• Anonym (kluven)

    Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?

    Gör Danmark rätt som förbjuder detta och bör Sverige gå i samma riktning?

    Det är på många sätt kvinnorna som nu får straffas för att ha blivit påtvingade ett förnedrande och förtryckande förhållningssätt till kvinnor via sin kultur och religion sedan barnsben och traditioner bakåt.

    Är det rätt att straffa kvinnor för detta. Borde inte männen straffas för att uppehålla hederskultur och förtryck?

  • Svar på tråden Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?
  • Velouria
    Anonym (Wtf) skrev 2018-08-02 17:11:42 följande:

    Fascinerande hur naiva många verkar vara. Tror några verkligen att konsekvenserna av förbudet blir att muslimska kvinnor blir frigjorda eller slutar vara muslimer eller vad tror ni egentligen? Vilket problem tror ni kommer att lösas?

    Den enda effekten blir att dessa förtryckta kvinnor förbjuds av sina män att gå ut. Vad har ni uppnåt då? Jo att förstärka muslimska mäns makt över sina kvinnor.

    Men vem har förväntat sig att SD anhängare kan tänka?


    Kvinnans förtryck minskar inte av att vi låter dem hållas i sin extremism.
    Integrerbart DNA
  • Anonym (Wtf)
    Velouria skrev 2018-08-02 22:43:00 följande:

    Kvinnans förtryck minskar inte av att vi låter dem hållas i sin extremism.


    På vilket sätt minskar det av ett burkaförbud? Vad exakt förväntar du dig blir resultatet av förbudet? Låt höra!
  • Rataxes

    Det är inte statens sak att lägga sig i människors klädval. 
    Däremot får de ta konsekvenserna av sitt klädval och inte gråta över att de inte får jobb eller blir insläppta överallt. 


    någon blev visst bajsnödig av ett citat från Leif GW Persson. Ja du vet själv vem du är
  • Anonym (Hmmmmm...)
    Anonym (anonym) skrev 2018-08-02 18:00:03 följande:

    Om det är de som var unga på 70-talet som försvarar religiös klädsel är det ju valfriheten att klä sig hur man vill som försvaras.En gång i tiden fick kvinnor strida för att kunna ha byxor 


    Inte samma sak. Byxor eller inte är inte en fråga om heder. Snarare var det frigjorda kvinnor som ville ha byxor. Att försvara niqab och burka är som att försvara fotbojor och skampålar. Slöjor ÄR förtryckarinstrument. De används för att skilja på bra och dåliga kvinnor; de används för att kontrollera kvinnors sexualitet; de används för att minska kvinnors rörelsefrihet. Visst, många kvinnor påstår att de vill bära dessa, men ett förtryck blir inte mindre för att det internaliserats av sina offer!
  • Anonym (Wtf)
    Less is more skrev 2018-08-02 22:35:35 följande:

    Fast man behöver inte vara SD-anhängare för att tycka att burka och niqab är förtryckande för kvinnor och extremt.

    Många muslimer hävdar ju att det inte alls står i koranen att kvinnor är tvungna att täcka sig. Det är helt frivilligt och självvalt.

    Salafister och wahabister tar däremot saken ett steg längre - för dem måste kvinnorna använda burka och niqab. Det är de mest extrema muslimerna. De som hyllar IS och Al Quada och övriga terrorister. Kanske kan man med ett förbud faktiskt förmå dem att flytta från Sverige till ett mer muslimskt land. De gör folk otrygga här.

    Vad gäller kvinnorna i dessa rörelser är det nog tyvärr kört. Stryp religionsinriktningen eller be dem flytta härifrån.


    Jag avsåg inte att det bara är SD anhängare som tycker det är förtryckande med burka inte alls! Det jag menade var att endast SD anhängare tror att man löser problemet med ett burka förbud. Problemet löses inte av att kvinnorna förbjuds gå ut. Fast SD:arna skiter väl i det. Så länge de inte ser en burka anser de kanske problemet vara löst.
  • Anonym (Intressant)
    OlgaElvira skrev 2018-08-02 21:46:00 följande:
    Nu är det niqab och burka som blir förbjudet inte hijab, så scarf med hatt blir inte ett problem. Bara så att vi vet vad vi pratar om.
    Niqab
    sv.m.wikipedia.org/wiki/Niqab
    Burka
    sv.m.wikipedia.org/wiki/Burka
    Hijab
    sv.m.wikipedia.org/wiki/Hijab
    Ska erkänna att det var först efter minst postning jg kom på vad Niqab verkligen är.

