Inlägg från: telly |Visa alla inlägg
  • telly

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Nathaliieee skrev 2017-06-30 18:03:28 följande:

    Känner mig helt nere men försöker se det såhär att allting inte stod rätt till hos lillen och då va det bättre att det här hände.

    Nya tag igen när vi känner oss redo


    Jag beklagar, vännen.
  • telly

    Vad är skillnad på inskrivning och hälsosamtal? Inskrivning betyder väl att man skrivs in på mvc och får en barnmorska? Och så brukar första besöket bestå av prat kring hälsa och sjukdomar, alkohol osv. Vad ska man annars göra på första besöket? Nyfiken på varför ni skriver att första besöket inte var inskrivning...

  • telly

    Brunrosa flytningar idag, känns som början på mens. Går in i v 8 idag, kan kroppen tro att jag ska ha mens?

    Visst är det vid kraftig blödning och/eller smärta man söker hjälp? De gör inget vid bara lite blod?

  • telly
    OFrasisO skrev 2017-07-01 08:09:05 följande:

    Jag hade själv under tidigare graviditet bruna/rosa/röda flytningar mellan mens och vecka 11. Allt var okej men antagligen satt moderkakan lite knasigt eller så var slemhinnorna sköra.

    Hade du gjort VUL?


    Gjorde ett tidigt vul precis ibörjan, när graviditeten upptäcktes. Men inte nu.
  • telly
    OFrasisO skrev 2017-07-01 08:09:05 följande:

    Jag hade själv under tidigare graviditet bruna/rosa/röda flytningar mellan mens och vecka 11. Allt var okej men antagligen satt moderkakan lite knasigt eller så var slemhinnorna sköra.

    Hade du gjort VUL?


    Skönt att höra att allt gick bra då. Fick du göra vul tidigt eller utgick man från att allt var som det ska?
  • telly
    linnhe skrev 2017-06-30 23:53:52 följande:

    Hej, är det okej om jag också hoppar in här? Har suttit och läst tråden nu och blir både glad och ledsen över att läsa allas historier. Glad för dom vars foster ser bra ut för men ledsen för dom som fått missfall. Kan verkligen inte sätta mig in i hur det måste kännas, massor med styrkekramar till er!

    Själv gick jag in i v.10 idag (9+0) och enl BM är jag beräknad till början av februari. Vägen till ett plus var inte lätt för oss, vi är väldigt unga jag är 23 och min sambo 25 men fick försöka 1,5 år innan vi fick plusset. Vi hade en lång resa, min mens kom inte på 10 månader efter vi slutade med skydd och landstinget hjälpte oss aldrig trots flera besök på akuten pga smärtor. Tillslut tog jag kontakt med en privat gyn som på första besöket såg klart och tydligt att jag hade PCOS. Han förstod inte hur dom på kvinnokliniken inte kunde se det trots när VUL gjordes vid flera tillfällen. Fick äta provera och sedan letrzol som är äl stimulerande och ta en äl spruta på det. På första försöket hade vi turen att plussa.

    Vi gjorde tidigt VUL i v 5+3 men man kunde inte se ett foster utan bara hinnsäcken och en liten del av gulsäcken. Enl gyn var det för tidigt för att få höra ett hjärta slå men rädslan för nått ska vara fel är fortfarande stor. Vi får vänta på RUL som är sista veckan i augusti trots att vi bett om att gå på tidigt UL. Jag förstår inte att man inte bara kan glädjas åt att man är gravid utan att oron hela tiden ska finnas i bakhuvudet, som att man förbereder sig på det värsta. 

    Vi var på inskrivning redan i v7 och våran BM var lite sisådär, hon svarade bra på våra frågor men sa vissa uttalanden som kändes obekväma.. 

    Kände att detta blev en lång text men har liksom inte så många att prata med då inte så många vet om våran resa, hoppas ni orkar läsa och trevlig helg på er!


    Grattis!! Vad var det för obekväma uttalanden?
  • telly
    Hedda85 skrev 2017-07-01 11:36:03 följande:

    Eftersom det är första barnet för mig så vet jag inte riktigt, men har fått intryck att "inskrivning" betyder att man tar blodprov och urinprov, sjukdomshistoria/anamnes, ev risker psykiskt/fysiskt och lägger upp en plan för kommande besök. Medan "hälsosamtal" främst handlar om att stämma av med mamman så att hon vet vad som får/inte ätas etc för att inte skada barnet/graviditeten, om hon äter mediciner, röker etc.

    Men det verkar vara vanligt med en mix av dessa två. Mitt första möte var def betoning på hälsosamtal, men räknas som en "påbörjad" inskrivning. Nästa gång vi ses kallas då fortsatt inskrivning och vi kommer ta prover och prata anamnes etc.


    När jag var gravid förra gången satt vi 1,5 timme och hade både info, svarade på frågor och tog blodprov och vikt osv (väldigt ostrukturerad bm). Det var i v 10 tror jag. Sen sågs vi inte förrän vid rul.

    Denna gång ska jag komma i v11 och gissar att vi tar allt då med, och sen en ny tid efter rul. Finns inte så mycket att göra dessförinnan.
  • telly
    linnhe skrev 2017-07-01 16:39:26 följande:

    Åh vad kul att vi är jämngamla! :) 

    Jag har haft panikångest men som blivit mycket bättre med åren och vi nämnde det för henne, då sa hon att det säkert var anledningen till att vi inte blev gravida på så länge. Även om vi sa att jag hade fått konstaterat av gyn att jag har PCOS och att som det såg ut för oss var vi tvungen att få hjälp att bli gravida. Hon sa dock om och om igen att det måste ha berott på min panikångest som jag inte ens haft på 2 år kanske när vi inte ens försökte. Var bara konstig stämning i slutet av mötet. Varit inne på att byta men finns bara en BM på min vårdcentral och då måste jag hålla på att byta det och är annars nöjd vårdcentralen överlag. 


    Men åh, hatar sånt där. Tvärsäkra svar på varför nån inte blir gravid. Skulle panikångest vara ett preventivmedel då? När du har konstaterad pco. Löjligt! Byta barnmorska kan man göra.
  • telly
    OFrasisO skrev 2017-07-02 08:37:57 följande:

    Jag gick till en privat gyn och hade gjort undersökning för att kolla så att allt stod rätt till och att jag kunde bli gravid. Så när blödningarna kom gjorde vi två VUL. Ett där hjärtat inte hunnit börja slå... Jag blev helt förstörd och var helt säker på att vår lilla bebis gått förlorad. Men en vecka senare gjorde vi VUL igen och då fanns ett fint tickande hjärta <3

    Så om jag var du skulle jag försöka få ett till VUL. Även om inga garantier finns att bebisen stannar efter det heller så känns det tryggt att få se ett hjärta när man har blödningar.


    Det blev inte mer än ljusbruna flytningar som avtog på kvällen, så jag känner mig rätt lugn.
  • telly
    Kelia skrev 2017-07-02 18:49:50 följande:

    Hej!

    Plussade igår efter ca 1 år av försök, aldrig mer p-stav!

    Jag är 29 och min sambo fyller 30 nu i månaden och detta är vårat första barn :) Vi har varit tillsammans i 6 år så det kändes som det var dags.

    Ska ringa barnmorska imorgon, men undrar ungefär hur lång tid det tar innan man får tid för möte nu så här i semestertider, ska resa om en och en halv vecka så hoppas det inte krockar :p

    Även om det är planerat så är vi båda i chock just nu, och har inte berättat för någon :)


    Jag fick en tid en månad fram, lite tråkigt men det är ju juli och semester. Dessutom kan du ju boka in när du vill.
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)