Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Spader10 skrev 2019-04-09 21:30:35 följande:

    Mår fortfarande illa och är fortfarande sjukskriven men känner inga fosterföräldrar trots att det är tredje barnet. RUL på fredag och jag är verkligen livrädd! Det känns som en evighet sedan KUB. Fick ni andra veta var ni hade moderkakan vid KUB?


    Jag väntar också tredje och kände knappt något innan rul. Inget som jag var helt säker på att det var bebisen iaf. Fick inte veta något om moderkakan på kub. Men vid rul för en vecka sedan visade det sig att den sitter fram så det förklarade ju varför jag inte känt rörelserna som i mina tidigare graviditeter. Har nu under vecka 20 börjar känna ordentliga rörelser dagligen och i söndags lyckades min man känna några buffar utanpå magen :)
  • September89

    Är det någon som börjat ge sig ut på barnvagnsjakt? Vi tänkte börja kolla efter/köpa bebissaker nu när rul är avklarat och har fått ett erbjudande av en släkting om en vagn. Med mina tidigare barn har jag haft ont om pengar så denna gång kändes det skönt att jag kan välja precis vilken vagn eller saker jag vill men nu när jag fick erbjudandet om en gratis vagn blev jag plötsligt snål! Och lat! Det är en vagn som jag aldrig skulle köpt själv, varken färg eller märke, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur mycket pengar, tid och energi vi skulle spara på att ta emot vagnen och slippa välja ut och köpa en själv. Hur skulle ni tänkt? En liten del av mig vill ha en snyggare vagn medan en annan del tänker att det inte spelar någon roll.

    Haha inser vilket extremt ytligt inlägg detta blev men det får vara så haha.

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-10 18:01:58 följande:

    Jag tror det viktigaste är att du tänker på funktionen. Du kommer ångra dig annars. Jag bytte vagn flera ggr med mina andra barn för att jag inte var nöjd med funktionen. utseendet var faktiskt sekundärt men såklart vill man inte gå runt med en ful vagt ;) ja jag är också ytlig haha

    Tänk på vad NI behöver med en vagn. Tänk på hur länge du vill ha just DEN vagnen. Jag hade den "första" vagnen ganska kort tid för när barnet är 1.5-2 år så vill man ofta ha en lättare och smidigare vagn än man har när de är bebisar. Det är bara så som jag tänkt. Tänker du ha kvar vagnen under hela tiden barnet behöver den så kanske det är mer värt att köpa en som ni VERKLIGEN vill ha.

    Ska barnet ha den på förskolan och sova i den sedan? Ska det vara fullt liggläge i? Ska du kunna frakta många saker så du vill ha stor korg till? Vill du kunna vända sitsen både framåt och bakåt (kan vara bra eftersom alla barn är olika. min första älskade sitta framåt medan min yngsta fick panik)?

    Är ni väldigt olika långa, finns det bra möjlighet att ändra styret så den passar er båda?

    Vill du kunna fälla ihop den enkelt? Kommer ni frakta den ofta i bilen? Ska den vara liten när den fälls ihop?

    Vill du ha fästen på som du kan ha bilstolen kopplad till i början när bebisen är liten, isf finns det på den begagnade vagnen?

     

    Jag tror du ska tänka mer funktion än snygghet med andra ord.


    Jaa funktionen är ju jätteviktig. Jag hade kanske 10 olika vagnar till mina två första för att jag inte var nöjd med funktionen (begagnat såklart). Men min erfarenhet är att ingen vagn har allt, antingen funkar de bra att köra på alla underlag men är lite klumpigare eller så är de smidiga och funkar bra i stadsmiljö där det kan vara trångt osv. Men absolut måste den vara lätt att fälla ihop och lyfta i och ur bilen så det blir nog nästan det vi kommer att gå på. Men känns typ som att man måste ha vagnen ett tag innan man vet om man gillar den haha.
  • September89
    Solrosvind skrev 2019-04-10 18:05:44 följande:

    Skjuter på vagn än så länge, dyrt och så mycket att tänka på...Har börjat köpa en hel del kläder. När flytten är klar så ska jag köpa säng och skötbord etc. Bra med gratis-vagn eller snygg-vagn second-hand? Miljövänligt och billigare, marketplace på Facebook har mycket saker, mer än blocket ofta. 


    Ja begagnat har vi tänkt i första hand oavsett vilken vagn det blir, för miljöns skull :) har kollat lite både på fb och blocket. Vagnar har så lång hållbarhet så känns bra att köpa begagnat. Vi kommer få spjälsäng och babygym också begagnat men dem har jag inga speciella tankar eller krav kring så det tar vi bara tacksamt emot :) än så länge har vi bara köpt två bodys plus byxor haha.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-10 18:43:47 följande:

    Ja absolut kan vara svårt att veta innan, var ju därför jag hade så många olika vagnar eftersom jag hittade "fel" på dom hela tiden haha men som du säger, ingen är perfekt.

    Jag har några få saker som jag MÅSTE ha dock;

    - Lätt att fälla ihop och bli relativt liten när man viker ihop den

    - svängbart/bara hjul fram.

    - reglerbart styre

    - vändbar sits

    - relativt plant liggläge

    - inget "stopp" på fotstödet så man kan ha sittvagnen länge om man så vill

    De är de sakerna jag måste ha, sedan är det ju i övrigt lite att man får kanske ge avkall på nåt för att få nåt annat.