    Men man kan ju ändå sy en scarf på ett vis som bara visar ögonen, alternativt vira den så.

    Kommer följande vara förbjudet i danmark:
    scandinavianoutdoor.se/devold/barn/mossor-och-kepsar/vinter/breeze-kid-balaclava/&delivery_country=SE&gclid=CjwKCAjw14rbBRB3EiwAKeoG_0kz8rQ5Telfpm7nyiBoMWSq8nfbO9fUCsFvFiaI5yYrs5485ysMgxoCWjYQAvD_BwE

    Fortfarande kvarstår frågan om vem som ska se till att lagen efterlevs? Har polisen verkligen de resurserna? Vem ska sedan bedöma av vilken anledning någon använder t.ex en Balaclava?  Eller är det så som någon skrev att man i Danmark nu infört maskeringsförbud? De har ju inte så många skidbackar så det kanske fungerar där? (Obs lite ironi)
  • Velouria
    Anonym (Wtf) skrev 2018-08-02 22:46:38 följande:

    På vilket sätt minskar det av ett burkaförbud? Vad exakt förväntar du dig blir resultatet av förbudet? Låt höra!


    Av pest och kolera så är pesten bättre i detta fall. Som jag skrev ovan: förtrycket minskar INTE av att man låter dem hållas i sin extremism. Och för att komma åt extremism måste man ta till riktigt drastiska åtgärder. Dessa åtgärder resulterar i en hel del inskränkningar i friheter och rättigheter, men det är enda sättet att komma åt extremism.

    Hur tror du att det är bättre att låta burkan och niqaben vara kvar?
    Integrerbart DNA
  • Anonym (Hmmmmm...)
    Less is more skrev 2018-08-02 18:01:32 följande:

    Om niqab och burka förbjuds behöver samhället få koll på vilka kvinnor som sitter hemma inlåsta som gisslan. Inte lätt. Skolungdomar borde vara fullt möjligt. Men de som är äldre? Det måste man hitta en lösning på.


    Alla måste försörja sig även muslimska kvinnor. När de är nyanlända måste de också delta i SFI bla. Detta ska vara obligatoriskt och om någon uteblir ofta får man kolla upp det. Främst hjälper denna lagen döttrarna, så att de slipper bli förtryckta som mödrarna.
  • Anonym (Hmmmmm...)
    OlgaElvira skrev 2018-08-02 18:37:30 följande:

    Det finns krafter som ofta kraftfullt agerar för att kvinnor ska klä på sig. Det finns krafter som ofta kraftfullt agerar för att kvinnor ska klä av sig.

    Gemensam nämnare, män vill styra kvinnors klädsel.


    Fel: i patriarkala kulturer vill män att kvinnor ska klä sig modest. Täckande kläder och/eller slöja. Det finns inte, och har aldrig funnits, en patriarkal kultur där kvinnor tillåts vara lättklädda.

    Att få vara en sexuell varelse, som har sex på sina egna villkor, det är kvinnlig frigörelse!
  • Anonym (Wtf)
    Velouria skrev 2018-08-02 22:51:14 följande:

    Av pest och kolera så är pesten bättre i detta fall. Som jag skrev ovan: förtrycket minskar INTE av att man låter dem hållas i sin extremism. Och för att komma åt extremism måste man ta till riktigt drastiska åtgärder. Dessa åtgärder resulterar i en hel del inskränkningar i friheter och rättigheter, men det är enda sättet att komma åt extremism.

    Hur tror du att det är bättre att låta burkan och niqaben vara kvar?


    Du svarade inte på frågan. På vilket sätt minskar extremismen av förbudet när enda effekten är att kvinnorna hålls hemma? Vilket problems löses? Svara på det så ska jag adressera din fråga sedan.
Svar på tråden Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?