Inlägg från: Tokmamma |Visa alla inlägg
  • Tokmamma

    BF September 2018

    Idag blev det en tur till förlossningen. Liten har varit slö senaste dagarna. Sen hade jag så mycket symptomer på annat så helhetsbilden kändes inge bra. Minskad foster rörelser, magen har sjunkit, tryck och smärta ner åt och sammandragningar.

    Så fort jag kom in så kollade dom med ctg. Så klart blev det ett jäkla liv på bebisen och magen hoppade som bara den. Typiskt. Dom kollade även med ultra och allt såg bra ut. Huvudet låg ner och jag fick bekräftat att han vänt sig för jag kan andas ordentligt. Vi gjorde även vaginalt ul och trots sammandragningar är cervix opåverkad. Så himla skönt att veta att jag inte behöver ta det lugnt.

    Eftersom att bebisen har huvudet långt ner så blir det stabilt i bäcken o h jag har inte så ont nå mera. Så himla skönt!

  • Tokmamma

    Hur tänker ni kring åkpåse? Jag har inte haft någon till Mina stora barn men funderar på att köpa. Det är mycket rea just nu så därför kommer frågan redan nu.

  • Tokmamma

    Jag är så tacksam över att vi har ac hemma!

    Jag har haft mycket sammandragningar men nu även förvärkar, ilningar och tryck ner åt. Har fått bekräftat att liten ligger ner med huvudet på ultraljudet. Tror han är eller håller på att fixera sig. Ska bm kolla imorgon. Tycker det är tidigt. Är i vecka 29+0 imorgon. Och jag har känt i flera veckor hur han bökar sig längre ner.

    Tur var livmodertappen oförändrad.

  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-07-19 11:13:23 följande:

    Hon tyckte det var ett fall för förlossningen, så jag ska dit på ul och kontroll nu klockan 13.

    Har fått som mensvärk nu också... Jag Börjar tro på nån infektion? Medan bm mer är inne på att få veta så jag inte börjat öppna mig.

    Återkommer när jag varit där!


    Hoppas allt går bra!!!!
  • Tokmamma
    JLES skrev 2018-07-19 23:59:35 följande:

    Hej på er! Jag är egentligen BF Oktober-18 men pga. graviditetsdiabetes och oro kommer jag sättas igång i slutet av September (enligt planeringen just nu). Jag väntar första barnet, en liten tjej, och är i vecka 29. :)


    Hej och välkommen!
  • Tokmamma
    Olinelilja skrev 2018-07-21 08:04:01 följande:

    Hej alla! Jag undrar en sak... jag läser att kontrollerna hos BM borde bli tätare osv nu i slutet på graviditeten. Jag har bf 28/9 (är i v.31) men pga semestertider osv så är inte jag bokad på ett enda besök på mer än 2 månader nu... ska inte dit förrän om 1 mån igen (17 aug).... men nu börjar det kännas dumt! Ska jag försöka kräva ett extra besök? Kan man få gå någon annanstans om dom inte har tid? Jag hade järnbrist sist och vill ju veta om den är i balans igen till exempel, och jag börjar få ont i ryggen, åderbråcken består... börjar känna att jag inte kan hålla tätt... ja ni vet. En extra koll hade varit gött! Hur går ni andra på besök under ?semestertider? och vad hade ni gjort i min sits?


    Jag väntar 3dje barnet men har extra kontroller pga tidigare problem. Jag ska i väg upp till Norrbotten och missar min tid hos bm och efter samtal med min bm ska jag boka en tid hos mvc där uppe.

    Tycker absolut du ska begära ett besök. Du måste ju kolla upp de mått, järn, socker, hjärtljud mm
  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-07-21 00:05:16 följande:

    Ååh idag hämtade vi ut vagnen! En Britax smile 2 <3

    Känslan att rulla ut den från butiken.... Den är oerhört mysig!

    När hämtar ni/köper vagn?

    Jag är i 32+1.


    Våran vagn är klar för leverans men vi ska fly hemmet pga renovering så vi hämtar ut den när vi är tillbaka. Jag längtar!!!
  • Tokmamma

    En fundering. Jag är snart i vecka 31. På torsdag ska vi fly hemmet pga renovering så vi åker upp till min mamma i 3 veckor. Jag kommer ha 23 mil till förlossningen (!!) Vilket känns läskigt. Bor i Stockholm så jag är van med flera stora sjukhus i närheten.

    Men till saken. Ta med bb väska?

    Jag har inget som tyder på att han ska komma tidigt och kommer han tidigt så behöver han inte mycket utan jag. Vet inte varför jag inte kan bestämma mig.

    Hur hade ni gjort?

  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-07-23 14:49:00 följande:

    Är det någon mer som börjar bli rastlös?

    Jag har gått på graviditetspenning pga fysiskt tungt och riskfyllt arbete, sen 1 juli. Har redan hunnit måla om bebisens rum med schabloner etc. Byggt ihop hans hylla, spjälsäng, inhandlat all inredning, tvättat och strykt sängkläderna, sytt gardiner, sytt sänghimmel och byggt konsollen för den. Och nu i helgen har jag målat vårat sovrum, samt fått sambon att skruva i taket för idag ska vår egengjorda sänghimmel upp där. I veckan som var så rev jag ut hela skrubben (grejer överallt och den va proppfull), rensade, kasta, vakuumförpackade, plastlådor och kartongmärkte.... Visade ingen nåd, så nu är de typ jättetomt där!

    Funderar på att måla en fondvägg i köket?

    Behöver jag tala om hur min kropp mår? Jag som inte ens kommer upp från golvet.

    Rastlös.nu

    Ni som har en kropp med onda sammandragningar, ryggproblem etc men som ändå inte får ro... Hur gör ni för att koppla av?


    Jag har gått hemma Sedan mitten av maj. Vi är mitt i husrenovering och pga det här vi varit tvungna att tömma hela våran vind så jag har rensat. Insåg snabbt att jag måste ha ett projekt i veckan så jag skrev listor. Nu är varenda liten låda i hela huset fått sig en omgång. Jag bestämmer på söndagar hur veckan ska se ut och planerar in det. Annars blir jag knäpp. Jag tar lite i taget så kroppen orkar.

    Jag vilar mycket mellan alla uppgifter och lyssnar på ljudböcker, glor på Youtube, spelar på mobilen.
Svar på tråden BF September 2018