Inlägg från: telly |Visa alla inlägg
  • telly

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Förra graviditeten tog jag extra ultraljud för att jag inte kände mig ett dugg gravid.

    Denna graviditet verkar jag må rätt ok. Mina symptom har minskat. Men är lugnare denna gång eftersom jag vet att jag hade så förra gången och då gick allt bra. Jag tänker såhär: om det ändå blir missfall, vilket det kan bli oavsett starka eller svaga symptom, vill jag hellre ha mått bra och orkat jobba och leva, än mått illa och haft ont helt i "onödan". Är jag hemsk som säger så?

  • telly
    honeybunch skrev 2017-06-26 17:07:38 följande:

    Inte säker på vad du syftar på med fertilitetshjälp, men vi har gjort ivf, alltså provrörsbefruktning. :) Dock har vi gjort återföring i ostimulerad (naturlig) cykel så jag har inte gått på några mediciner/inte fått extra hormoner som kan stöka till mitt mående.


    Aa, menade det. Spännande och grattis till graviditeten! Bra att ni får tidigt ultraljud.

    Jag bokade idag ett privat i v 11, nu är jag i v 7 så lååång längtan.
  • telly
    3hjärtan skrev 2017-06-26 10:32:22 följande:

    Jag är 7+5 men trodde jag skulle vara v 9+0. Gjorde ett vul förra veckan pga blödning av och till. Mest bruna flytningar men en dag med mensblödning som fortsatte med bruna. Då sågs ändå ett hjärta slå men i mindre stl än motsvarande vecka. Så räknar med det dom mätte då. Han kunde ej säga varför jag blödde utan en ny tid bokades in. Så idag har jag nytt vul. Men efter förra vul så har ja haft en dag till med mensblödning som sen avtagit men varit mkt mer ön sist. Nu blandad med färskt och gammalt blod. Som flytningar men även som lite mens. Så känner inte så stort hopp längre.

    Brukar må illa denna vecka men känner Bara av Lätt illamående. Lätt ömma bröst. Brukar kräkas från v6 i vanliga fall.

    Usch, Lämgtar efter ett svar nu. Så jobbigt.


    Hej, jag undrar hur det gick idag?
  • telly
    honeybunch skrev 2017-06-26 19:51:41 följande:

    Tack! Jag är väldigt glad att vi får förmånen med tidigt ultraljud. Också för att man kan avsluta graviditeten om det visar sig att något är fel, om den växer på fel ställe till exempel, men hoppas förstås mest att det ska lugna nerverna och att vi ska få se att allt är bra.

    Hur mycket kostar det att göra ul privat?


    Jag har letat runt lite. Billigaste var 330:- i Uppsala och 2300:- i Falun. Katching! Förstår inte hur det kan skilja sig så.
  • telly

    Jag fick inte en tid förrän i slutet av juli när jag är i vecka 11. Jag förstår det eftersom det är mitt i semesterperioden. Jag har iaf namnet på min nya barnmorska så jag kan ringa och fråga om jag undrar något.

  • telly
    Iowhannah skrev 2017-06-27 12:17:07 följande:

    Jag har berättat för min bästa vän och tre andra vänner som också är gravida (igen), samt för två på jobbet (en som också är nygravid och en som frågade "när kommer nummer två då?"). Och för min vaxtjej, men hon räknade ut det själv. Sambon har berättat för sin mamma.


    Bara av nyfikenhet, hur kunde vaxtjejen räkna ut det? ????
  • telly
    Iowhannah skrev 2017-06-27 22:37:43 följande:

    Huden i underlivet blir extra känslig när man är gravid (och runt mens, det är väl nåt hormonellt). Jag gör brasiliansk vaxning så hon såg det nog ganska snabbt. Dessutom har jag gått till henne så länge så hon märker varenda liten förändring.


    Vad roligt.

    Jag går runt och väntar på att nån ska fråga om jag är gravid. Att det ska synas. Det gör det ju inte men jag är så himla dålig på att ljuga och hålla masken. Har ett paket salta kex med mig i väskan mot illamåendet och tänker att om nån ens slänger en blick mot paketet kommer det flyga ur mig "JA jag är gravid! Gud vad skönt att äntligen få berätta" ????

    Förresten. Är gravid v 6+4 med andra barnet så undrar om magen kommer tidigare denna gång?
  • telly
    jojjan01 skrev 2017-06-29 10:58:53 följande:

    Hej!

    Hittade precis hit :) Är i v 6+1 (tror jag) och ska på tidigt UL i eftermiddag då jag har 13 tidiga missfall under 8 år bakom mig. Har egentligen helt gett upp tanken på bebis och planen var att sätta in en hormonspiral snart vid nästa mens som aldrig kom. Vi är nog lite i chock både jag och min sambo och han är inte lika positiv till en bebis som jag. hoppas det vänder om detta går bra men vågar inte riktigt ha hoppet uppe. Mår annars bara pyttelite illa, är otroligt trött, öm i brösten och har en molnande värk i magen hela tiden...


    Håller tummarna i eftermiddag! I vilka veckor har du fått missfall? 13 missfall, låter hemskt Har du några fullgångna graviditeter?
  • telly
    jojjan01 skrev 2017-06-29 16:39:48 följande:

    Går nog tyvärr inte så bra denna gången heller är jag rädd för. Såg inget på ultraljudet och hinnsäcken såg liksom ut som en tom ballong och det brukar den inte göra sa läkaren. Ska dit i morgon igen för blodprov för att se om HCG ökar eller inte. Har fått mina andra missfall i vecka 5-7 så det är ju där jag är idag ungefär. Jag har ett barn sedan innan född 2006 så alla missfallen är efter det.


    Jag beklagar stort. Så besvärligt och sorgligt att alla slutar i missfall. Jag gissar att du får någon form behandling typ trombyl för att motverka missfall? Vet ni vad det beror på?
  • telly
    Smka skrev 2017-06-29 17:16:08 följande:

    Haha ja jag har också fått tillbaka min hormonrand. Det var sambon som såg den först, jag trodde att han bara skämtade först. Är också i v 6+1.


    Jag har ingen hormonrand, däremot är jag jättesvullen idag och ser gravid ut. Bara tarmar dock.
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)