Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf juli 2018

    lillahjärtat89 skrev 2017-11-17 21:22:08 följande:

    Härligt, och nu är dagen snart över!! <3

    Själv så blir mitt blödande bruna skräp bara mer och mörkare, och fortfarande 1-2 v på digitaltesten efter 8 dar efter första positiva testet... så har börjat slänga in handduken. Känner lite som du, vill nästan inte försöka nåt mer snart.

    Ska testa en gång till efter helgen och visar veckorna inte starkare då måste det ju vara missfall? Det lilla positiva hoppet jag hade idag känns som bortblåst ikväll.. blää. Men Hoppas verkligen på en svettig juli födsel ändå :D haha.. tur man kan skämta i det som är jobbigt iaf. Innerst inne önskar jag att det går bra men känner mig sjukt negativ just nu. Sambon tkr jag ska ta det lugnt, står ju ändå än att jag är gravid, men svårt att tänka så när de kommer brunt blod... :/

    Men jag blir såååå glad för alla er som plussar!! <3 hoppas inte mina negativa känslor får er och bli oroliga, inte min mening alls! Bara så påfrestande detta så man måste ventilera lite...!


    Usch :( Jag lider med dig. Att blöda är verkligen vidrigt när man är gravid! Jag förstår både dig och din sambo här, hoppas ni iaf kan prata med varandra.
  • Iowhannah
    Tårta93 skrev 2017-11-17 20:38:45 följande:

    Hoppar in här med.

    24 år och väntar första barnet. Plussade 28/10 (vecka 4+2 enligt Natural Cycles och 4+4 Preglife) Just nu i vecka 7+1 (NC) Super glada efter att försökt i 7 månader. BF 6/7 enligt NC (2/7 Preglife). Symtom just nu är vääääldigt svullen mage, lite molvärk till och från och väldigt ömma bröst och hungrigare än vanligt. Craving på äpplejuice. Längtar som bara de till 22/12 då det är dags för UL (KUB). Bästa julklappen :D Tiden går väldigt sakta då vi bara vill se den lilla <3 Inte berättat för någon ännu då vi inte vågar så här tidigt.


    Vi är nästan lika långt gångna och tycks ha exakt samma symptom. Jag har ingen direkt craving än men jag kan inte äta pasta längre (vilket är väldigt synd då jag har en tvååring som knappt äter nåt annat). När jag låg och skulle sova i går kväll så blev jag galet sugen på majskakor! Självklart hade vi inga hemma, och närmsta affär är typ en kvart bort med bil, så det blir till att köpa efter jobbet i dag :D

    Gud vad kul att ha tid till KUB! Jag ska på inskrivning den 6 december så jag hoppas verkligen att jag får en KUB-tid innan julafton, då ska min pappa få UL-bilden med texten Vi ses i juli :)

    Vi har gjort tidigt UL (pga stark oro efter tidigare missfall) så jag vet att det finns liv iaf :) Så förmodligen berättar vi i jul även om vi inte har nån bra bild. Men vi får se, det är ju ett tag kvar.
  • Iowhannah
    beso skrev 2017-11-18 10:43:35 följande:

    Maaaaat! Huuuungrig!!!! ;D

    Fler än jag som e extremt hungriga många gör per dag!? Är ju bara på 3+1! Alltså v5!

    Ändå blir jag helt hysterisk mellanvarven! Hehe! ;)

    Vad kan man trycka i sig utan att behöva bli flodhäst? Jag är redan tjock o vet barnmorskan kommer skälla på mig! Jag avskyr frukt! Kanske ev banan.. Några tipps? ;)


    Jag äter ständigt känns det som. Äter jag för mycket eller för lite så mår jag illa, så jag måste småäta hela tiden.

    Dock är jag trött på typ all mat. Känner mest äckel när jag tänker på mat. Potatismos har jag fått dille på dock. Annars blir det mycket frukt, smoothies, Loka, fröknäcke och snart också majskakor (suget från i går kväll har fortfarande inte släppt).

    Jag dras med några extrakilon, och en del extra fett, sedan förra graviditeten. Efter missfallet kände jag ingen direkt motivation att anstränga mig med mat och träning, vi skulle ju fortsätta försöka med barn, så jag hoppas verkligen att jag inte går upp så mycket nu. Med sonen gick jag upp 27 kilo och det var inte direkt kul.
  • Iowhannah
    Tovilii skrev 2017-11-18 11:52:57 följande:

    Precis! Har bärhat flirta med sambon att jag behöver mig en blender för att enkelt kunna göra smoothies. Är även bra när man är såoass illamående att man inte klarar av att tugga.. lite enklare att dricka och ändå få i sig nyttigheter.

    Själv funderar jag även på att typ.. peta i någon frukt i smoothien för att testa smaker men basen kommer nog alltid vara bär + vaniljkvarg.

    Nyttigt, bra för pyret och smakar som efterrätt ????

    Lycka till!

