• Perpen

    Bf juli 2018

    Missade tydligen några frågor. Alla barn skriker inte. Min första skrek som en stucken gris i en timme efter förlossningen och sen fortsatte hon med det till och från under första dygnet (man misstänkte huvudvärk) men mitt andra barn skrek inte alls vad jag minns, hon sov i nästan ett helt dygn det första hon gjorde. 

    De skickar aldrig iväg dig. Du får ett rum och du får själv säga till när du vill hem. De brukar vilja att man ska stanna i ett visst antal timmar och sen kan man själv välja när man vill lämna. Med första barnet sov vi två nätter på BB. Med andra sov vi en natt (mest för att hon föddes så sent på kvällen). Åkte hem dagen därpå för vi mådde så bra så jag såg ingen anledning att vara kvar och ta upp plats. 

  • Perpen
    Sopp skrev 2018-05-15 19:13:35 följande:

    Appropå om de torkar av barnet - på våra första bilder med bebis så har jag bajs på kinden - oklart vems bajs det är .... haha :S


    Hahaha ja det är inte särskilt glamoröst att föda barn.

    Min första hade också bajsat i vattnet. Hon var blåaktig i hyn och grön i håret. Barnmorskan sa att hon såg ut som en alien Haha! Men hon repade sig och fick fin färg snabbt så de körde aldrig iväg med henne.
  • Perpen
    Sopp skrev 2018-05-18 09:12:53 följande:
    Min o-statistiskt säkerställda undersökning bland vänner med barn säger att för dom som har svårt att få tillräckligt med mjölk så väljer barnet bort bröstet för flaskan, har aldrig hört talas om en bebis som väljer flaska fast mamman har massa mat. Och har man dåligt med mjölk (eller om man helt enkelt inte gillar att amma) tänker jag att det är bättre att köra på flaska än att både mamma och bebis ska må dåligt
    Med första hade jag begränsat med mjölk - eller så var det kanske dålig kvalité för hon gick inte upp tillräckligt i vikt. Därför fick jag kombinera amning med ersättning och hon gillade verkligen inte flaskan. Tog lång tid att få henne att acceptera den. 
    Twoblirthree skrev 2018-05-17 23:12:08 följande:
    Det är 6 år emellan de två så det va som att börja om på nytt igen. Den stora tjejen har hjälp till mycket med lillasyster. Men nu blir det 2 år emellan 2 åringen och den tredje i magen så det kommer bli tufft. Känner nog mest att det är 8 åringen som kräver min uppmärksamhet mycket just nu. Hon vill prata med mej nästa hela tiden... Men pappa får ta henne mer sen när den lilla kommer.

    Tänker ofta som jag skrev innan att: om andra klarar det så ska väl jag göra det med. ;) Tror inte barnen far så illa av att man kanske inte har tid för dem hela tiden, allt går ju i perioder och det bästa är ju att ha en bra partner att dela föräldraskapet med.

    För mig har det varit viktigt att gå in i "bebisbubblan" och fokusera första tiden på den lilla, med amning, hud mot hud och lyssna tidigt på signaler etc. Då får de/det stora barnet vara mer med pappa om inte mamma har tid. Tror man har igen det mycket längre fram i deras liv. Första tiden känns viktigast.
    Det är klart du kommer klara det! Kom ihåg att vara snäll mot dig själv. :) Jag har nästan exakt 2 år mellan mina (+ 2 månader). Jag var jätteorolig över hur bebisen skulle påverka storasyster.  Men hon tyckte att det var jättespännande med bebisen och var till och från väldigt nyfiken. Vi var noga med att hon fick vara med och vara nära, klappa, känna, gosa... Sen efter ett tag tröttnade hon, i längden så är exmpelvis amning inte så jättespännande för en tvååring. För oss blev det att pappan fick mer tid med tvååringen. De kom varandra närmare än innan och umgicks mer. Sen försökte jag ändå hitta på saker tillsammans enbart med henne också när bebisen sov. Kanske bygga med lego, läsa en bok eller gå en promenad. Barn är väl rent generellt inte särskilt kräsna. Sen fick ju förstås  hålla en del koll. Storasyster villa gärna bädda om lillasyster och dela med sig av sina leksaker. Detta kunde resultera i att hon mer eller mindre begravde lillasyster i leksaker i spjälsängen (båda var väldigt nöjda med upplägget, jag var mindre nöjd, haha). 
  • Perpen
    Sopp skrev 2018-05-18 10:19:55 följande:

    Ja du ser, väldigt o-statistikt säkerställd - min teori sprack på 5 min! =) Det måste ha varit superjobbigt? Jag tyckte det var jobbigt att han inte tog flaska när jag hade mat men det scenariot hade jag inte ens tänkt på


    haha :) 


    När hon var riktigt liten/ny så matade vi i kopp. Det rådet gick vi från bb och bvc. Sen när hon blev större (dvs kanske 1-2 månad eller något) försökte vi vänja henne med napp och flaska genom att jag ammade henne tills hon mer eller mindre sov, sen försökte vi försiktigt byta ut bröstet mot flaska eller napp (beroende på om hon skulle äta mer eller bara sova). Ibland funkade bytet och ibland blev hon väldigt väldigt besviken på oss. 


