Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Tösen01 skrev 2019-03-30 18:24:22 följande:

    Alltså tack för din kommentar. Jag har så dåligt samvete för att jag inte äter någon fisk alls... Jag avskyr fisk vanligtvis och sedan jag blev gravid har det blivit värre. Har verkligen försökt tvinga i mig fisk, för vår lilla e's skull... Men mår så illa och får sådan ångest över det. Har nu bestämt mig för att strunta i det, även om folk har åsikter. Äter skaldjur i alla fall. Ska jag ta omega 3 kapslar? Måste man det?


    Tycker du gör helt rätt i att strunta i fisken då! Jag tror inte att man måste ta omega 3 kapslar. Det går ju att få i sig omega 3 via annan kost än fisk också, tex rapsolja och valnötter :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-30 22:17:43 följande:

    Hur har er kropp förändrats hittills och vilken vecka är ni i?

    Jag gick in i v 17 nu i helgen och har inte ännu gått upp nåt i vikt men nu börjar magen synas lite grann. När jag ligger ner kan jag också känna "bebismagen", när jag står upp är magen fortfarande svullen också, inte bara bebismage alltså.

    Jag känner rörelser nästan varje dag nu. 

    Mina boobisar har blivit 1-2 storlekar större redan. Vet att jag gick från A till DD när jag var gravid senast! Galet att det kan ändras så mkt!! haha

    Känner mig ännu rätt pigg faktiskt. Fram till v 12-13 mådde jag så illa hela tiden men sedan försvann det och nu mår jag som sagt rätt bra. Lite ont i fogarna i korsbenet. Var sjukskriven från v 23-24 tidigare graviditeter men nu hoppas jag innerligt att jag slipper det. Känner mest av det om jag suttit konstigt eller om jag sprungit. 

    Så än så länge, peppar peppar, går det rätt bra när ca hälften av graviditeten gått!

    Ni andra?


    Jag är i vecka 19 nu och fattar knappt vad som händer med min mage. Den är så stor! Ser ut att vara längre gången än jag är. Har gått upp något kilo sedan inskrivningen nu. Men vägde också något mer på inskrivningen i vecka 12 än vad jag brukar väga. Kan känna av lite i ryggen, höfterna och blygdbenet om jag gått långt eller suttit mycket, speciellt om jag suttit med korsade ben. Men än så länge känns det väldigt hanterbart. Jag försöker att inte gå för långa sträckor åt gången samt att inte sitta ner för länge. Som tur är kan jag variera mycket mellan att sitta och gå på jobbet. Något jag känner av mer och mer är dock mina fötter. De blir väldigt trötta och kan känna mig rätt svullen på kvällarna men tycker inte att någon svullnad syns än.
  • September89
    Sandrusx skrev 2019-03-31 10:52:24 följande:

    Hej alla gravida!

    Jag har läst i tråden ett tag men detta blir mitt första inlägg här :)

    Jag är gravid i vecka 15, har bf 26 september och ska få en flicka.

    Det blir mitt andra barn, har en son som är 7 år.

    Så det var ju längesen sedan sist och man kommer knappt ihåg hur det känns.

    Har mått bra hela graviditeten tack och lov, emellanåt så glömmer jag nästan av att det bor en liten krabat i mig. Har nog inte landat helt och hållet i det här än hehe.

    Lider verkligen med er andra som är illamående och fortfarande spyr osv, vet hur det känns. Gick igenom det eländet med sonen.

    Förlossningen var rent ut sagt hemsk, lång och utdragen, det blev kritiskt i slutfasen och det var panik i rummet. Ut kom en liten pojke som inte skrek och de fick ruska och ruska i honom.

    Det är underbart att vara gravid men känner en sådan förlossningsrädsla att man inte riktigt kan glädjas åt det fullt ut.

    Är så rädd att det ska bli så igen.

    Nån mer än jag???

    Jag överväger att få bli snittad istället men hur lätt/svårt är det att få igenom det?

    Jag tog upp detta med min BM och hon sa att man kan gå på Aurora-santal för sådan rädsla.

    Jag tror dock inte att det kommer hjälpa mig(som jag känner nu) nån som har erfarenheter av aurora?


    Känner också en enorm rädsla för att föda. Har två barn sedan innan varav första föddes vaginalt och andra fick jag ett snitt beviljat. Jag var tvungen att gå på aurora samtal innan för att få snitt och jag tyckte att de var väldigt bra och förstående även om det inte hjälpte nämnvärt för min rädsla. Aurora-barnmorskan skrev en rekommendation om snitt efter våra samtal som läkaren som skulle ta beslutet sedan utgick ifrån. Tyvärr fick jag inget beviljat förrän väldigt sent i graviditeten. Fick första aurorasamtalet i december, blev beviljad i januari och var beräknad 4/2. Fick snitt 24/1 men förlossningen startade spontant 21/1 så det blev ett akutsnitt då istället för det planerade 24/1. Så om jag får snitt denna gång ska jag påpeka att mina tidigare förlossningar startat innan bf.
  • September89
    Sandrusx skrev 2019-03-31 15:28:42 följande:

    Men oj så sent och nära inpå bf!

    Ja det tycker jag att du ska göra! Tycker åtminstone att man borde få planerat snitt 10 -14 dagar innan bf.

