• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Musetti skrev 2017-12-30 10:03:31 följande:

    Ja precis jag tänkte också på smittorisken med fullbelamrat tåg i 3 timmar så vi blir kvar hos svärisarna i år, enklast så. Kanske sambon och jag tar några timmar på tu man hand på eftermiddagen, svärmor vill så gärna passa Ilse.


    Låter som ett bra val

    Idag är det väldigt tydligt att J inte bara sträcker sig efter saker utan också försöker få tag i dem (fast han lyckas inte med annat än att slå till dem).
  • Linnnn

    Gott nytt år! Vi sitter i bilen på väg till nyårsfirandet. J har precis somnat och de andra barnen är så stora att det inte är några problem att åka bil.

  • Linnnn

    Vi ammar också på. Hoppas att han vill fortsätta länge än. Har delammat mina stora ganska länge (18 resp 24 mån) och faktiskt aldrig gett ersättning, så har ingen erfarenhet. Snart funkar det säkert med lite mat också Jag har funderat över matstolen och när det går att sätta J där. Han är väldigt stadig, så då kan vi säkert också göra ett försök om några veckor. Han verkar intresserad av vår mat nu - få se om det håller i sig.

  • Linnnn

    Hoppas han inte blir för dålig av vaccinet. Du får uppdatera oss. Vi har tid om några veckor.

    Vad snabbt utvecklingen går! Otroligt att det bara gått någon månad sen de föddes.

    Jag längtar också efter snö Litenblomma. Morfar (som bor i Norrland) hade köpt underställ i merinoull i julklapp till J. Undrar om vi får någon användning för det innan det är urväxt...

  • Linnnn

    Jag som haft lågt hb hela graviditeten hade 148 för några veckor sedan! Jag käkade järntabletter och drack blutsaft i omgångar när jag var gravid. Blutsaft är snällare mot magen.

  • Linnnn
    erijon skrev 2018-01-04 18:30:38 följande:

    Men wow! Får köpa blutsaft om man kan amma på det? Smakar det okej?

    Alltså jag kommer ju inte ta ett nytt hb utan troligen bata hoppas det blir bättre med typ blutsaft.

    Tar du något för att öka järnvärdet nu?

    Vet inte vad jag gör för fel, för att ha så lågt?


    Jag tycker att det smakar pyton, men en del gillar ju det. Tror inte det är några problem att äta då man ammar eftersom det är ok som gravid. Har inte ätit något järntillskott efter förlossningen. Innan jag blev gravid åt jag inte annat kött än fisk och kyckling annat än i undantagsfall och det bidrog nog till järnbristen. Det är inte helt lätt att få i sig tillräckligt med järn, så tror absolut inte du gjort något fel. Jag har haft järnbrist i omgångar även som icke-gravid.
  • Linnnn

    Det blir säkert bra igen om du äter järntillskott några månader. Jag har legat under 100 och då har jag ätit tabletter och sen lämnat nytt blodprov för att verifiera att det gått upp. Det är ju inte bra att äta starka järntabletter om man inte har järnbrist, så du kan ju be om att få lämna ett nytt prov på vc i vår.

  • Linnnn

    Först tyckte jag att det var så härligt med jullov och sova länge på morgonen, mer mys med barnen, träffa släkten osv, men nu börjar jag känna att det ska bli rätt skönt att skolan börjar igen Åter till vardagen och rutinerna. Tyvärr gissar jag på att det kommer att bli en del sjuka barn framöver. Hör ju till jan-mars...

  • Linnnn

    Jag önskar att J tog nappen, men icke. Provar fortfarande varje dag Jag ser ingen anledning att begränsa användandet när de är små. Känner de sugbehov suger de, annars spottar de ut. När de är äldre löser det sig också oftast av sig själv, det blir svårt att leka med nappen i munnen och ingen fattar vad man säger

    Yrsel kan ju bero på så många olika saker. Jag har känt mig yr och illamående vid järnbrist. Har du koll på hb? Jag undrar också om min syn blivit sämre på sistone... Jag brukar bli mindre närsynt under graviditeten, så kanske har det bara gått tillbaka till vanligt läge?

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här