    Enda min barnmoska påpekade ang min mat var att hon gärna såg att jag åt lite mer... gröna grönsaker så där får jag ta mig ordentligt i kragen och prova. Vem gillar inte grönsallad med någon sås till, exempelvis? :)


    Man kan även ha lite broccoli (inte för mycket, då tar det över smaken) och/eller spenat i sin smoothie för att lättare få i sig gröna grönsaker :)
  • Iowhannah
    Trolliboll skrev 2017-11-19 11:35:48 följande:

    Nu har jag äntligen berättat för honom. Han ville absolut inte ha några barn men nu när jag berättade att jag är gravid så blev han överlycklig och vill behålla det ????


    Åh vad härligt! Stort grattis, det måste verkligen kännas som en lättnad :D
  • Iowhannah
    Lilliz84 skrev 2017-11-19 10:40:48 följande:

    Hur mår ni alla? Jag mår jätte bra förutom lite trötthet. Men däremot känner jag mig som en stor ballong. Är bara i vecka 5 och ingenting passar längre ???? fävet inte hur länge jag ska kunna dölja detta. Har två barn sedan innan och en antar för 12 år sedan. Så kroppen har ju ändå varit med tre graviditeter. Ni som har fler hur hur känns det för er?


    Jag mår bra så länge jag äter innan jag hinner bli hungrig. Jag blir liksom illamående istället för hungrig så jag måste ständigt mota bort den känslan.

    Jag är också galet svullen! V 7 nu och på onsdag tänker jag ta på gravidbyxorna på jobbet för nu funkar det inte längre. Magen ser ut som om jag vore i v 18 redan och vanliga byxor (och skärp) sitter åt så det gör ont.

    Jag är inne på min tredje graviditet (har en tvååring och gick igenom ett MA i somras) och var varken så här svullen eller så här trött de tidigare gångerna.
  • Iowhannah
    Sopp skrev 2017-11-19 22:20:48 följande:

    Aha, jag har aldrig tagit blodprov i samband med KUB på mina två tidigare graviditeter - eller så gjorde de det hos MVC utan att jag fattade det :) funderar på att betala för NIPT denna gång


    Det måste du ha gjort, KUB står nämligen för Kombinerat Ultraljud och Blodprov. I mitt landsting gör de NIPT om man får låga siffror på KUB. NIPT är enbart ett blodprov, inget ultraljud.
  • Iowhannah
    Zarina skrev 2017-11-20 21:04:53 följande:

    Stön, ingen skriver annat än att de vill bli tillagda i fb-gruppen *smiley som visar tungan*


    Inte bara jag som tycker att det blir tjatigt alltså? :P
  • Iowhannah
    Småbarnsåren skrev 2017-11-20 21:11:36 följande:

    Nu är det lite mer än en vecka kvar till VUL för datering av graviditeten

    Känner mig inte jättegravid egentligen

    Mer än illamående när jag är hungrig

    Och lite molande värk till och från mest kvällstid

    Gick in i vecka 7 idag enligt mina egna beräkningar och tiden går så fruktansvärt långsamt

    Vi har valt att inte berätta för barnen förens vi vart på kub och vet att allt ser bra ut.

    Hur har ni andra gjort? Har ni berättat för era barn eller kommer ni också vänta med att berätta?

    Visst får man tid för kub först kring vecka 13?


    Nu är vårt barn bara två år så jag vet inte hur mycket han förstår än. Vi har nämnt lite att han ska få syskon, mest för att jag är så trött och mår så dåligt emellanåt och jag vill inte att han ska tro att det är hans fel att mamma är ledsen. Vi kommer börja förbereda honom mer efter KUB så bebisen inte kommer som en jättechock.
  • Iowhannah
    Mjauram skrev 2017-11-20 21:30:16 följande:

    Jag är bara i vecka 7, snart 8. Väntar mitt första barn och påtal om symptomer och dylikt så såg jag att någon kommenterat att dem inte känner sig så gravida. Jag har så mycket symtomer att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Supersvullen mage, från mina små gulliga gelehallon till bröst till en D-kupa, molvärk mestadels hela dygn och illamående sen ska vi inte prata om tröttheten. Snälla säg att det finns någon mer som känner sig gravid! :D


    Jag! Ömma bröstvårtor, bröst (som vanligtvis är rätt små) som känns tunga och stora, humörsvängningar från helvetet, illamående till och från, molvärk emellanåt, huvudvärk, yrsel, extremt trött, supersvullen mage. Som du då. Jag går in i v 8 i morgon (enligt sista mens).

    Jag vet ju att det är jobbigast i början och längtar redan till andra trimestern. Jag längtar efter att kunna äta ordentligt igen, att inte vara dödstrött 24/7 och att hela kroppen bara ska lugna ned sig ett par hekto. Förra gången var jag väldigt illamående under första trimestern och kunde knappt äta alls, och under den andra trimestern var jag som ett bottenlöst hål och åt massvis.
Svar på tråden Bf juli 2018