Inlägg från: Tokmamma |Visa alla inlägg
  • Tokmamma

    BF September 2018

    beso skrev 2018-08-02 09:53:29 följande:

    Vad har ni för erfarenheter av tul o viktuppskattning? I v34+0 gjorde jag tul men glömde fråga om beräknad födelsevikt..


    Jag har gjort tul med alla mina och det stämde inte alls.
  • Tokmamma

    Oj vad det händer grejer här på tråden! Stort grattis till alla som fått sina små.

    Själv går jag in i vecka 36 imorgon. Känns otroligt lång tid kvar. Men idag ska vi på tul. Från att ha varit lite större än genomsnittet till att ligga på -10% på några veckor så det ska kollas upp. Roligt med ett till ultraljud!

  • Tokmamma

    Gud så spännande för er alla! Jag blir nog sist ut. Bf 1/10. Så jag har 1 månad kvar och jag har gått över tiden med mina 2 första så jag tror ju att det ska bli så även nu.

    Men jag är väl konstig men jag längtar till förlossningen. Att känna hur kroppen jobbar, smärtan och känslan efteråt. Jag avskyr att vara gravid så den känslan när vi inte delar kropp längre är underbar!!

    Hur tänker ni andra kring amning?

  • Tokmamma
    Hellan skrev 2018-09-04 21:55:27 följande:

    Mina två första har kommit tidigt, 37+3 vilket jag har passerat och 38+3 som är på lördag, så har jag varit helt inställd på att inte komma fram till bf, men nu försöker jag intala mig själv att jag kommer gå över bf fast att det känns overkligt.

    Har lite tudelade känslor inför förlossningen, då förra startade med vattenavgång och 2h senare föddes gossen i en ambulans, utan min sambo. Är orolig att det skall gå så raskt igen, vill gärna hinna in till förlossningen denna gång, och slippa känna ångesten jag kände i väntan på ambulansen.

    Mina två andra har jag ammatfullt ut och hoppas att det skall fungera denna gång oxå. Gruvar mig dock för att få torsk igen, haft det båda gångerna tidigare och andra var det så djupt sittande att jag behövde medicin för att bli av med det, måste säga att det var bland de värsta smärta jag upplevt. Men njutningen och samhörigheten med bebis under amning är ju så fantastiskt och mysigt. Längtar.

    Hur går dina tankar?


    Min förra grav gick oxå fort. 4h efter att vattnet gick. Men det är 8 år sedan sist men jag hoppas verkligen inte att det ska gå så fort igen. Jag hann inte riktigt med.

    Jag är lite kluven kring amningen. Det har inte fungerat med mina 2 stora barn. Med första kämpade jag mig gul och blå för att man skulle amma. Jag fick till slut sådan dålig relation med min dotter och började avsky henne för amningen orsakade sådan smärta och ångest. Samtidigt är detta mitt sista barn och jag skulle vela kunna amma så jag får uppleva den biten oxå.

    Väldigt kluven.
  • Tokmamma

    Nu har jag 23 dagar kvar till bf. Jag har dyrt och heligt lovat mig själv att inte leta tecken som tyder på att förlossningen är på gång och likförbannat googlar jag som en tok på slempropp. Detta är mitt 3dje barn och jag vet ju om att bebisen kommer när kroppen är redo.

    Suck blir så less på mig själv!

    Men nu är det nära.

  • Tokmamma

    I morse kom våran kille. I vecka 39+0. Jag som var helt övertygad om att behöva gå över tiden son jag gjort med mina 2 älsta.

  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-09-26 12:20:27 följande:

    En fråga.... Jag är ju väääldigt sugen på att äntligen få ta en promenad i nya vagnen, nu när gossen är här! Men han är bara 2 dagar gammal och jag har fortf foglossning som gör ont. Så riktigt än är vi inte redo. Men... Frågan är: efter hur lång tid gick ni ut första gången på en vagnspromenad?


    Jag är oxå sugen på att ta ut barnvagnen men har ont i fogarna och rygg och magen är inte alls med så jag ska vänta länge! Gjorde det inte med förra barnet utan var ute på prommis dag 2 och det resulterade i ryggvärk i flera år.
  • Tokmamma
    Orkide skrev 2018-10-07 17:51:15 följande:

    Idag blir vår son tre veckor. Tiden går fort tycker jag. Lite svårt att hinna med de stora barnen när bebis ska ammas och ha närhet mm. Angåenge underlivet Jag hade jättejobbigt de två första veckorna. Inga bindor kändes bekväma, torka sig var jobbigt om jag råkade komma åt stygnen. Varje gång jag gör nr 2 så får jag jobbigt med hemorojjder å då behöver jag inte vara hård i magen. Å jag fock ofta ta både alvdeon och ipren för att klara underlivets jobbiga del. Men den här veckan (v3) har det känts bättre. Mindre ont och mindre känsligt. Önskar dock att avslaget var slut och stygnen var borta. Saknar att kunna bada.

    Ni som har fler barn, hur tycker ni att det käns med bebis?


    Min kille blir 2 veckor idag och idag om ca 1h ska jag stå på egna ben. Min mamma åker hem. Så idag ska jag fixa middag, få i väg dottern på träning och det känns lite stressigt. Mest för att amningen inte funkar. Han tar ett för litet tag så just nu pumpar jag och det är otroligt tidskrävande. Ska prova amma idag då mina bröst fått läka.

    Ang nedreregionen så här jag läkt fort. På dag 10 slutade jag blöda. Nu är det mest gult slem men som inte kräver en tjock binda. Jag har ingen smärta eller svullnad. Kunde gå på toa 2h efter fl.
  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-10-15 12:14:28 följande:

    På tal om vaginan, snippan... Är det nån här som haft sex efter fl än?


    Inte ännu. Mitt avslag är borta men så fort jag anstränger mig så börjar jag blöda pyttelite igen.

    Min kropp är inte alls som med mina 2 första barn. Jag känner mig skör, ingen bålstyrka över huvud taget, kilona sitter som berget. Gick upp 24,3kg och har bara gått ner 8kg. Med mina två andra rasade jag ner i vikt och allt försvann på 2 veckor.

    Det suger att man blivit äldre ????
  • Tokmamma
    Orkide skrev 2018-10-20 11:20:05 följande:

    Jag har massor med kilon kvar! 12 kg!! Någon som har ett bra kostschema för en som helammar och väger 72kg (153cm lång) och som vill gå ner hälsosamt.


    Jag har typ 14kg kvar. Jag ska börja äta som jag gjorde innan graviditeten dvs 2000 kcal/dag. Jag var med i mammafitnes. Jag mådde så bra med så mycket mat. Hade så mycket energi!
  • Tokmamma
    Nostalgity skrev 2018-11-12 09:49:22 följande:

    Jag hade slutat blöda, använde inte kondom.

    Fick min mens 5 veckor efter förlossningen... Inser nu i efterhand att vi hade sex första gången efter förlossningen precis när äl skedde rum. Men sen fick jag ju mensen som sagt så det var ju skönt hehe.

    Sonen är idag 7 veckor. Vikten går väääääldigt sakta neråt... Har gått ner 9 kg, har ca 7-8kg kvar. Började på gymmet igen för en vecka sen... Så nu ska motionen upp och kilona ner!

    Vi är rätt klara med barn här, så han funderar på sterelisering. Tills dess så kommer jag ha p-stav.


    Samma här. Kilona sitter där dom sitter.

    Har du varit på efterkontroll?

    Jag skulle dit imorhon men det blev uppskjutet. Får vänta 2 veckor. Får inte börja träna innan bm gett mig ok.
Svar på tråden BF September 2018