• mrsLina

    Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017

    Nu börjar mina förberedelser inför första graviditeten. Det man kan läsa på internet är att man kan förbereda genom att äta rätt och motionera.

    Är det fler som ska börja försöka i höst? Vill ni följas åt?

    ????

  • Svar på tråden Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017
  • Imra

    Hej alla!
    Också en som längtar så efter ett plus! Jag har längtat så efter att börja försöka men min sambo har inte känt sig redo innan.
    Vi har faktiskt försökt 2 gånger innan men inte lyckats. Fick min mens idag så nu är det bara att vänta in äl och försök igen.
    Man vet ju egentligen att 2 gånger inte är mycket men känns så tungt när mensen väl kommer.

    Min sambo reser iväg då min väntade äl är men hoppas att det räcker att vi myser till det innan och när han kommer hem! Håller tummarna för oss alla! :D

  • FruFalk

    Vi startade förra veckan, kände i söndags som ägglossningsont men det hade jag ju redan haft i början på veckan, sen har jag haft en konstig molande känsla i nedre delen av magen, kan man känna så när man blivit gravid? Jag vet att det kan vara fantomkänslor men det är verkligen påtagligt....

    Kan testa gtest först nästa vecka eftersom det är då jag ska ha mens... Är lite rädd för att jag inte ska bara gravid för om jag inte är det så är det något allvarligt fel med min mage...

  • Semlan23

    Hejsan.. precis hemkommen från bm. Spiralen utplockad. Igår kände jag mig stark och säker, idag känner jag mig orolig och nedstämd. Någon som har något bra boktips eller liknande, en handbok för blivande gravida? ;) Det är så nytt för mig allting.

  • mrsLina

    Tror man kan planera i all oändlighet men man måste nog ta dag för dag. Såklart det känns otroligt läskigt, jag har inga barn sedan tidigare så det känns pirrigt. ???? men längtar till att ha en liten att älska så mycket

  • Deni81

    Har ännu inte läst något i tråden. Men jag ska börja försöka lite smått med min kille nu i vinter. Är 36 år så det börjar bli lite bråttom med första barnet. Vi prickar inte in ägglossning och så utan tar det som det kommer. Det blir om det blir. Han har två barn sedan tidigare så jag vet i alla fall att han är fertil. Jag själv försökte i 1,5 år med mitt ex så jag hoppas det var han det var fel på och inte mig.

    Med exet så försökte vi med ägglossningstester och det blev en enorm sorg och stress när mensen kom varje månad. Så jag skulle inte personligen rekommendera någon att använda sådant. Utan kör på så mycket ni kan under de dagarna ni tror är runt ägglossning. Det är ju möjligt att bli befruktad både innan och efter själva ägglossningen.

    En sak man kan göra och som jag måste skaffa, är att äta tillskott av folsyra. Det rekommenderades jag när jag gjorde fertilitetsutredning. Sen undvika alkohol från ägglossning till mens. Eller inte dricka så mycket är åtminstone. Ifall att det har skett en befruktning... lite risk för detta dock är också att man blir stressad. Många rekommenderar att man lever som vanligt fram tills man kan testa för graviditet. Så lycka till allihopa!!! Stressa inte utan ha kul! Jag om nån vet hur dåligt man kan må av att engagera sig för mycket! Hoppas på plus för alla i tråden

  • minipeach86
    Elliott94 skrev 2017-09-06 18:06:27 följande:
    Jag har ätit api force och rosenrot i ca 14dagar och idag fick jag hem munkpeppar också och tog första tabletten idag. Har bara läst bra om munkpeppar så jag hoppas detta går bra nu :) känns konstigt att de gick så snabbt sist och denna gången har jag inte ens fått min mens :/ vet att man egentligen inte ska börja äta munkpeppar förens mensen första dag men jag kör på ägglossningstest också så jag har koll om jag får ägglossning och då pausar jag med pillerna! Håller tummarna för oss! :)
    Hej Elliott94! Eftersom jag är ny så lyckades jag tappa bort tråden och virra bort mig men upptäckte nu att du svarat på min kommentar och så har jag dessutom läst ikapp alla inlägg Glad Hur har det gått för dig? Har örterna hunnit hjälpa något än? Jag ska få börja med första kuren Letrozol nu i dagarna (avslutade Provera dag 10 idag), så håller tummarna för 1) att jag faktiskt får ÄL och 2) att det kanske kan ta sig!! Hjärta Hoppas allt går bra för dig också! 
  • Elliot1

    Fick mens igår. Första mensen efter missfallet. Blandade känslor typ, skönt på ett sätt att veta att kroppen fungerar som den ska och är regelbunden. Samtidigt sjukt besviken och otålig, en månad till nästa BIM känns

    Som en evighet!!! :/

  • Emsa2017

    Hej Är också ny här. Jag och min sambo har försökt över ett år med ett MF i mars. Längtar så innerligt efter det där plusset, speciellt när familjemedlemmar och kompisar blir gravida lätt som en plätt.

    Lycka till alla!

  • Emsa2017
    obemärkt skrev 2017-09-20 07:11:42 följande:

    Hänger på, längtar efter första barnet! Är på bim-3


    Hur har det gått?:)
Svar på tråden Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017