• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Musetti skrev 2018-02-13 09:14:11 följande:

    Jo så är det ju. Har inte vågat mig iväg till öppna förskolan än av just den anledningen.

    Men oj, hur känns det att börja jobba redan?! Jag funderar på att börja konsulta lite smått framöver.


    Tänker att jag går på öppen förskola för mindre barn (upp till 12 mån kanske) när J inte tycker att mitt sällskap räcker längre.

    Nu när vi är friska känns det mest kul att jobba lite. Jag ska vara hemma hela året, så det känns bra att ha lite kontakt. Jobbar just nu bara när J sover eller om jag kan ha honom med, så blir nog inte så många timmar i veckan.
  • Linnnn

    Har ni tips på bra amningslinnen? Har ett tvåpack från hm som blivit alldeles för stora och jag är inte helt förtjust i att de knäpps på samma ställe som amningsbh:n (knäpper fel ibland). Har också ett linne från boob som jag tycker har bättre funktion, men det är ju inte så snyggt med överlappet fram och de känns onödigt dyra.

  • Linnnn

    Bvc idag, 4 mån: 9.4 kg, 69 cm. Inte växt lika mycket som tidigare, men det är inte så konstigt när vi varit sjuka (tur att han har att ta av ).

    Jag hade gått ner 2 kg till på en månad, så nu är jag på startvikt -4 kg. Inte konstigt att kläderna sitter löst. Har verkligen tänkt på att jag måste äta mer senaste dagarna. Vill inte gå ner ett gram till och jag ska ju dessutom orka och producera mjölk så att det räcker. Inatt var första natten på typ 10 dagar som J sov bra, hoppas det fortsätter så här nu!

  • Linnnn

    Har ni fått några svar från bvc erijon? Tänker också på allergi eller möjligtvis att ersättningen kommer för fort. J kräks ganska ofta, så jag har kräkshandduk redo för det mesta.

  • Linnnn

    Försök släppa oron över vikten. Så länge han är nöjd och glad, äter och utvecklas, så får han i sig tillräckligt. 7 kg låter i mina öron alldeles lagom. Bebisar är olika. J är 4 månader precis idag, så vi har inte kommit så långt med matintroduktionen Tänker att vi tar det i hans takt. Jag tycker att amning är väldigt smidigt även om J oftast äter varannan timme dagtid (fast det gör jag också ).

  • Linnnn

    Ja, usch för influensa! Skönt att ni verkar vara på bättringsvägen Musetti! Tog lång tid för mig att få tillbaka energin, först förra veckan jag yogade igen. Har hört många som blivit riktigt dåliga.

    J attackerar skeden/fingret om jag erbjuder smakprov. Har bara fått väldigt små mängder (mindre än ett kryddmått), men verkar nöjd.

    Vad olika de är. J kan sitta själv på golvet en liten stund, men man måste passa honom och han börjar luta framåt efter ett tag. Däremot är det inget vidare med finmotoriken. Ofta får han bara in sina egna fingrar när han försöker stoppa in andra saker i munnen.

  • Linnnn

    J föddes med mycket, ganska mörkt hår och mörkblå ögon. Nu har han tappat det mesta och jag är osäker om det ens är något nytt hår på gång... Ögonen är fortfarande blå, precis som pappans och mina. Syskonen har blå resp blågröna ögon och ganska ljust hår. Som små var de blonda (det lilla hår som fanns), men föddes med mörkt hår.

  • Linnnn

    Jag tycker det känns som kulmen på fasen nu. J är frustrerad över att han inte klarar det han vill och visar det tydligt. På dagarna orkar han inte vara vaken lika länge som annars och på kvällarna är han som en duracellkanin. Vaken länge, pratar, skrattar och stojar som en galning. Då är han väldigt glad, men också ganska speedad, igår somnade han inte förrän runt kl 22.

  • Linnnn

    Oj, oj. Låter som att faserna avlöser varandra här. Igår var vi ute och käkade och kom inte hem förrän 19.30 och inatt sov J väldigt dåligt. Undrar om det hänger ihop? Har inte tänkt på om han sover sämre eller inte om det blir många intryck på kvällen tidigare. Annars har han återgått till att sova bra på nätterna igen efter influensan. Var lite orolig över det, men han verkar gilla att sova

    J har haklappar som sitter ganska tajt vilket gör att det inte blir så blött i halsvecken. De behöver bytas typ en gång i timmen, så trots att jag har runt 15 st blir det en massa tvättande. Annars har jag inga bra tips. Använder inotyol mot röd hud, men det kanske man inte vill ha på halsen.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här