    Då ska jag trycka på att jag vill gå på samtal så fort som möjligt.

    Varför dröjde det innan du gick på första samtalet, var det pga att det inte fanns tider förrän då eller för att du kände att rädslan kom senare i graviditeten?

    Hoppas du får igenom det denna gången också!

    Man borde få det om man tidigare fått och fortfarande känner likadant inför en förlossning


    Jag vet faktiskt inte varför det kom så sent men som jag förstod det så fick alla sina samtal sent i graviditeten. Jag sa till om min rädsla redan vid första besöket hos bm så det var inte för att rädslan kom senare.

    Enligt min barnmorska skulle det inte vara några problem att få igenom ett snitt igen så jag tror att jag kommer få det även denna gång.

    Ska tillägga också att mitt akuta snitt gick jättebra och var inte på något vis dramatiskt. Det positiva med att förlossningsarbetet hann starta är ju också att barnet då är förberett på att komma ut. Dock var det väldigt jobbigt psykiskt att komma in mitt i natten med värkar och inte veta om förlossningsarbetet skulle hinna gå för långt innan jourpersonal hunnit in för att snitta. Mitt snitt var ju planerat 12 dagar innan bf så det var väl ändå ganska rimlig tid men för mig startade det spontant 15 dagar innan. Men tänker att jag får berätta det för läkaren och hoppas att de tar lite hänsyn till det.
  • September89

    Är det någon här som är allergisk mot pollen och känner av det nu? Jag börjar tro att min extremt långvariga förkylning inte är någon förkylning längre utan allergi. Började svullna om läpparna för några dagar sedan och började då ta tabletterna men är så otroligt påverkad av snuvan, nästäppan och svedan i halsen och vill bara ha den himla kortisonsprayen så att jag kan börja leva igen haha. Någon som har liknande? Tar ni kortisonspray eller vet ni nåt annat som funkar?

  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-31 21:18:39 följande:

    Nasonex har klassificering 1 på janusinfo (sida över fosterpåverkan av läkemedel), dvs ok att använda. Enligt den fanns en något förhöjd rapportering av gomspalt hos gravida som använt Nasonex, i övrigt inga missbildningar. Även Nezeril har klassificering 1.


    Nezeril fick jag på apoteket när jag frågade men har använt det 10 dagar nu som var max. Den hjälper tyvärr inte heller sedan jag börjande få de pollenrelaterade symptomen kring munnen så skulle gissa att den verkade när jag bara var förkyld men nu när jag fått allergiska symptom biter den inte längre. Men nasonex kanske skulle kunna vara något då, det ska jag kolla upp!
  • September89

    Idag har vi varit på rutinultraljud. Såg fint ut med bebisen. Som jag misstänkt så sitter moderkakan fram denna gång vilket förklarar varför jag känt av rörelserna så lite denna gång. Dock tyckte de att moderkakan drog lite nedåt på ena sidan men det gick inte riktigt att se hur långt ner den satt för bebisens huvud var ivägen så de vill att jag ska komma tillbaka om några veckor och göra ett vaginalt ultraljud för att säkerställa att den inte går ner vid livmoderhalsen i fall att jag ska föda vaginalt (vilket jag ändå inte tror att jag kommer göra). Dock inget jag oroar mig för. Är isf mer orolig över att behöva göra ul vaginalt.

  • September89
    Jojjans skrev 2019-04-03 06:40:38 följande:

    Idag går jag (enligt ägglossning) in i vecka 16, och sen jag vaknade för ett par timmar sen så har jag haft några sammandragningar. Känner hur det spänner lite i magen och kände efter och livmodern känns alldeles hård. Håller bara i sig i typ 30 sekunder och gör inte ont, men gör mig ändå uppjagad eftersom jag haft flera stycken på den här stunden och jag verkligen inte gjort något ansträngande.

    Någon med erfarenhet som kan lugna mig lite? Ska också till min bm idag, så ska prata med henne också. Har redan fyllt ett provrör med morgonurin som ska lämnas in för odling.


    Jag får också sammandragningar som inte gör ont trots att jag vilar ibland. Brukar få på kvällarna i soffan och bland när jag kör bil haha.
  • September89
    Etta skrev 2019-04-02 21:20:54 följande:

    Så härligt att ha varit på RUL och att allt såg bra ut! Jag har gjort massvis med vaginala ultraljud pga ivf, det är som en vanlig gynundersökning typ. Nu har jag iofs inte gjort det i senare graviditet men borde ju vara samma tänker jag.


    Ja det var skönt! :) det kommer säkert gå bra med vul. Jag måste bara ställa in mig på det mentalt. Har aldrig gjort en hel gynundersökning och tycker alla vaginala undersökningar är jättejobbiga. Men har några veckor på mig att ställa in mig på att det ska bli gjort så det kommer nog gå bra.
  • September89
    virrhjarnan skrev 2019-04-03 13:18:17 följande:

    Hej!

    Tänkte höra om jag får vara med även om tråden varit igång ett tag? ????

    Är gravid med bf 13/9, är mitt andra barn och sambons första. Första barnet är 5 år så är ett tag sedan jag var gravid sist ????????


    Självklart är du välkommen här :)
Svar på tråden Bf September 2019