Inlägg från: Tokmamma |Visa alla inlägg
  • Tokmamma

    BF September 2018

    Orkide skrev 2018-02-04 07:32:42 följande:

    Någon mer än mig som väntar syskon och har börjat tänka ?å nej vad har jag gjort?. Jag tänker att mina barn är så stora och ska vi nu börja om, ska barnen få vänta på massa saker för att första bebisåren är krävande. Är jag egoistisk som vill ha en till. Två stycken är ju egentligen bra vi kan ta en i varje hand o gå..


    Precis så känner jag! Mina barn är födda 08 och 10. Självgående. Jag känner att jag äntligen börjar kunna leva mitt eget liv. Sattsa på mig själv. Men samtidigt är det en sorg att barnen inte behöver mig på samma sätt.

    Jag och min man var så klara med småbarnsåren. Men helt plötsligt ändrade jag mig. Tog 2 år att övertala min man! Jag fick sådan ångest när jag sålde våran vagn. Att inte få köra vagn igen.. det var jag inte redo för!
  • Tokmamma
    Orkide skrev 2018-02-04 10:12:43 följande:

    Vad skönt att man inte är ensam med sina tankar. Känns som att denna graviditet är jobbigare på alla sätt och vis. Tog ju tre år att bli gravida så jag vet inte om det psykiska spelar in. Hur är era gravidsymptom just nu? Mina är:

    Mår konstant dåligt, ljuskänslig, ljudkänslig, rörelsekänslig, doftkänslig, konstant hungrig men ändå inte, äter väldigt ofta och bara onyttigt, illamående om jag inte äter illamående efter jag ätit, extremt trött, ledsen/arg/irriterad ja och så mina åderbrock som börjar ?ådra fram?. Alltså är jag är superdålig mamma och person just nu.


    Just nu är jag sjukt illamående. Min man gör sina matlådor och just idag luktar blomkål och vitkål fruktansvärt. Och trött. Snittar ca 14h/dygn. Försöker sova extra nu på helgen. Är mest sugen på gröna äpplen och potatis i alla former.
  • Tokmamma
    beso skrev 2018-02-05 08:16:40 följande:

    Usch tjejer. Trodde jag skulle vara gladare inför ul idag 9.30 men e bara livrädd för dåliga nyheter. Efter 8mf i rad innan denna graviditet undrar jag om det ens är möjligt att bebisen kan vara frisk. Idag 10+1 (v11). Vill inte gå ensam men har ingen som kan följa med. Tänk på mig o håll tummarna snälla! Kram :(


    Håller tummarna. Vilka veckor har du fått mf?

    Jag fick mitt i vecka 4+5 och är nu 6+4 och börjar hoppas.
  • Tokmamma

    Mitt extrema illamående fortsätter. Idag har jag tur och kan vara hemma. Sonen är sjuk och just nu tar jag extra mycket vab (vi brukar försöka dela) så jag kan vila. Barnen är så pass stora att det krävs väldigt lite av den som är hemma.

    Jag mår illa av allt. Innan mådde jag lite illa men nu är det kämpigt.

  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-02-05 22:09:33 följande:

    Fick brev idag från bm där jag fick tid för inskrivning den 19e, kommer då vara i 10+2. Har även ett privat ul bokat den 20e.

    Firade detta med att köpa mina första gravidtröjor! Köpte för 50:-st på rean då jag inte vill lägga nå pengar på sådant IFALL det inte vill sig.... Är i vecka 9 nu.

    Nån annan som vågat köpt sig något?

    Min mage syns redan och har svårt att dölja den. Köpte några st för jag vill inte känna mig stor som ett hus i bylsiga tröjor HELA TIDEN, så jag köpte några tajta som jag kan ha när jag inte behöver dölja magen.


    Inte köpt något ännu men det kliar i fingrarna. Tittade igenom min grav. Bilder och kom nu i håg att det tar länge innan det börjar synas på mig. Med sonen hade jag fått upp 2kg i vecka 22 och såg bara fet ut. Detta blir min första graviditet som normal viktig. Spännande att se om magen syns tidigare. Men det första jag ska köpa är byxor. Tarmarna sväller och det gör så ont på eftermiddagen.
  • Tokmamma

    Bara inse faktum. Vanliga byxor går inte längre. Så nu blev det gravid byxor. Urs jag får så himla ont av vanliga byxor! Jag vet att det lugnar sig om några veckor men jag står inte ut längre.

  • Tokmamma

    Imorgon går jag in i vecka 8 (7+0).

    Nu har jag bestämt mig för att bebisen måste få vara kvar.

    Det ska inte bli missfall. Nu är det bestämt. Jag orkar inte oroa mig hela tiden. Det får bära eller brista.

    Nu får det helt enkelt gå bra!

  • Tokmamma
    MammaMia1012 skrev 2018-02-07 21:09:26 följande:

    Känner precis som du och på dagen lika långt gången

    Jag orkar inte lägga mer energi på att grubbla eller oroa mig. Det går så mycket energi till att må som man gör så jag har inte mer utrymme för det... nu blir det som det blir!

    Hade tidigare funderat på att boka tidigt vul osv men nu har jag bestämt att jag låter allt gå som det går. Jag har tid för KUB och då får vi se

    Den lille får helt enkelt bara hänga på nu!


    När ska du göra kub? Jag har inskrivning den 1/3. Då är jag vecka 10+0. Och jag antar att jag då får tid till kub.

    Detta är mitt 3dje barn men gjorde ej kub med 2 Första.
  • Tokmamma

    Hur mår alla nu?

    Massa symptomer?

    Jag är lite trött (inte alls som när jag väntade nr 2. Då var jag helt utslagen), mår illa typ jämt men ej kräkts. Blir extremt svullen om magen efter lunch.

    Brösten är väldigt fylliga och känsliga.

    Kissnödig hela tiden.

  • Tokmamma
    MammaMia1012 skrev 2018-02-08 09:43:59 följande:

    Jag ska på inskrivning och ta blodprov inför kub 6/3 sen är ul för kub 12/3

    Detta är vårat tredje med, jag gjorde kub med båda mina tidigare. Men det är ett tag sen nu, mina är 5 och 7 år nu Hur gamla är dina?

    Så nu längtar jag efter sportlov då vi åker en vecka till fjällen sen veckan efter blir det inskrivning osv


    Mina blir 8 och 10 år. Så en riktig sladddis!
Svar på tråden BF September 2018