• Perpen

    Bf juli 2018

    Jag är tydligen så omotiverad att jag inte ens skriver klart. Haha.

    Vi. Ska ärva en säng men den behöver fräschar upp. Och vi måste skaffa spjälskydd, babyskydd, regnskydd till vagnen mm. Bläe har inte alls lust med något av det.

  • Perpen

    Jag är tydligen så omotiverad att jag inte ens skriver klart. Haha.

    Vi. Ska ärva en säng men den behöver fräschar upp. Och vi måste skaffa spjälskydd, babyskydd, regnskydd till vagnen mm. Bläe har inte alls lust med något av det.

  • Perpen

    Meh! Vad märkligt beteende! Låter som du hade otur. Min föräldrautbildning var inte alls sån (dock är det 5 år sen). Visst var det mycket fokus på vaginal förlossning (kanske för det är vanligast?) Men det var absolut inget skambeläggande av ks. Oavsett om det är planerat eller akut så är det ju bra för mödrarna att ha info om hur det går till och vad som gäller så man vet det i förväg när det väl är dags. Sen Ang. Amningen är jag kluven. Man ska naturligtvis inte skambelägga där heller. Men tyvärr är det nog vanligt att många ger upp tidigt (baserat på vad jag bevittnat bland nära vänner) så jag gissar spontant på att det är därför de (vården) får en sån trist inställning. Finns ju de som faktiskt inte kan (fysiskt eller psykiskt) att amma och då ska man ju stötta istället för att trycka ner.

  • Perpen

    Var det nån fler här som åt medicin mot ex. Ångest? Typ ssri? Har varit i kontakt med läkaren idag om att sluta med min sort (Fluoxetin) för att det inte ska påverka bebisen efter förlossningen och för att man inte ska amma om man äter den. Läkaren ville dock inte att jag ska sluta så nu ska jag byta sort istället. Blev typ mer nervös av det än av tanken på att sluta. :-/

  • Perpen
    Iowhannah skrev 2018-05-09 23:18:04 följande:

    Jag äter Sertraline och enligt läkaren på mvc så ska det ha såpass liten påverkan på bebisen att man inte ens trappar ner innan förlossning ifall man äter max 100 mg.

    Jag tror att det är en idé att prova att byta sort, även om det säkert också kan ge en del symptom, att sluta helt när kroppen är full med hormoner skulle iaf jag ställa mig tveksam till.


    Tack för svar. Det är sertraline jag ska byta till. Jag skulle dock göra uppehåll med den medicinen de sista 4 veckorna för att minska påverkan på bebisen efter förlossningen. Men det kanske läkaren sa mest för att jag är så orolig för att bebisen ska må dåligt efter förlossningen p.g.a. jag ätit medicinen.
  • Perpen
    Iowhannah skrev 2018-05-10 07:51:08 följande:
    Ja kanske. Det var inte läkaren på mvc va? För min utskrivande läkare sa nåt liknande (fast han sa att man trappar ner så man tar så lite som möjligt de sista veckorna), medan mvc-läkaren sa helt tvärtom.

    För egen del är jag mer orolig för hur JAG ska må efter förlossningen, eftersom jag haft förlossningsdepression, än hur bebisen ska må. Men så äter jag bara 50 mg och har förstått att utsättningssymptomen är rätt lindriga även för bebisar. De på förlossningen har ju koll på vilken medicin man äter (det står i mvc-journalen) så jag litar på att de vet hur de ska agera :)
    Ja det stämmer att det inte var läkaren på mvc som sa det utan det var läkaren på vc. Jag är så lättpåverkad (med andra ord borde jag inte läsa så mycket på internet) så när jag läst om att bebisarna kan bli blå, irriterade/ledsna och få påverkad andning mm så blev jag ganska orolig. Har förstått det som att det är ovanligt men det betyder ju inte att risken inte finns där. De symtomen fanns tydligen både vid sertralin och Fluoxetin men det var mer ovanligt vid sertralin tror jag. Läkaren sa i alla fall att sertralin "verkade vara" snällare mot bebisen är fluoxetin. Om det inte funkar så bra på mig kommer jag få gå tillbaka till fluoxetin efter förlossningen. Hoppas dock inte jag behöver byta tillbaka eftersom man inte ska amma på fluoxetin så då måste jag ge upp amningen i så fall. :/ 
  • Perpen
    Iowhannah skrev 2018-05-10 11:12:59 följande:

    Föräldrarna är tyvärr inget alternativ. Svärmor jobbar i helgen och jag tror att min mamma också gör det :/ Diskmaskinen har jag dock löst, jag fick lite telefonassistans av sambon, så nu funkar iaf den igen.

