Inlägg från: Tokmamma |Visa alla inlägg
  • Tokmamma

    BF September 2018

    Nostalgity skrev 2018-02-08 17:11:13 följande:

    Jo detta vet jag. Undrade om kub, nipt etc.


    På kub kollar dom risken/chansen för att barnet har down syndrom.
  • Tokmamma

    Herregud vad jag är trött och orkeslös. Idag känner jag mig duktig som orkat vattna blommorna, värmt upp rester till barnen till lunch, kört igång en tvätt, pysslat med min bullet journal och hämtat hem middag. Sushi och thaimat.

    Tanken på att tvättmaskinen är klar om 30min får mig att vela gråta. Jag avskyr att känna mig så här.

    Är nu i vecka 9 (8+2) så det är många veckor kvar om jag följer samma som mina förra graviditeter. Då försvann illamåendet och tröttheten kring vecka 20.

  • Tokmamma
    Hellan skrev 2018-02-18 07:41:51 följande:

    Här har tröttheten lättat lite, lika så illamåendet men det finns kvar. Blir lätt illamående om jag inte äter innan hungern slår till, lika så om jag äter mycket el ska jag säga samma många som innan jag blev gravid. Blir ofantligt uppblåst när jag äter. Illamåendet slår även till när jag blir för trött, vilket jag gärna blir när jag jobbat en hel dag, lättare att vila hemma en stund på dagen än på jobbet när jag blir trött.

    Imorse upptäckte jag brunflytning i trosan, hoppas att det beror på att vi hade sex igår, vilket nu var ett bra tag sedan gången innan. Har lite lätt ångest över det men det blev ju inget på papperet eller i toan så jag försöker tänka positivt. Åh den 28/2 är det dax för kub ul så då får vi ju veta om den lever och så i alla fall, sen får vi se vad utgången av den undersökningen ger oss för väg fram över.


    Brunt är inge farligt. Det är färskt blod och smärta som är farligt. Men jag förstår din oro. Kollar varje gång jag varit på toa.
  • Tokmamma
    Challenge88 skrev 2018-02-20 20:00:00 följande:

    Jag måste fråga er. Jag har inte varit på något ul och kommer inte fara på något förrän v 18-20. Mest för att vi inte har råd (visst skulle vi kunna "ta oss råd" men kommer nog inte bli så).

    Är det fler än jag som inte går på tidigt ul?

    Känns som jag är ensam om det.


    Jag väntar mitt 3dje barn och ska för första gången göra kub test. Med dom två stora barnen väntade jag snällt till rutin ultraljudet. Denna gång är jag 10 år äldre och riskerna ökar.

    Kan tycka att det är snålt med ul om man har en normal graviditet. Första barnet var mycket fel. Kollade missbildning, minskat vatten, Sd som påverkade livmoderstappen, bebisen växte inte som hon skulle mm mm så vi sprang jämt på ultraljud. Blev bra snopen när jag bara fick 1 ultraljud med andra barnet som var en normal grav.
  • Tokmamma
    Orkide skrev 2018-02-22 12:34:39 följande:

    Väntar också tredje och ska göra kub för första gången. Vet inte vad vi gör om det visar sig vara något ?fel? då vi har två barn har ta hänsyn till.


    Jag och mannen var överens innan vi började försöka och det känns väldigt skönt att vi båda tyckte samma sak. Får vi ett dåligt resultat så vet vi hur vi ska agera.
  • Tokmamma

    Dagen blev inte alls som planerad.

    Vaknade kl 22 i går av världens smärta. Smärtan höll i sig hela natten och vid 01 så har det kommit pytteliten blod. Nu är det kört för det i huvudet.

    Det lilla blodet avtog kl 05 men smärtan fortsatte. Ringde gym och fick komma in.

    Suttit på akuten hela fm. Alla prover såg bra ut och ul hittade dom inget avvikande. Fostret var i rätt storlek, hjärtat slog. Äggledarna var normala. Inget som förklarade smärtan. Nu är det mest mensvärk. Fick orden att komma in igen om det händer igen.

    Misstänker att det är pga alla lyft jag gjort på jobbet. Varit extremt mycket den här veckan.

    Nu sova!

  • Tokmamma
    beso skrev 2018-02-23 22:09:49 följande:

    Nämen fy fan va obehagligt. Ska du försöka ändra arbetsuppgifter eller sjukskriva dig nu? Hur mår du Nu? Hur går det?


    Jag mår bättre. Det värsta försvann redan igår på akuten. Jag ska på inskrivning på torsdag och ska prata med bm om det kan vara pga lyft. Det är bara min egen teori. Jag har lite tur nu för jag är ledig hela nästa vecka *sportlov. Så jag får vila mig från lyften.
  • Tokmamma

    Inskrivning i torsdags.

    Fick kub tid till 14/3.

    Det som verkligen har satt snurr i huvudet på mig är att jag fick så ont + liten blödning av alla lyft. Nu har jag varit ledig under veckan men på måndag är alla lyften där och väntar på mig.

    Pratade med bm om detta och berättade även min historik med första barnen. Jobbade på som en galning fram till vecka 22+4 och sen låg jag i smärtor på köksgolvet. In på fl och fick diagnosen hotad förtidsbörd. Sängliggande fram till vecka 37. Många vändor till sjukhuset och blev inlagd många gånger.

    Jag blev uppskriven på väntelista för att träffa läkare. Första lediga tid blir min. Men får jag ont igen blir det akut tid.

    Jag har tydligen riskfyllt arbete ur två aspekter. Först pga lyften sen pga utåtagerande elever. Det kan bli så att min gravid mage triggar i gång fler utbrott och jag kan bli mer utsatt.

    Nu har jag mailat min chef för att kunna diskutera mitt tillstånd. Lite tidigt. Men jag vågar knappt jobba just nu.

    Mina kollegor har dessutom en regel som säger att kan man inte utföra alla sina arbetsuppgifter så ska man inte vara där. Och jag vill jobba. Vill inte gå hemma.

    Urs nu blev detta långt. Behövde nog skriva av mig lite.

  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-03-10 08:32:05 följande:

    Då går vi in i vecka 14 idag, fasiken vad veckorna går fort nu för tiden! 38 dagar kvar till RUL <3 förhoppningsvis får vi då veta könet på mini =)

    Hur tänker ni andra ang att ta reda på könet?

    Ni som också har barn sen innan... Hur gjorde ni då vs nu?


    Vi ska ta reda på kön. Det har vi gjort med båda barnen innan. Med dottern kunde dom säga till 80% att det var en tjej och med sonen var dom helt säkra.

    Jag behöver få så mycket info jag bara kan få under grav. Så jag kan knyta an till barnet. Jag mår så jäkla illa länge och avskyr att vara gravid. Tur att man glömmer annars hade jag inte väntat mitt 3dje barn.

    Nu är det bara 4 dagar till kub.
Svar på tråden BF September 2018