Inlägg från: Vanillie |Visa alla inlägg
  • Vanillie

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    longingfornumber3 skrev 2017-10-10 23:31:52 följande:

    Hej! Jag är helt ny här. Har två barn - ena född -10 och andra -13 och nu har vi kämpat med barn nummer tre i snart 2 års tid. Har fått konstaterad PCo och fått letrozol utskrivet (började ra dessa idag, dubbeldos) jag följs gärna åt! Man känner sig så ensam i det här kämpandet och det känns som att det ända man ser när man är ute är gravidmagar. Är givetvis tacksam för mina två barn men jag vill så gärna ha en till, och fler därefter.

    Jag fick min mens för 3 dagar sedan och började som sagt med letrozol idag, efter hur lång tid försvann era blödningar när ni började med tabletterna? Jag slutade min proverakur samma dag min mens kom.


    Välkommen! Trist att du behövde komma hit. Ser också gravidmagar överallt. Bland kompisar och familj.

    Senaste kuren så började jag med tabletterna dag 3. Hade relativt sparsam mens hela tiden i 6 dagar. Brukar ha mer när jag väl har mens men i och för sig så har jag ju mens så sällan så att den varit riklig kan ju bero på att det funnits mycket att blöda ut. Nu kanske det var normalt. Hur är din?
  • Vanillie
    longingfornumber3 skrev 2017-10-11 07:53:12 följande:

    Okej då hoppas jag att även min försvinner snart! Jag brukar ha regelbunden mens men nu var den 3 veckor sen sä därför sattes provera in och jag hade rejäla blödningar 2 första dagarna men nu börjar dom bli lite mildare. Jag känner däremot att smärtan är värre än den brukar och tänker att det kanske är av letrozolen?

    Hur har ni annars mått av tabletterna? Jag har börjat känna mig varm i kroppen och väldigt känslig. Min man skojade med mig som han alltid gör idag och jag brukar skratta men idag började jag gråta ????


    Säkert därför då. Jag fick primolut nor när jag småblött i 5 månader efter amningsstopp och då var det Stockholms blodbad vill jag lova haha. Slut på en vecka dock.

    Jag får en jävla huvudvärk/migrän av letrozol som sitter kvar ett par dagar efter stopp och har humörsvängningar ledsen/irriterad/glad. Känt mig lite småyr nån gång med.
  • Vanillie
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-11 17:50:19 följande:

    Haha ja vi brukar också spara oss lite... man får försöka hitta vad som funkar, men det är inte så lätt alltid nytt vul imorgon, hoppas på ägg och hinna!!


    Håller tummarna stenhårt! Du får rapportera sen
  • Vanillie
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-11 19:47:12 följande:

    Idag gick det inte alls... hoppas äl väntar till helgen :-S annars missar vi kanske chansen om den var på gång!


    Såg inte VUL bra ut eller ni fick inte till Det?
  • Vanillie
    Hormonkarusellen skrev 2017-10-11 20:12:48 följande:

    Vul imorgon, idag var det hemma det inte gick. Jag kan ju inte bryta ihop då, för då lär det ju inte gå bättre nästa gång - men innerst inne går jag sönder.. förstår att det är otrolig press, om det nu är äl så ska han prestera direkt - jag hade inte klarat det - men nu är han knäckt så jag måste vara den starka...

    har det hänt er och hur har ni gjort för att det inte ska låsa sig igen och kanske ännu mer nästa gång?


    Aha! Har hänt nån gång och även om man går sönder inombords så får man hålla skenet uppe och ta det lugnt inför nästa gång. Säga att ni tar det som det kommer. Jag hade lite smygpanik nu häromdan när ältestet va starkt och mannen först inte kunde. Vi tog en paus och sen gick det en stund senare

    och även om jag ville skrika "prestera nu när det väl gäller!" i frustration så fick jag skådespela att allt va lugnt så att det skulle gå sen och inte låsa sig haha. Man blir ju knäpp!
  • Vanillie

    LILLATJEJEN92: Fy vad frustrerande. Kan du inte få svar på telefon eller få en ny tid omgående?

