• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Både jag och de stora barnen har influensa. Fy vad eländig jag känner mig. Hittills är J frisk även om han är snorig och lite rosslig. Idag tittade han noga på syskonen som åt morot och sen skrek han tills vi lät honom suga på en morotsbit Några veckor kvar tills han blir fyra månader, men han verkar ha fattat att han går miste om något...

  • Linnnn

    Hittills tror jag inte J har fått feber, men han är definitivt inte som vanligt. Snoret rann igår och från 15.30 sov han större delen av kvällen och nu har han sovit 9 timmar utan att äta. Googlade som en besatt om influensa hos bebisar när jag blev sjuk, men det verkar tack och lov som att han får antikroppar via bröstmjölken när jag är sjuk.

    Han sitter i matstol vid bordet hela måltiden nu. Han är en stadig klump så gissar på att han kommer sitta själv tidigt.

  • Linnnn

    Bra med påminnelsen om ris! Hade glömt bort, men minns nu när larmet om riskakor kom. Man kanske får tänka att barnmaten åtminstone är bättre kontrollerad än andra livsmedel (säger jag som inte köpt burkar annat än i undantagsfall och gjort egen gröt till mina barn ). Bra med tips där också!

    Idag är jag äntligen feberfri. Barnen sover än, men gissar på att det är någon dag med feber kvar.

  • Linnnn
    erijon skrev 2018-02-02 08:45:21 följande:

    Ja jag minns också.. men sen tystades det ganska snabbt. Sonen, och många av klasskompisarna har ofta riskakor till skolan. Nu föredrar sonen frukt, men i början i höstas hade han riskakor flera gånger i veckan. Då hade jag helt glömt detta. Vi äter ris rätt sällan hemma, men visst händer det. Älskar tyvärr ris!


    Det finns ju majskakor att köpa istället som enligt livsmedelsverket ska vara ok att äta. Ser ju likadana ut. Jag gillar också ris, så det var bra med påminnelsen.
  • Linnnn
    LitenBlomma skrev 2018-02-01 20:59:35 följande:

    Ja han sover bredvid mig hela natten. Jag ammar på båda brösten med honom på samma sida. Lägger mig i hälft framstupa så att han når. Dock byter jag sida på honom efter halva natten för att huvudet inte ska bli skevt. Vet inte om det stämmer men det känns bra iaf.


    Jag ammar också båda brösten från samma sida. Vet att jag hörde om det när jag fått första barnet och inte förstod hur det skulle gå till. Vet inte om jag blivit bättre på amning eller bara fått längre bröst
  • Linnnn

    Här är det förstås också stl 74 eller 74/80 som gäller, även på byxor. J vägde ju nästan 9 kg på kontrollen vid 3 mån.

    Just nu tycker jag det märks tydligast på J att han blivit äldre genom att han har mer egen vilja. Han blir högljudd om han inte får som han vill och gör liksom ilskna ljud (inte gråt). Han tyckte ju inte heller att jag var superrolig när jag var som sjukast och bara ville ligga i sängen utan tycker att det ska hända grejer. Mest spännande är det om mellansystern tokar sig och då vi äter...

    Skönt att du äntligen mår bättre Litenblomma!

  • Linnnn

    Mensen har inte kommit än, men jag fick menskoppen som jag beställt igår. Antar att det bara är en tidsfråga...

    Inatt fick J feber och han har sovit väldigt oroligt. Alla andra är ju äntligen friska från influensan så jag tänkte att faran var över. Han var väldigt rosslig hela dagen igår och kräktes slem på morgonen, men var som en solstråle hela dagen ändå. Få se hur det blir idag.

  • Linnnn

    Vi har också en period då jag ibland inte vet om det är amning eller slagsmål vi pysslar med...

    Bebisar brukar inte lida av sömnbrist, det är mest vi föräldrar... Kan du försöka hitta på grejer när de stora kommit hem? Då slipper det bli så mycket fokus på amning och sovning tänker jag. Och de stora får något att göra.

    J dreglar som en galning. Byter haklapp en gång i timmen och tvättar massor. Tyckte att jag köpt på mig ett stort lass, men tydligen kan man aldrig få för många dreglisar...

  • Linnnn

    Min bvc-ssk sa att rotavaccin kommer att införas i hela landet, men att det haft ganska mycket biverkningar så man avvaktat. På henne lät det som att J skulle hinna få vaccinet under året. Konstigt.

    J har fått en förskräcklig hosta och jag har haft honom sovandes halvsittandes senaste tre nätterna. Själv vakar jag som en hök och börjar känna mig trött och sliten. Vi är alla lite snoriga och rossliga än, men bara J som har feber av och till.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här