• hipsterpappan

    Bör Sverige göra som Danmark och införa förbud mot Niqab och Burka?

    Nu bestraffas kvinnor som bär heltäckande ansiktsmaskering på offentliga platser i Danmark med höga böter och vid tredje regelbrottet hela 10000kr. Ett parti ville även införa fängelse men så långt gick det inte. Men bör vi följa efter och risken är väl att vi nu få en ström av dessa kvinnor med familjer över sundet?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Bör Sverige göra som Danmark och införa förbud mot Niqab och Burka?
  • PerAhlm
    Thereisthat skrev 2018-05-31 21:10:14 följande:

    Jag är liberal och kommer aldrig någonsin kunna acceptera en stat där klädesplagg förbjuds av staten. Det är, har aldrig varit och kommer aldrig att vara en rättssäker stat! Så mitt svar är NEJ!


    Skulle det vara ok för dig att jag klär mig i helsvarta kläder med svart luva där bara ögonen syns?

    Eftersom vi ska få klä oss hur vi vill.
  • Thereisthat
    PerAhlm skrev 2018-05-31 21:44:11 följande:

    Skulle det vara ok för dig att jag klär mig i helsvarta kläder med svart luva där bara ögonen syns?

    Eftersom vi ska få klä oss hur vi vill.


    Jajamän! Alla dagar i veckan. Att du har rånarluva på dig utomhus ska inte vara olagligt utan det som skulle vara olagligt är om du använder rånarluvan för ett rån. Men klädesplagget ska vara lagligt. Helt klart!

    Du får även gå klädd i hakkors, en bild föreställande Jesus som bränns på bål och ett porträtt av Josef Stalin på tröjan också om du så önskar för mig. Den bortre gränsen skulle vara textereller motiv som uppmanar till våld eller rent förtal. Där går yttrandefrihetens bortre parentes för mig. Att staten ska ha befogenheter att bestämma över hur människor ska få gå klädda är för mig att ge staten befogenheter en legitimitet de inte har rätt till.

    Jag är ledsen men du kommer inte kunna brista mina principer. Jag är liberal och vill ge staten så lite befogenheter som möjligt att inskränka i människors liv. Tyvärr!
  • punktslash
    PerAhlm skrev 2018-05-31 19:55:15 följande:
    Ok, då förstår jag att du inte heller vill ha ett maskeringsförbud i Sverige?

    Att man exempelvis i samband med "fotbollsbråk" ska kunna maskera sig.
    Skillnaden är att vid fotbollsbråk väljer ligisten att dölja sitt ansikte, men när det gäller burka etc väljer någon annan att kvinnan ska dölja sitt ansikte.
  • Liberté

    Självklart ska det inte vara tillåtet på allmän plats, likaÅ rånsrluva och diverse. Det finns 680 miljoner muslimer som hamnar inom vad som räknas som radikala delen av islam. Det räcker. Vill man leva livet i en sopsäckar finns det extremt många platser att välja på som inte är Norden.

    Tvinga folk att välja, bli en del av samhället, eller förlora bidrag och svälta. Vill man leva på medeltiden i ett bakåtsträvande samhälle finns det bättre alternativ än just Sverige.

  • punktslash
    hipsterpappan skrev 2018-05-31 19:44:16 följande:
    Det framgår väl tydligt?
    Nej.
  • hipsterpappan

    Förstår inte hur man ens kan försvara dessa "plagg"? Hur stor chans har dessa kvinnor på arbetsmarknaden t.ex?

  • elyse

    Ja, maskeringsförbudet handlar om allmänhetens säkerhet - ingen ska kunna gömma sig i offentliga miljöer - och bör alltid tas på allvar, även vid demonstrationer.

  • K Kalle

    Nej man ska inte förbjuda burka och niqab. Man ska ha ett konsekvent maskeringsförbud, vilket ju då även innefattar burka och niqab.

  • K Kalle
    LillaTjockaBertil skrev 2018-05-31 19:53:25 följande:

    När man börjar lagstifta om vad folk har på sig på offentliga platser är man ute på djupt vatten. Det är ingenting som hör hemma i en demokrati.


    Burka och niqab är inga klädesplagg utan instrument för kvinnoförtryck. De är bärbara fängelser.
Svar på tråden Bör Sverige göra som Danmark och införa förbud mot Niqab och Burka?