• Perpen

    Bf juli 2018

    malikan skrev 2018-06-12 15:59:01 följande:

    Nääe nu bryter jag ihop! Mannen opererade knät i maj så han har vart halvt förlamad sen dess. Nu när han var nästan återställd så bryter han högerhanden och går i gips vilket betyder att jag måste göra typ allt igen hemma och med barn med förvärkar och foglossning i dödens hetta.. och igår började dom lägga om vårt tak, vilket är grästak så nu har jag jord, mossa och skit runt hela huset och 2 m ut samt lera på alla fönster som måste fixas... altanerna är leråkrar... Ge mig styrka, hade hoppats på lite vila nu sista veckorna ;(


    Nej fy vad trist! Både för dig och för mannen. Och slitsamt för dig. Finns det ingen som ja avlasta er med barnen lite så du kan få vila? Hur gamla är dem? Även om han går i gips skulle han ju kunna ta med dem på en lekplats så du kan få lite lugn och ro och vila. Kämpa på! Och när du inte orkar mer (Eller när du känner för det) så kommer du in här och skriver av dig. :)
  • Perpen

    Tror min lilla knodd vänt på sig nu. Fortfarande lite kämpigt med andningen men nu känner jag av gravitationen desto mer. Uscha. Nu återstår veckor med ökad smärta och ilningar i fiffin. :-/

    Hur är det med er? Börjar ju verkligen närma sig för er som ska ha i början på juli. Era bebisar kan ju komma när som helst. :)

  • Perpen

    Bläeh! Tror bebisen vänt tillbaka sig i säte igen. :( Har mycket rörelser nertill och på sidorna, men upptill mot revbenen trycker det och är trångt. Är svårt att sitta framåtlutad (eller ens rakt) någorlunda bekvämt och det är så tungt att andas. :( Men men, kul att det är fredag i alla fall. Planen är att ta tag i resterna av spjälsängen denna helg. Dvs slipa och måla om eftersom vi fortfarande inte gjort mer än den lilla änden som jag visade er. Hoppas ni får en fin dag. Själv ska jag strax till jobbet. Trivs så himla bra där så nu har jag faktiskt börjat gruva mig lite för att sluta (??). Dock fyra arbetsveckor kvar först. :) 

  • Perpen

    Har ni problem med blodtrycket något? Förut fick jag synrubbningar (svarta små prickar dansade omkring framför ögonen). Det har varit borta länge men idag kom det tillbaka. Fick även ett irriterande tryck över tinningarna/huvudvärk. Jag har dock inte haft problem med blodtrycket alls under graviditeten. Eller alla mätningar har iaf varit bra.

  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-06-15 17:06:46 följande:

    De svarta prickarna runt ögonen har inte med blodtrycket att göra. De betyder att dina ögon är ansträngda.

    Just nu är våra ögon påverkade av graviditeten.

    Främst de tre sista månaderna. Om du har glasögon eller linser får du inte byta styrka nu eftersom du inte kommer kunna använda de efter förlossningen.


    Ja det med synstyrkan visste jag om. Men hade inte alls koll på att prickarna kunde ha med det att göra. Man lär sig nåt nytt varje dag. :) Jag brukade oftast få dem i samband med att jag reste mig upp eller vände mig om. Och sen när jag även fick huvudvärk i samma veva trodde jag det berodde på blodtrycket.
  • Perpen
    tiiitti skrev 2018-06-16 07:16:57 följande:

    Vaknade klockan 5;30 pga domningar i våda händerna. Tre natten i rad jag vaknar vid den tiden pga det, och det enda som hjälper är att stiga upp. Provade att lägga mig efter en 15-20 minuter igen, men kommer tillbaka inom några minuter igen. Så är bara till att sitta uppe och vänta på att restenav familjen ska vakna.

    Någon annan som har liknande?? Som vet vad man kan göra åt det? Försökt googla men hittar inget som verkar hjälpa.. :(


    Jag får också extrema domningar men inte så ofta som varje natt och vanligtvis är det inte i båda händerna samtidigt. Jag brukar arbeta med fingrarna mycket för att få igång cirkulationen. Knyter näven och spänner den och se spänner ut fingrarna osv. Brukar byta ställning tills jag hittar en som inte får händerna att domna direkt.

    Jag har börjat vakna ofta av kramper igen. Det gör så vansinnigt ont. :(
  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-06-16 11:28:02 följande:

    Jag undrar över det här med öppen.

    Kan vem som helst se hur öppen man är?

    Är det stort hål eller bara ett uttryck för något annat som bara sjukvårdspersonal kan se?

    Använder de ögonmått eller stoppar de in en linjal?


    De mäter med fingrarna. Dvs stoppar in fingrarna (lååångt in) och mäter hur öppen man är. Det är en av mina "hat-delar" av förlossningen. Har alltid upplevt de undersökningarna som väldigt smärtsamma.
  • Perpen

    Man ska nog inte vara där och pilla själv i onödan. Finns ju risk att man för upp bakterier och andra hemskheter. På mig har de aldrig mätt hur öppen jag är förrän det är dags för förlossning.

  • Perpen
    malikan skrev 2018-06-19 16:59:08 följande:

    Nää, eftersom den är prematur nu så hjälper dom inte till.. aldrig haft det såhär med de andra barnen, självklart ska trean krångla


    Förstår att det känns eländigt och kämpigt för dig. Men för varje dag du kämpar på så får din bebis chans att bakas lite till och bli mer redo för världen utanför. :)
  • Perpen

    Känner mig också en smula avis. 41 dagar kvar här (tror jag). Var med om en skum grej idag.. Har fått svarta prickar framför ögonen ibland när jag rest mig upp eller vänt mig om osv. Men idag började prickarna fladdra omkring under min lunchrast, när jag har suttit och vilat en stund (dvs jag satt fortfarande ner när de kom). Tyckte det kändes märkligt. Bebisen ligger fortfarande tokigt. Känns som den sparkar överallt. Den ligger garanterat på sniskan igen eller i säte. :( Tror mest på tvärläge för jag får tryck och sparkar högt på magen på både höger och vänster sida samtidigt.

    De senaste nätterna vaknar jag ofta av att jag har väldigt ont i axlarna och armarna (?!). Så himla störigt.

Svar på tråden Bf juli 2018