• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Åh vad roligt! Står han och gungar eller tom kryper? Tror inte att J är där om en månad, men vi får väl se

  • Linnnn

    Vad det händer grejer med våra små!

    Det är svårare att amma J nu också. Det får inte vara för mycket som stör runtomkring och jag kan inte göra något annat samtidigt (typ skriva inlägg här eller läsa) för då slutar han äta. Har lagat mat utan salt till J två dagar och då har han ätit kanske en matsked. Har haft ett gäng jobbiga nätter då han ätit mest hela tiden (jag har lagt mig vid 20.30-21 för att orka), men inatt har han sovit mycket bättre så hoppas det blir en bra period ett tag nu. Han åt väldigt lite förra veckan då han var sjuk, så kanske fanns lite att ta igen.

  • Linnnn

    Vad olika det verkar vara med råd kring salt. Verkar som att det kommit lite nya studier kring bebisar och saltintag, men bvc här sa inget salt utöver små smaksensationer.

    Här kan man inte ställa i kö tidigare än 4 mån innan förskolestart (eller kötiden räknas därifrån). Jag antar att det är platsgaranti i sthlm också Musetti, men precis som här riskerar man att få något helt annat än önskat ställe? I kommunen vi bodde tidigare hade vi en fsk med inte bara fantastisk personal utan även enorm gård, våtrum, snickis, stor ateljé, egen kock och drop-in på frukosten. I kommunen vi bor i nu finns det inte en enda fsk där man lagar mat själv ens en gång. Känns som att jag kommer att leta efter det minst dåliga alternativet...

  • Linnnn

    Vad kul erijon! Undrar om J gör precis tvärtom? Han sitter stadigt, men vill absolut inte vara på mage längre stunder. Kanske kommer hasa sig fram på rumpan?!

  • Linnnn
    Musetti skrev 2018-03-24 14:42:06 följande:

    Känner att det här är ett ämne jag riskerar att stressa upp mig över...


    Instämmer på det. Har inte varit och tittat på fsk än, men förstås frågat runt.
  • Linnnn

    Bvc-besök 5 mån+1 v: 10,1 kg, 73 cm. Blev ingen spruta då J är lite hostig och trött. Nytt försök om 2 veckor. Brösten är sprängfulla så antar att han ätit lite dåligt under dagen också.

  • Linnnn
    LitenBlomma skrev 2018-03-27 09:51:11 följande:

    Stabil kille! Hoppas att hostan blir bättre snart. Får han sova på natten?


    Verkar inte bli någon värre förkylning, men skk vågade inte vaccinera då det precis brutit ut. En period med bättre sömn just nu trots lite hosta. J sover fortfarande 3 ggr/dag, men läste att Charlie sover 2 ggr. Hur är det för er andra?
  • Linnnn

    Skönt att det gått bra Musetti. Min äldsta dotter sov aldrig när vi åkte tåg, men däckade så fort vi klivit av (ofta då vi skulle träffa någon som ville gosa med henne ).

    Känner att jag börjar förstå dina inlägg nu erijon Dels det här med att laga mat till J (även om det går snabbt så blir det ett extra moment och ibland är det rätt svettigt bara att få ihop middagen), dels fulla bröst vid ojämn amning. Och precis som du vill jag ha smak på maten hellre än att krydda vid bordet.

  • Linnnn

    Ser fint ut Litenblomma! Bra med stora syskon.

    Hur går det med tänderna erijon? Tänker t ex på stackars brösten..., men väldigt gulligt förstås.

    J har börjat äta större mängder mat. Igår både frukost, lunch och middag för första gången. Han gapar glatt åt allt Jag har också duschat av J några gånger. Smidigt.

    Påsken har varit fin, har firat med min familj/släkt.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här