    MINIPEACH86: Hur gick det med VUL? Har inte vatt med om att teststrecket vatt svagare men blinkgubbe. Men den borde ju inte blinka om det inte var på gång.

    HORMONKARUSELLEN: Jättetråkigt att höra <3. Får hoppas att trippel funkar bättre. Klart du ska hänga kvar. Jag tror att denna tråd kommer fortsätta ett tag. Räknar inte med att det tagit sig för mig liksom.

  • Vanillie
    longingfornumber3 skrev 2017-10-12 15:43:05 följande:

    Jag tog ett graviditetstest idag bara för jag ville testa (har typ hundra test hemma) och jag vet ju att jag inte är gravid eftersom att jag tar letrozole men testet visade positivt men svagt, kan det bli så när man tar tabletterna? Tänker eftersom att det är så mycket hormon i dom.


    Men gud vad skumt?
    longingfornumber3 skrev 2017-10-12 15:43:05 följande:

    Jag tog ett graviditetstest idag bara för jag ville testa (har typ hundra test hemma) och jag vet ju att jag inte är gravid eftersom att jag tar letrozole men testet visade positivt men svagt, kan det bli så när man tar tabletterna? Tänker eftersom att det är så mycket hormon i dom.


    Vad skumt! Har ingen aning om det kan visa positivt men jar aldrig hört nåt sånt. Ända jag hört kan ge falskt positivt är ovitrelle om man testar för tidigt
  • Vanillie
    Repet skrev 2017-10-13 10:55:03 följande:

    Uch, de där är aldrig lätt. man känner sig så himla dålig som människa när man inte bara kan vara glad för någon annan direkt utan också måste bli ledsen.

    Men vet du vad, vi kan inte styra våra känslor, och det är okej att bli ledsen. de behöver dom aldrig får reda på.

    hoppas din sambo var förstående och att ni kunde stötta varandra!

    Hur tar era män motgångarna? min bryr inte sig alls lika mycket som jag gör, vilket ibland känns otroligt frustrerande. han säger bara att det inte är hela världen, att vi kan ju försöka igen. och att vi har ju så mycket annat som vi kan vara glada för så vi ska inte förstora detta...

    ibland undrar jag om det skulle vara lättare att vara den som det inte va "fel" på, att det är lättare att hantera då.


    Min man är väldigt stöttande och säger att tiden är på vår sida än etc. Han är inte alls lika stressad heller även om han vill lika mycket som jag. Men tror du har rätt i att det är lättare när det inte är mannen det är fel på och att vi faktiskt har en biologisk klocka och längtan sitter kroppsligt också. Det är ju en drift vi har (inte alla kvinnor men alla vi som vill ha) att vilja ha barn. Och när det är "fel" på en så blir man ju desperat och klandrar sig själv lite. Eller vad tror ni?
  • Vanillie

    Fundera lite på er där blåsan först växt men sen stannar av... Jag har ju känt massa aktivitet i livmodern under tiden jag ätit tabletterna och fram till cykeldag 12-13... Sen har alla symtom försvunnit och inget har hänt med testen. De började till och med se svagare ut. "Jaha.. då sket det sig" tänkte jag på cykeldag 16-17 och började smörja lite med progesterall och äta rosenrot för att få mens... DÅ kom symptomen tillbaka starkare och äl på dag 20. Samma förra cykeln då jag fick positivt digitaltest dag 16 men ingen mens eller graviditet efter 14 dagar så ägget släppte aldrig. Väntade ytterligare e vecka och sen körde jag igång me smörja och rosenrot och fick äl...

    Har hört att vissa äter letrozol CD3-9. Asså flera dagar. Kan det va så att 3-7 sätter igång processen men att det inte hinner växa tillräckligt och stannar av för att letrozol går ut kroppen? Tydligen går ju effekten ur rätt snabbt efter man slutat och om det då inte hinner växa kanske det hjälper om man äter fler dagar? Bara en tanke... Jag har ju ingen aning hur mina växer eftersom jag inte gär på VUL. Kanske fått dag 20 ändå men förra cykeln är ju skum och samma... Att letrozol verkar starta men att jag behöver pusha på efter med annat...

Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?