    Problemet är nog inte allt det konkreta, det är bara en del i mängden, det största problemet är att jag mår så dåligt och har inte ork till nånting :/

    På matfronten så har vi iaf lite färdigt i kylen, så vi ska väl klara oss ett par dagar eller nåt. Vi har två mil till närmaste tätort med affär och pizzeria och att hålla på att åka dit känns bara tungt.

    Jag ska försöka ta en timme i taget och bara stå ut, hur tufft det än känns :/


    Jag säger som övriga. Minimera kraven. Att hinna med/aktivera 2.5 åringen.. Gå till en lekplats. Det brukar göra under på mina ungar. Ta långsamma försiktiga promenader: titta på blommor och kryp. Många barn gillar det. Eller lek doktor eller nåt. Det brukar jag föreslå när jag är trött och inte orkar. Då kan du sitta med benen i högläge och bli omhändertagen av doktorn. Eller läs böcker. Fantisera ihop sagor, rita, pärla... Det finns mycket stillasittande saker man kan göra. Och när psyket inte orkar (för man blir ju ärligt talat slut av ingenting ibland (jag blir iaf det)). Så slå på en film. Du kan fixa detta!
  • Perpen

    När mitt vatten gick så klickade/knäppte det till jättehögt och jag kände det tydligt också. Om vattnet gått hade ni garanterat märkt det. :) Jag hade en del andra lägre klickande ljud innan dess. Enligt bm var det mest troligt bebisens leder som knäppte/klickade. Det ska tydligen vara rätt vanligt. :)

  • Perpen

    Jag gruvar mig för att få den där tryckande känslan neråt. Har något svagt minne av att jag tyckte det gjorde jätteont och det ilade otroligt mycket. BM sa att det är bebisen som kilar ner huvudet i bäckenet och lägger sig allt längre ner. 

    Igår påbörjade vi projekt spjälsäng. Det var roligt att måla en liten stund men önskar det var klart nu. Kommer  ta en mindre evighet att slipa och måla alltihop eftersom det måste torka mellan varven och vi har begränsat med utrymme så kan bara måla en del åt gången. Jaja. Förhoppningsvis blir det snyggt i alla fall. :)

  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-05-15 16:11:39 följande:

    Ni som fött barn innan.

    Vad händer sekunden efter att man barnet kommit ut?

    Ska man börja krysta ut moderkakan direkt? -Gör den ont?

    Springer de iväg med barnet och tvättar eller lägger de det direkt på brösten?

    Skriker alla barn sekunden efter att de fötts?

    Vad händer sen?Får man sova några timmar eller skickar de hem en direkt? Var befinner sig barnet?i ett stort spädbarnsrum som på TV?


    Vid mina förlossningar har jag fått upp bebisen direkt på bröstet. Har något svagt minne av att de torkade av dem också men kan inte minnas i vilken ordning det var. De gick aldrig iväg med dem. Mätning och vägning gjordes senare. Hos mig brukar de köra sen avnavling så de har ingen brådska med att klippa navelsträngen. Sen har jag fått en spruta i underlivet (låter fruktansvärt men jag har aldrig känt att jag fått den) som hjälper en att få ut moderkakan. För min del har det gått ganska fort att få ut den. Minnet är luddigt så jag minns inte om det var jag eller min man som höll i bebisen när moderkakan skulle ut. Efter förlossningen brukar de röja upp på rummet och sen har vi ofta fått vara i fred. Bebisen har varit hos min man och jag har tagit en dusch i lugn och ro. Minns inte om vi fick fika i förlossningsrummet eller efter vi kommit upp på BB.
Svar på tråden Bf juli 2018