Inlägg från: Åttionio89 |Visa alla inlägg
  • Åttionio89

    Bf juli 2018

    Hej! Hoppar in här med 15 dagar kvar! ???? Bf 14 Juli. Andra barnet och sååå pepp på att föda nu! Haft en bra graviditet men så jäkla less på att vara otymplig, ej orka med min 3-åring, vakna varenda gång jag ska vända mig av att jag typ spyr lite i munnen haha. Fy. Min dotter kom på 41+6 och det slutade med sugklocka så jag hoppas verkligen att denna förlossningen blir liiite lättare. Ni som fött barn innan, hur startade er/a förlossning/ar? Märker att jag går o väntar på att vattnet ska gå men bara för att det va så det startade med första betyder kanske inte att det startar så denna gång!? Hmm

  • Åttionio89
    Perpen skrev 2018-07-11 09:15:58 följande:

    Nyfiken fråga till er alla.. Nu de sista veckorna.. Har ni gått upp i vikt vid varje besök hos bm eller har ni stått stilla nån gång? Tänkte eftersom det sägs att bebisen lägger på sig 200g/vecka eller vad det nu är de sista veckorna..


    Jag har gått upp ca 5 kilo dom sista 10 veckorna, första och andra trimestern gick jag upp sammanlagt 25 kilo. Har Mao gått upp 30 kg allt som allt, det gjorde jag med dottern också. Så ja, det har ?stannat av? lite sista tiden och tur är väl det haha
  • Åttionio89
    Iowhannah skrev 2018-07-11 17:59:09 följande:

    Åh, skönt att inte vara ensam om det! Med sonen gick jag upp runt 25 kilo och nu låg jag på + 28 kilo vid senaste vägningen. Ska väga mig när jag kommer in på förlossningen också för att få en sista vikt.


    Jaa, första graviditeten tyckte jag det va jättejobbbigt att gå upp så mycket men nu när jag vet att det kommer försvinna relativt fort (det mesta iallafall) så känns det inte lika farligt :) har också haft en bra BM som aldrig sagt ett ord om min vikt så säkert därför jag har noll ångest också.
  • Åttionio89

    Ja hos mig är det också rutin att vägas varje besök, tycker det är märkligt att det är så olika beroende på var man bor!? Bltr och urin har dom kollat varje gång sen typ v 24 och blskr o Hb kollade dom också titt som tätt.

  • Åttionio89
    Iowhannah skrev 2018-07-13 06:05:13 följande:

    Två timmar kvar till bm-besök och hinnsvepning. Jag är rätt nervös faktiskt.

    Hoppas vi får träffa vår bebis i dag! :D


    Håller också tummarna! Berätta gärna om hinnsvepnigen sen :)
  • Åttionio89
    Iowhannah skrev 2018-07-13 09:11:09 följande:

    Hinnsvepningen gick bra! Det gjorde skitont men jag fick beröm för hur bra jag slappnade av :)

    Öppen 4-5 cm, tappen ca 1 cm och mjuk. Enligt bm blir det bebis i dag! :D Vi ska in på förlossningen om 20 minuter för kontroll och sen får vi se vad som sker. Barnvakten är iaf inringd och min mamma är förvarnad.

    Så spännande! :D


    Åh vad roligt! Lycka till!!
  • Åttionio89
    Iowhannah skrev 2018-07-19 22:35:52 följande:

    17:29 kom vår dotter ut i raketfart! Hon är 53 cm lång och vägde in på 4325 gram. Vi gör inte direkt några små bebisar.

    Förlossningen gick superbra! Jag gjorde ett kanonjobb och kände hela tiden att jag var så jävla bra :D Från att de tog hål på hinnorna, till att hon var ute, tog det sex timmar. Vi mår alla oförskämt bra, även om eftervärkarna inte är att leka med, i morgon åker vi hem och träffar storebror :)

    Jag fick verkligen den revanschförlossning som jag ville ha, allt gick så himla rätt och personalen var väldigt lyhörd och lät mig bestämma det mesta. Jag är jättenöjd med min upplevelse!


    Vad roligt! Stort grattis!
  • Åttionio89

    Bf+7 idag då, börjar bli lite jobbigt då min dotter är född 29 juli och enligt barnmorskan blir det igångsättning just 29e om jag skulle gå över så långt... det känns jobbigt! För det första vill jag ju inte missa min dotters födelsedag och sen är det väl rätt tråkigt att fylla år precis samma dag som sitt syskon? Nån med erfarenhet?

  • Åttionio89

    Igår kom vår efterlängtade dotter! På Bf+10. Hade haft förvärkar och väldigt mycket sammandragningar sen lördagen. Detta ändrades på måndagen och gick över i kraftig mensvärk som kom i omgångar (värkar) vilket jag inte fattade haha. Sen kl 01 gick vattnet, det va ljusgrönt så vi skulle komma in med en gång tyckte dom. (Hon hade bajsat i fostervattnet) Var dock ingen fara och det va fullt på förlossningen så vi fick vanka runt i dagrummet från 03-06:30 då vi äntligen fick ett rum! Blev undersökt av BM 7:30, var då öppen 3-4 cm men en timme senare började jag känna lrystvärkar och ut for hon 9.15! Hann inte få nån bedövning alls men det gick ju bra ändå! Lustgasen funkade inte alls för mig denna gång. Nu är vi hemma och gosar! Lycka till all ni som är kvar!

  • Åttionio89
    ostbågen skrev 2018-07-25 15:32:40 följande:

    Tycker det borde vara samma "regler" i hela landet, nu känns det så konstigt att vissa landsting har sån himla koll och det görs ultraljud, kollar flödet i navelsträngen, kollar tappen och om man ev, har öppnat sig samt gör hinnsvepningar hit och dit. 

    Såklart har man "oturen" att tillhöra landstinget där det inte hörs ett knyst om ovanstående. Känner bara att det känns lite olustigt att ha ett besök 39+1 och får nästa 41+1, speciellt med första barnet när man redan nojar över så mycket. Försökte ringa imorse för att se om det gick att få ett besök lite tidigare, men då hade dom inte ens telefontid öht idag pga. semster.. känns ju sådär.  


    En gång i veckan går man där jag bor de sista 3 gångerna, låter nästan som dom missat o boka en tid?
  • Åttionio89
    Sopp skrev 2018-08-03 20:44:09 följande:

    Grattis till bebisarna! Tredje dagen hemma går mot sitt slut här. Känner mig så himla ledsen! Försöker hålla känslorna i schack och påminna mig själv om att det kommer lätta men fy bubblan vad jag ogillar den här första bebistiden. Förmiddagarna går bra, men ju närmare kvällen man kommer desto mer ångest får jag. Dessutom så smittar ju ångesten av sig så ALLT som känns lite jobbigt i vanliga fall känns 1000 gånger jobbigare med alla hormoner och sömnbrist. Någon som kommer ihåg när man kan lämna hemmet igen utan att behöva amma dygnet runt och sova mer än 2 timmar???


    Första veckan är värst rent hormonellt tycker jag! Usch, avskyr hormoner. Andra veckan börjar det stabiliseras lite. Håll ut! Det är skitjobbigt i början :(
Svar på tråden Bf juli 2018