     

    MEn absolut har utseende också en viktig roll. Jag är alldeles för ytlig för att gå runt med en vagn som jag tycker är asful fast den har bra funktion ;) 

    Så du får nog helt enkelt väga alla fördelar med en gratis vagn och dess funktioner mot hur "ful" den är haha haha

     

    Jag vågar inte köpa NÅT innan v 25 :p så sjukt nojig! Men har börjat kolla lite vad vi behöver och vad jag vill ha, men bara på nätet än så länge, inte varit iväg på nån affär.


    Jag funderar på om vi ska ta emot den och starta med den så får vi väl sälja eller ge tillbaka om vi inte är nöjda. Vagnen är inte ful men en färg som jag inte skulle valt haha.

    Skönt att få bolla lite även om en ytlig sak haha! Så tack för det :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-10 19:37:50 följande:

    ja men kan ju vara bra som en extravagn om inte annat. typ på förskolan eller lite slit och släng typ...


    Ja, på något sätt kan den alltid komma till nytta. Dock alldeles för fint skick för att ha som slit och släng, den är knappt använd eftersom de fick ut en helt ny på försäkring efter en olycka. Vi ger den nog en chans i alla fall :)
  • September89
    Spader10 skrev 2019-04-13 18:22:10 följande:

    Mina tuttar är fantastiska.......fylliga, fasta och höga :) och inte längre så onda. Stor skillnad mot deras normala lite "saggiga" två barns utseende. I går var jag på RUL och fick bekräftat att det verkligen finns något där.......och "något" är en liten flicka som beräknas komma 7/9 precis den dag som pappan och jag redan räknat ut. Så skönt att veta att bäbis mår lever och mår bra. Lustigt är att jag som inte känt minsta lilla rörelse tidigare fick första tecknet på liv precis innan barnmorskan startade sin undersökning.


    Så härligt att rul gick bra :) vi väntar också en flicka :)

    Idag har vi börjat rensa ur vårt gästrum (som snarare agerat förråd) som så småningom ska bli bebisrum. Vi har även varit hos svärföräldrarna och valt ut lite kläder som min man hade när han var liten, och till och med något plagg från när svärmor var bebis. De hade massor av väldigt välbevarade kläder sparat. I veckan har vi även varit och provkört bilen som vi tänk köpa inför att bli trebarnsfamilj. Det börjar kännas verkligt nu! Lite mer än halva graviditeten har gått och jag känner nu bebisen flera gånger dagligen och även maken har lyckats känna några gånger. Nu känns det som att det verkligen kommer bli en bebis av den här graviditeten!
  • September89
    Etta skrev 2019-04-14 09:28:32 följande:

    Jag blev helt förskräckt igår när jag läste en artikel om att ingefära avråds för gravida, totalt missat detta och istället läst att det ska vara bra mot illamående så har druckit massa ingefärsdricka och även ingefärsshots, känns jätteoroligt nu!


    Det har jag aldrig hört talas om! Har också snarare hört att det ska vara bra mot illamåendet. Vart läste du det någonstans?
  • September89
    dreendo skrev 2019-04-14 21:01:25 följande:

    Vi står o väljer mellan dessa två dubbelvagnar också. Har en emmaljunga viking nu (singel) o den är jättebra. Det som jag tänker är en fördel med bugaboo donkey är att man kan göra den till en singelvagn. Svårt... Har ni provkört? Om inte annat kanske priset får avgöra det hela för vi behöver ju bara köpa ett chassi till emmaljungan eftersom vi redan har ligg å sittdel.

    I övrigt så är jag glad har varit på rul nu och allt såg bra ut ( även om jag lite ifrågasätter barnmorskan kompetens då hon var väldigt ny och kändes osäker, men ändå noggrann). Skönt! En lillebror blir det till vår dotter. Nu är det namnfajten bara som ska avgöras. Jag och min sambo har tyvärr helt olika favoriter, gah får se vem som "vinner" haha.


    Skönt att det såg bra ut på rul! :) här är vi inte heller överens om namn. Vi hade ett pojknamn men enligt ultraljudet väntar vi en tjej. Jag har ett favoritnamn som Min man totalt vägrar. Jag har jättesvårt att släppa det då jag tycker det är så himla mycket finare än alla andra namn jag kan komma på och dessutom passar perfekt med syskonen namn utan att för den sakerna skull vara likt något av deras namn. Perfekt helt enkelt haha!
  • September89

    Jag har fått ett helt galet sötsug! Fram till vecka 15-16 var jag inte sugen på sötsaker alls och åt då inget godis eller så. Men nu har det slagit över totalt och jag är SÅ sugen och kan verkligen inte stå emot. Jag är absolut inte så att jag tänker att man kan unna sig extra godsaker bara för att man är gravid, jag är inte hård mot mig själv med min kost men tänker snarare att jag ska vara extra nyttig som gravid för bebisens skull. Men just nu kan jag inte kontrollera mig och vill bara ha socker! Äter hyfsat bra mat och mycket grönsaker och frukt varje dag men utöver måltiderna vill jag ha godis och kakor hela tiden . Usch! Någon mer som har blivit galet sötsugen?!

Svar på tråden Bf September 2019