• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Efter ät-natt kommer sov-natt?! Har lagt märke till en återkommande trend. Några gånger sedan J föddes har han haft nätter då han vaknat för att äta oftare. Har tolkat det som att mjölkproduktionen måste ökas, men varje gång det varit så har han sovit som en stock natten efter. Igår natt åt han var tredje timme, men nu har han sovit 9 timmar utan att äta (sover än!) vilket ju förstås göra att brösten är sprängfyllda och han kommer att äta och kräkas hela fm. Men, men kanske mjölkproduktionen är på hans önskade nivå till imorgon...?

  • Linnnn

    Låter som att ni har mycket att fixa med Musetti. Hoppas det löser sig snart och att FK bedömer att du har rätt till en vettig fp. Här tror jag inte man kan ställa sig i barnomsorgskön förrän det börjar närma sig start (4 mån innan), men jag kanske ska kolla upp så jag minns rätt Jag tänkte skriva att flygresan gick bra. Det gjorde den ju till största delen, men det är ju hjärtskärande när de gråter och man inte kan trösta.

  • Linnnn

    Skönt att det gick så snabbt Musetti!

    Har det blivit bättre på kvällarna erijon? Tycker verkligen inte att du ska känna dig dålig. Gör man vad man kan för att trösta sitt ledsna barn och bär, ammar, vaggar osv är man en fin förälder.

    J vänder sig nästan alltid direkt till rygg så fort jag lägger honom på mage, så det blir lite dåligt med träning just nu. Han är också intresserad av vår mat, men jag hoppas inte han ska börja äta för mycket alltför snabbt för då kommer mensen garanterat tillbaka och det är väldigt smidigt att amma.

  • Linnnn

    Tycker mig minnas att mina andra barn ofta hade ett längre sovpass på natten för att sen äta oftare, typ varannan timme. Det låter som att han äter ordentligt om du rapar och erbjuder andra bröstet. Det brukar jag inte orka nattetid. Vad gäller hur man sover är nog upp till en själv. Jag sover bättre med bebis i samma säng, alltså gör jag så. Nu sover han oftast inte alldeles intill längre, men nära mig.

  • Linnnn

    Just det. J har också långa sovpass på dagarna just nu. Även hemma sover han ibland flera timmar. Jag brukar inte väcka om jag inte behöver, dvs för att vi ska iväg på något el dyl.

  • Linnnn
    FiaW skrev 2018-01-29 21:56:06 följande:

    Låter ju lite lika då :) Sover J bra på natten även de dagar då han sover länge på dagen?


    Ja, men J är inte som mina andra barn vad gäller sömn . Han hade ett sovpass på tre timmar mitt på dagen igår och några kortare på en knapp timme (vi var hemma för en av storasystrarna är sjuk). Han brukar ha natt i 10-11 timmar och äter normalt en gång under den tiden, inatt efter sex timmar. Som jag minns sov mina stora barn oftast bättre på natten om de sovit bra på dagen. Väcka blev aktuellt först när de var större och bara sov ett pass.
  • Linnnn

    Men det här med sömn är svårt och bebisar är väldigt olika. Man får prova sig fram vad som passar en själv och bebis bäst. Kanske särskilt med första barnet. Min äldsta har också alltid sovit mindre och slutade sova middag strax innan hon fyllde två medan nummer två hade fyllt tre när hon slutade. Den här sömntutan kommer väl sova middag tills han är fem

  • Linnnn

    Ja, amningspuckeln är välbekant. Min första låg t ex tre kurvor över på vikten en period för att ligga på normalkurvan vid ett år. Låter bra om det är vanligt att det kommer vid 4 mån. J är så tung! Säger bvc-sköterskan att det är normalt tycker jag du kan försöka låta bli att oroa dig (lättare sagt än gjort).

  • Linnnn

    Blä! Har blivit smittad av ett av barnen och har hög feber. Håller alla tummar och tår för att J inte blir sjuk. Det är ju inte så att jag kan låta bli att vara med honom heller...

  • Linnnn

    Det var för länge sedan mina stora var bebisar för att jag ska minnas, men jag vet att de gick upp väldigt snabbt första månaderna och sen planade det av och deras vikt stabiliserades på en kurva längre ner. Så länge han är glad och nöjd tror jag inte du behöver oroa dig erijon.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här