Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Idag går jag in i vecka 20 och har precis druckit min första kopp kaffe under graviditeten. Min kollega tog med en termos ut i solen och då blev jag sugen och tog en liten kopp :)

  • September89
    Daphodil skrev 2019-04-04 12:52:23 följande:

    Var det gott? Jag har fortfarande inte kommit igång med kaffet, saknar känslan men har inget sug efter smaken. Var riktig kaffetorsk innan denna graviditet.


    Jag är ingen kaffedrickare av stora mått i vanliga fall, någon kopp om dagen på jobbet typ. Så bestämde mig direkt för att sluta när jag plusade pga nojig för missfall (vet att man kan dricka några koppar om dagen men som sagt, nojig). Sen blev jag illamående av lukten i några veckor men det har lagt sig. Så idag var det faktiskt väldigt gott med en kopp :)
  • September89
    Väntarpåpluset skrev 2019-04-04 14:47:29 följande:

    I dag har vi varit på RUL och fick egentligen veta det samma som när vi var på ultraljud på privatkliniken i vecka 13+2. Att det är en flicka och att allting ser bra och normalt ut. Jag är så lättad och tacksam. Är idag 18+4. Nästa vecka ska vi ha samtal med barnmorska via företagshälsovården och då starta processen att söka om svangerskapspenger (kommer inte ihåg vad den svenska motsvarigheten heter) för på grund av extremt tunga pasienter och även voldliga pasienter kan jag snart inte jobba längre.


    Härligt att allt såg bra ut :) vi hade rul i tisdags och fick då veta att vi också väntar en flicka. Jag blev helst ställd för jag trodde verkligen att det var en pojke haha. Men känns väldigt kul med en liten tjej nu :)

    Är det kanske graviditetspenning som är den svenska motsvarigheten?
  • September89
    Daphodil skrev 2019-04-04 17:55:54 följande:

    Någon mer med humörsvängningar?

    14.30: Du är så fin, älskling. Jag hoppas vi är tillsammans för alltid.

    17.00: DU HAR KÖPT FEL KÖTTFÄÄÄRS


    Jag upplever inte att humöret har häftiga svängningar men jag är mycket mer lättirriterad än vanligt. Jobbar med barn så jag får bita mig i tungan mååånga gånger om dagen för att stanna i en professionell roll haha
  • September89
    Väntarpåpluset skrev 2019-04-05 11:49:27 följande:

    Tack <3

    Va roligt med en flicka för er oxå. Vad var det som gjorde att du/ni tänkte pojke först? Min barnmorska sa flicka redan 13+2 men skönt att få det bekräftat innan jag hann köpa och sticka ännu mer i sockersöta färger :D

    Ja graviditetspenning lät bekant så det är nog motsvarigheten hos er


    Haha inget speciellt egentligen, kändes bara som en pojke :) men flicka känns väldigt kul även om det egentligen inte spelar någon roll alls :) har två tjejer sedan innan också och den yngsta hoppades verkligen på en tjej till haha.

    Jag ska också söka graviditetspenning fast mitt jobb innebär inga risker utan är ?bara? fysiskt ansträngande.
  • September89
    Daphodil skrev 2019-04-05 12:41:51 följande:

    Här är en till som hoppas på flicka, även om det känns lite fult att önska mer än ett friskt barn när andra kämpar. Känns både spännande och lite irriterande att inte veta könet såhär "sent", förra gången gjorde vi NIPT så då visste vi tidigare.


    Jag hoppades inte på det ena eller andra denna gång men tycker absolut att man får önska. I slutenden är man ju ändå så himla glad för det barn man får oavsett om man fått det man först önskat. Precis som att man älskar ett sjukt barn minst lika mycket trots att man önskat ett friskt.

    Jag tyckte ovissheten kring könet var jättemysig haha. Men min man ville verkligen veta och jag var ju också nyfiken såklart. Så vi frågade om det gick att se ändå :)
  • September89

    Jojjans skönt att att du fick lugnande besked!

    Igår lyckades min man känna några små buffar utanpå magen! Jag har moderkakan i framvägg och har känt väldigt sparsamt med rörelser, men under ungefär 3 dagar nu har jag känt mycket tydligare och oftare och igår fick han äntligen känna också! :)

  • September89
    Daphodil skrev 2019-04-08 08:53:20 följande:

    Vad härligt. Vilken vecka är du i nu?


    Jag gick in i vecka 20 i torsdags :) har känt de tidigare barnen tydligt dagligen från vecka 17 så det dröjde lite längre nu när moderkakan sitter fram.
  • September89
    Daphodil skrev 2019-04-08 09:51:57 följande:

    Försöker själv buffa på min v16-mage men ingenting hittills. Hoppas det kommer närmsta månaden.


    Det gör det nog :)
  • September89
    Daphodil skrev 2019-04-08 16:42:29 följande:

    **triggervarning**

    .

    .

    .

    .

    Idag hittades inga hjärtljud hos bm. Vi fick ett ultraljud som visade att fostret inte längre levde. Jag mår såklart hemskt och kommer gå ur gruppen. Jag önskar er andra stort lycka till.


    Så hemskt! Beklagar verkligen <3
Svar på tråden Bf September 2019