• Perpen

    Bf juli 2018

    Moorii skrev 2018-06-06 12:57:19 följande:

    Jag kan annars rekommendera att hyra, gjorde vi med sonen. Nio månader för 600 kr, med isofixbas. Så värt!


    Åh det låter perfa!

    Varifrån hyrde ni? Har kollat runt men hittar inget vettigt. Med min nuvarande yngsta så kollade vi på att hyra hos babyprofsen. Men det var nästan lika dyrt som att köpa en ny stol. Detta var dock några år sen.
  • Perpen
    Utvandraren2 skrev 2018-06-06 14:49:04 följande:

    4000!!! :O

    Jag har trålat loppisar och nätet och hittade en relativt ny, fin Maxi-Cosi på loppis för 150kr. Har synat den noga och den ser inte ut att ha några skador. Dessutom har den garantin kvar i några månader till. Jag och sambon har bestämt oss för att den duger, till trots vad man kan läsa om babyskydd på nätet.


    Oj! 150 för maxi cosi med garanti kvar är ett jättebra pris. Jag vågar dock inte köpa begagnat av folk jag inte känner. Litar inte på att stolen inte är okrockad eller inte blivit tappad. De kan ju se perfekta ut och ändå vara skadade.

    Men jag ska kolla upp om det går att hyra för då besiktigas stolarna om de är begagnade. :) annars får jag avvakta och hålla tummarna för massiv rea någonstans.
  • Perpen
    MaryWei skrev 2018-06-07 01:37:03 följande:

    Hej. Jag har inte varit aktiv i den här tråden, men följt från start.

    Jag har bf 15 juli och är i vecka 34+2. Haft problem med kraftiga sammandragningar sen några veckor tillbaka och varit sjukskriven från och till hela graviditeten. igår morse vaknade jag av kraftig mensvärk, ont i ryggslut och magknip. Det höll i sig en timme och sedan var magen öm och spänd hela dagen. Idag vaknade jag med samma fast 100 gånger värre och sammandragningarna och mensvärken har suttit i hela dagen. Ringde förlossningen där dom sa att detta var normalt och att jag inte behövde oroa mig. Men jag har ju så ont att jag inte kan gå, sova eller ens äta. Vad ska jag göra...? Kan tillägga att det inte är urinvägsinfektion då jag pga många infektioner får lämna test veckovis.


    Så fick jag med första och andra barnet också. Fick också till svar att det var normalt trots att det gjorde så ont att man inte kunde gå. Dock hade jag det inte så ofta som du tycks ha utan fick det bara några grånger/dag. Kanske behöver vila mer?
  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-06-07 12:07:07 följande:

    Jag har läst två olika varianter och undrar vad ni tror.

    Om man känner en stor tyngd mellan benen, som att bebisen ska trilla ut fast det är flera veckor kvar och man ibland kan känna som blixtar/stick/hugg i slidan.

    Är det huvudet eller benen som är närmast utgången?


    Kan det inte vara båda delarna? Fast inte samtidigt förstås. Jag fick hemska stickande smärtor med de andra. Då var de fixerade med huvudet och borrade det neråt. Gjorde sjukt ont.
  • Perpen

    Varit på tul nu. Bebisen ligger på sidan/ i säte. Jag hade misstänkt det. Tack och lov har den ju några veckor på sig att byta ställning. Nån mer som varit på tul? Var bebisen fixerad för er?

    Enligt mätningarna väger den knappt 2kg och det ska tydligen vara normalt. Själv blev jag lite paranoid och fick för mig att bebisen kommer tjocka till sig och bli enorm innan förlossningen. :-/ vad vägde era? Jag har gjort tul innan men kan inte minnas vad de vägde då.

  • Perpen
    tiiitti skrev 2018-06-07 16:08:33 följande:

    Vilken vecka är du i?

    Min vägde 2 kg i vecka 32, men så låg han lite över kurvan med.


    Är i v 32+1 idag. Låg mitt på kurvan enligt bm så det borde nog inte vara nån fara. Är bara jag som oroar mig för stora barn. Men de andra två var iofs normalstora så jag fattar inte varför jag oroar mig över det.
  • Perpen

    Med tanke på hur många som undrar men ingen som vet så borde ni/nån ringa försäkringskassan och fråga om det? :) Man kan säkert vara sjukskriven istället för fp men då måste nog partnern vara hemma för sjukskriven i detta sammanhang efter förlossningen kan man väl bara vara om man inte klarar av att ta hand om bebisen?

  • Perpen
    Milou3 skrev 2018-06-10 07:31:01 följande:

    Nej men Gud så borde det verkligen inte vara i Sverige med! Jag känner noll skuld! Är bara otroligt tacksam att jag blivit sjukskriven fram till Bf så bebis får komma ut med en så frisk och utvilad mamma som det är möjligt.


    Men det hade väl varit jättebra om det var så här med? Då hade ju exakt alla fått gå hem ca 3 veckor innan bf utan att behöva bråka om sjukskrivning eller ta ut ledighet. På så vis hade ju alla fått vila upp sig inför förlossningen istället för att det bara är några som får den möjligheten..
  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-06-11 19:13:37 följande:

    Då har vi löst gåtan med pölen

    Den luktade inget och lämnade inga fläckar.

    Jag har köpt en sak man lägger i sängen hos barn som kissar på sig under natten. Jag tänkte att det kan vara bra att ha ifall vattnet går. Imorgon är det 37+0 så nu är det dags att börja med den tänkte jag igårkväll efter att en droppa rann ner längs mitt ben.

    Den ser ut som en binda fast den är en meter bred.

    Precis som en binda är den plastad undertill och det var det som fick mig att svettas nåt så kollosalt. -Plus det varma vädret

    Bebis är kvar och "plaskar" runt i sitt fostervatten. Inga värkar bara vanliga sammandragningar och "mensvärk" som jag redan haft i några veckor


    Skönt att få reda på vad det var. :) Men om vattnet går i sängen.. Räcker det med en sån? Min förra förlossning startade med att vattnet gick. Jag låg ner och hann precis resa mig upp från sängen. Det var ju helt vansinnigt mycket vatten som kom. Jag har också funderat på att köpa något skydd till sängen. Har såna små skydd till mina barn. Vi brukar lägga dem under lakanet för att det inte ska bli så varmt och klistrigt. :) Men jag var osäker på om det räcker med en sån i vår säng. Men det kanske det gör?
Svar på tråden Bf juli 2018