    Twoblirthree skrev 2018-05-18 10:20:24 följande:
    Haha så gulligt. Jo så kommer det nog bli. :)

    Se om 2 åringen hinner få sitt rum innan. Sover nu i spjälsäng bredvid oss. :/ Pappa får sova på madrass o hon i spjälsäng el juniorsäng i hennes nya rum tänkte vi. Pappan är lite känslig oxå med sömnen så det blir nog bäst för alla i familjen. Sen kan jag kanske få sova därinne på helgerna och så får pappa hämta mej när det är dax att amma. Det är ett pusslande...hur har ni andra gjort med bebisnätterna?

    Eftersom jag ammat båda gångerna så har jag tagit alla nätter med bebisen i början, dvs de första 4-6 månaderna. Ibland har mannen varit vaken och bara hållt mig sällskap/stöttat mig eftersom jag haft problem med massiv smärta i samband med amningen. Men oftast sov han för han jobbade hela dagarna. Men i gengäld så tog han tvååringen om nätterna om hon vaknade och jag och bebisen sov. Efter de första 4-6 månaderna började vi turas om lite mer, förutsatt att det inte var dags för amning förstås. :)

  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-05-21 13:29:03 följande:

    Jag har börjat fundera på BB-väska. Är det nåt man måste ha? Vad är nödvändigt att ha i den?

    Varför har man den ens? -Allting finns väl på sjukhuset?


    Håller med Iowhannah. Se det som en övernattningsväska. Och ta med något att titta på och/eller läsa. Laddare. Kanske extra fika/mellis etc ifall du har lätt för att bli hungrig mellan måltiderna eller på kvällar/nätter. Kanske hörlurar ifall du delar rum och den du delar med är högljudd/snarkar eller nåt.
  • Perpen
    Sopp skrev 2018-05-21 21:32:24 följande:

    Är så avis på er som har bf tidigt i juli! Att vara gravid är så drygt


    Åh vad jag håller med! Det suger verkligen att ha bf sista juli. Har typ 9-10 veckor kvar till bf. Och ska jobba 7 av dem. Bläeh. Och värmen är en total plåga. Idag är första dagen sen värmen kom som jag lyckats dricka ordentligt med vatten. Får vara glad över de små sakerna - idag har jag ingen huvudvärk. :)
  • Perpen

    Är det någon av er som dricker eller ska dricka hallonbladste? Börjar bli frestad att börja. Vet inte om det bara är hittepå eller inte men drack den under förra grav och upplevde att det gjorde skillnad. Dock kan ju det lika gärna berott på att kroppen gått igenom en graviditet/förlossning innan också. Men men. Det skadar ju i alla fall inte. :) 

  • Perpen
    tiiitti skrev 2018-05-25 12:05:45 följande:

    Idag har jah haft mycket mensvärk smärtor. Någon annan som har det så också?

    Hade aldrig det med första fören det va dsx, men förstår att man kan ha de mycket andra gången??


    Jag får också "mensvärk" då och då. Är i vecka 31. Tror jag börjat få sura uppstötningar. Känner mig orolig i magen och halsen(?). Har mått illa nästan hela dagen idag. Och värmen är outhärdlig. Och foglossningen också. Och nerverna i kläm också som gör att man knappt kan gå. Usch. Bara gnäll idag. Hoppas det är bättre med er.
  • Perpen

    Hmm. Babyskydd var ett bra tips. Vi borde ta tag i och ordna med det. Har fortfarande bara målat en tredjedel av spjälsängen så det kanske är dags att göra det med. Synd att det enda jag egentligen vill göra är att ligga i soffan med fläkten på fullt ös.

  • Perpen

    Min är som Utvandraren2. Har i princip enbart foglossning fram. Känns som om jag slagit mig eller blivit misshandlad nertill. Känns som om jag har blåmärken i underlivet typ. Och blygdbenet. Det gör ont att sitta ner. Och det gör ont att röra sig. Men man kan ha foglossning bak också och enligt bm så sitter den isf långt ner i ryggen. Foglossning är naturligtvis aldrig bra (kul) att ha men om man får det så är det bättre att få den i ryggen. Enligt min bm så är det lättare att smärtlindra den foglossningen än den som man får fram.

Svar på tråden Bf juli 2018