt!

    Jag ska sova ensam på hotell inatt. Börjar få panik över att REDAN aldrig få sova, minns ju hur det är i början med bebis. Vår son är dels extremt morgonpigg (4:30-5:30 är standard) och är dels mammig, så vaknar han nattetid är det bara jag som gäller. Inte för att en enda natt kan kompensera, men det ska bli ruskigt skönt ändå.
  • Misscaswell

    Hände nåt nu? Något har runnit inatt. Inte forsat, men betydligt mer än vad det brukar vara. Och jag har hittills inte läckt urin den här graviditeten. Blod på toapapperet. Massor av sammandragningar, men ingen smärta direkt. Vi får väl se.

  • Misscaswell
    Erla skrev 2017-08-14 06:21:20 följande:

    En liten flicka tittade ut igår klockan 16:40 :)

    Allt gick snabbt och smidigt trots att vi fick åka till ett annat sjukhus, längre bort. 48 cm lång och 3255g och föddes ca 1 vecka för tidigt.

    Värkarna satte igång vid 10 på morgonen ungefär och när vi väl anlände till förlossningen vid 14:30 ca var jag helt öppen och hann bara med lustgas. Gjorde inte mycket nytta mer än att jag kände att jag hade något att fokusera på under värkarna så när jag väl fick börja krysta struntade jag i lustgasen också :P fick sy 4 stygn sammanlagt, men bara ytligt. 2 på insidan och två på utsidan.

    Nu är det bara amningen som ska komma igång och vänjas vid.


    Grattis Erla!
Svar på tråden Bf augusti 2017