Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-05-09 17:30:06 följande:

    Tack, det ska jag kolla upp! Egentligen vill jag väl berätta nu för att ge min chef tid att hitta en ersättare, men samtidigt tycker jag det känns ganska fult att berätta via telefon under pågående sjukskrivning. Även om alternativet kanske inte är bättre då jag inte ens vet när jag kommer tillbaka. 


    Jag tycker inte alls att det är fult att berätta via telefon. Du kan ju inte hjälpa att du är sjuk och hindras från att arbeta, klart att du ska kunna ha en kommunikation med din chef ändå. Men om det känns bättre att ta det face to face så tycker jag att du ska be om ett kort möte med chefen och åka dit och berätta och kanske lite om hur du tänker med din kommande föräldraledighet. men det beror ju såklart på vilket skick du är i nu när du är sjuk, om du orkar ta dig in till jobbet tänker jag.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-11 15:05:41 följande:

    Var ju 100 år sedan jag var gravid senast ;) 

    Men jag kan inte minnas att jag hade såhär nån gång de tidigare 2 graviditeterna.

    Jag har väldigt sammandragningar. De gör inte ont, känns ju bara lite obehagligt att magen blir stenhård liksom...men jag har flera ggr varje dag, säkert 10 ggr/dag. Är det "normalt" såhär tidigt i grav?

    Någon annan som har det också, eller haft tidigare?


    Jag är i samma sits! Typ hundra år sedan jag var gravid sist också men har inte haft mycket sammandragningar förrän mot slutet både första och andra gången. Men nu Har jag haft mycket sedan vecka 20 ungefär. Min barnmorska sa att man får mer sammandragningar för varje graviditet och att det lät helt normalt men att jag kunde få göra ett urinprov för att utesluta Uvi. Har dock inte hunnit lämna in något prov än men känner inga tecken på uvi så tror inte att jag har det :)
  • September89

    Nu har jag varit på specialist mödravården och fick utan problem ett snitt beviljat eftersom jag födde mitt yngsta barn med snitt. Läkaren sa att man egentligen bara vill lägga snittet 7 dagar innan bf eftersom det är större risker för barnet om man lägger det 14 dagar innan. Men eftersom att båda mina förlossningar startat innan beräknat så skulle jag få 10 dagar innan. Blir dock 9 eftersom jag är beräknad på en söndag. Så det blir ett augustibarn :) fick även göra ett ul för att säkra att moderkakan inte låg ivägen vilket den inte gjorde :) känner mig så lättad nu!

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-16 18:14:49 följande:

    Åh har du redan fått beslut. Vad skönt. Till mig sa de först i juli ????????


    Ja det gick jättefort denna gång! Fick en remiss av mvc 24/4 och behövde då inte gå via aurora utan fick vårdplanering direkt. Hade inte alls räknat med att det skulle gå så smidigt! Vid förra snittet fick jag både aurora och själva beslutet jättesent
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-16 18:48:10 följande:

    Nä jag behöver inte heller gå via aurora, för jag har inget val utan snitt, men min bm sa att de skickar inte remissen förrän tidigast när jag är på besök där v 25 (v 24+2). Sedan ska de ju ta ställning till det och kalla mig osv så hon trodde det skulle bli i juli! :( Men ska försöka att tjata när jag väl vet att remissen är skriven. Gör de ju om 1.5 ca!


    Okej, undrar varför de väljer att väntar med remissen. Jag fick min skickad när jag var i vecka 22 för det var mitt första mvc-besök efter inskrivningen. Gick in i vecka 26 idag så tycker det var rätt snabbt ändå. Hoppas du kan få tid innan juli! Det är ju en stor lättnad att veta hur och när det blir liksom. När var du beräknad?
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-16 20:26:03 följande:

    Jag har inte haft nåt annat besök än v 10 och så nu då v 24... så kanske är därför?

    Jag är beräknad till 14 september så tänker att jag helst vill ha runt 5/9 eftersom det är typ 9 dagar innan.

    Mitt första är född 9 dagar innan och mitt andra 13 dagar innan.

    Jag är lite orolig för att det ska sätta igång innan så vill verkligen vara lite "garanterad" att det inte sätter igång...


    Ja men då har det nog sin förklaring där! Hoppas att du får tid fort när remissen väl är skickad. Mina barn kom också tidigare, första 1 vecka innan bf och andra 2 veckor innan. Så mitt första planerade snitt blev ju akut eftersom det startade spontant. Men du får nog också mer än 7 dagar innan då eftersom att du också fött dina barn tidigt. Håller tummarna för att det går smidigt för dig också!
  • September89
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-17 16:02:18 följande:

    Jag tar härmed paus från tråden. Åkte in till vårt lilla sjukhus i måndags med sammandragningar. Blev inlagd och fick bricanyl. Hade RUL, allt såg bra ut. Inget fostervatten läckage. Hemskickad på onsdag efter RUL vid kl 10. Kl 19 tillbaka på förlossningen. Sammandragningar deluxe, förkortad tapp men stängd och ingen vattenavgång. Helikopterfärd till universitetssjukhuset och här ligger jag nu i en säng. 22+2 idag. Föds vår lilla kille denna vecka är det stor risk att han blir en änglabebis men from och med onsdag då jag går in i 23+0 försöker dom aktivt rädda honom. Inatt kommer dom koppla bort tractocil droppet som jag haft sedan helikopterfärden så nu e de bara att hålla tummarna att han flyttat huvudet från min ljumske och lagt sig till rätta nån annanstans vilket jag tror. Han mår bra, fina hjärtljud och allt däremot lite bråttom ut till världen


    Håller mina tummar för att allt går bra för er!
  • September89

    Igår fick jag en helt sjuk vadkramp! Hela muskeln drog ihop sig till en stenhård boll som varken gick att massera eller stretcha ut, och det höll i sig länge. Gjorde fruktansvärt ont, bara skrek rätt ut.

    Jag brukar vakna av lättare kramp på natten men det har inte alls gjort så ont utan har bara fått ställa mig upp och stretcha lite då. Men igår gjorde det verkligen olidligt ont och vaden har idag varit alldeles öm hela dagen. Så nu har jag hällt i mig resorb, tagit magnesiumtillskott och stretchat flera gånger så hoppas att det kommer hjälpa. Är det någon mer som får så kraftiga vadkramper?

  • September89
    Etta skrev 2019-05-19 22:08:23 följande:

    Hade det i min förra graviditet, fy vad ont det kan göra! Bara haft lättare hittills men är beredd på att den där värsta sorten ska komma... just det, magnesium ska hjälpa va?


    Jag har också haft det i tidigare graviditet, upplevde att magnesium hjälpte då. Minns att jag även drack mjölk som jag avskyr, hade läst att mjölken skulle hjälpa kroppen att ta upp magnesiumet haha.

    Vad gör du när det blir sådär kraftigt? Lyckas du få bort det på något sätt?
  • September89
    Fruhs skrev 2019-05-19 21:51:17 följande:

    Är det några fler som har sammandragningar? Jag är

    I vecka 23 och har mycket sammandragningar, ibland några som gör ont, idag hade jag sammandragningar som ilade nedåt och gjorde ont. Tycker det är sjukt obehagligt. Jag har en läkartid inbokad i vecka 28 vilket jag tycker är väldigt sent


    Jag hade jättemycket sammandragningar från typ vecka 20 och några veckor framåt. Är nu i vecka 26 och tycker att det avtagit endel nu faktiskt. Går det inte att tidigarelägga läkarbesöket om du känner att det är sent?
Svar på tråden Bf September 2019