Inlägg från: telly |Visa alla inlägg
  • telly

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Hej. Jag är osäker på vilken vecka jag är i men tror v 6. Skulle vilja göra ett tidigt ultraljud och se hjärtat men bor långt från närmsta gynmottagning och nu är det semestertider...

    Andra barnet. Har ömma bröstvårtor och lite molvärk och stick i nedre delen av magen.

  • telly

    Jag känner att jag inte riktigt har någon matlust. Jag har mått lite lätt illa hela dagen. Hoppas det stannar så.

    Vi blev gravida på första försöket vilket känns helt sjukt med tanke på att det tog 1,5 år att bli gravid med första barnet ????


    v6 bf februari 2018
  • telly

    Aj. Just nu ligger jag på soffan och har ont i höger äggstock ungefär. Känns som att nån sticker in en vass penna i magen. Inatt drömde jag att det forsade blod och att jag fick missfall.

    Men det är ganska normalt att ha som växtvärk ibörjan va? Mvc har ju stängt idag så kan inte fråga.

  • telly
    Saga92 skrev 2017-06-23 17:13:39 följande:

    Jag tror det är vanligt med växtvärk. Min har yttrat sig som mensvärk typ men jag har känt som små stick på vänster sida ett par gånger också.

    Vilket vecka är du i? Gör det väldigt ont?


    Jag är i v6. Mer än molvärk men inte så ont att jag inte står ut och skriker av smärta. Men typ 6/10 om 10 är slå tån i bordsbenet och 0 är ingenting.
  • telly
    Saga92 skrev 2017-06-23 19:38:17 följande:

    Enligt 1177 bör man söka akut till en akutmottagning eller gynekologisk akutmottagning om man får plötsliga svåra smärtor i magen och man är gravid eller kan vara gravid. Det man då vill utesluta är utomkvedshavandeskap, alltså att graviditeten satt sig i äggledaren. Symtomen brukar då komma i v.5-6.

    Du kan ju avvakta och se om det går över. Om det inte gör det och samtidigt blir värre är det nog bäst att kolla upp det.


    Idag har det släppt. Däremot känner jag mig hängig och sjuk idag.
  • telly

    marsmamma87: Du hinner ju jobba ett halvår minst, så det är nog ingen fara.

  • telly

    Jag oroar mig också lite grann för jobbet. Jag är ganska ny så får lite dåligt samvete att de måste rekrytera en vikarie fast de nyss anställt mig. Det är inte helt lätt att få tag på en med min utbildning. Men men. Min chef har själv fyra barn så jag kommer nog mötas av förståelse.

  • telly
    Rummitrollet skrev 2017-06-25 22:23:52 följande:

    Hej!

    Usch MA är nog en av de värsta sakerna man kan vara med om. Vi gick också igenom MA i december 2015 när vi skulle in för kontroll då de misstänkte tvillingar i vecka 8. Vecka 10 när vi kom in så var vår lilla böna död :( Den dog 8+6 och jag sörjer än idag. Nu är vi gravida och går in i vecka 7+0, är rädd att det sker igen....

    Vet inte om man kan vara med om MA två gånger men det är rätt så nervöst. Just att symtomen fortsätter tycker jag är läskigt :/ Så svårt att veta då om man är gravid eller om man råkat ut för MA.

    Håller tummarna för att ingen här råkar ut för MA, det är verkligen det värsta :(


    Tycker MA är läskigt. Hur upptäcks MA om man inte gör ultraljud? Kan man gå till typ vecka 20 och RUL, eller brukar det komma blödningar tidigare?
  • telly
    jentorq skrev 2017-06-25 22:49:04 följande:

    Jag fick reda på det via ultraljud när jag skulle göra kub i v13 (ingen blödning och fortfarande gravidsymptom), och då var fostrets storlek i v 9, alltså hade det stannat i magen i 4 veckor, och jag fick vänta ytterligare en vecka tills jag fick igångsättningstabletter. Sen behövde jag ta en omgång till tabletter veckan därpå då allt inte kommit ut och sen blödde jag i nästan 2 mån innan jag fick tid för operation då någon rest fortfarande var kvar. Men jag hade otur tror jag, borde valt skrapning, eller att ta tabletterna på sjukhuset för då hade jag fått stanna tills allt var ute, men jag tänkte att det skulle vara skönare att vara hemma,

    Ska du inte göra kub-test eller får du inte ultraljud innan v20? Känns jättelångt att vänta till dess ju!


    Jag funderar på att köpa ett privat ultraljud i tex v 9 men finns ändå inga garantier.
  • telly
    honeybunch skrev 2017-06-26 10:15:42 följande:

    Hur är era symptom? Jag är i vecka 7 (6+5) nu och blir enormt illamående och yr mellan måltider, måste ta en banan eller en smörgås då och då för att hålla det stången. Det känns ju som ett gott tecken - att graviditeten är kvar och fortfarande går framåt.

    Men i brösten känner jag absolut ingenting. Och cirka var tredje dag har jag småblödningar med brunt eller rostrött blod. :( Blir så orolig att den inte ska må bra där inne, eller att den kanske till och med har dött.

    Om en vecka har jag tid för vul på ivf-kliniken. Hoppas förstås få se ett tickande hjärta då, eller det kanske man inte kan se så tidigt även om det slår sen vecka 6?


    Du borde kunna se ett hjärta slå i 8+5. Har ni fått fertilitetshjälp?
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)