Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Längtar1984 skrev 2019-03-20 15:58:16 följande:

    Tack! Det är såå nervigt detta! Började bli öm i brösten i måndags kväll och det brukar jag bli innan mensen. Men ingen mens än. Kan nog ändå inte tro på det förrän jag får ett +.

    Skulle testet va negativt så ska vi testa om på lördag morgon då vi båda är hemma :)


    Men åh, spännande! Håller tummarna!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-20 21:08:59 följande:

    D

    Det förstår jag! Men håller tummarna för att du faktiskt missade det positiva testet.

    Ja påverkar det sömnen är det ju inte så bra. Sömn är väldigt viktigt ju för att kroppen och hormonerna ska fungera som de ska. Skönt att höra att Provera inte påverkar ägglossning eller en eventuell graviditet. Håller med dig om att jag gärna betalar lite om det går fort och lätt, åtminstone för utredningen.

    Hoppas verkligen att jag får ägglossning. Har det inte skett inom ett par veckor tar vi kontakt för utredning.


    Ja, sömnen är viktig för mycket och det är skönt att sova :)

    Ja IVF är ju lite dyrare, men det kan det ju kanske också vara värt om man slipper ett halvårs kötid eller så tänker jag.

    Jag hoppas också det för er skull! <3 Ni har en plan iaf. Det är bra!
  • KajsaLouise
    Längtar1984 skrev 2019-03-21 03:10:22 följande:

    Nattugglorna här tog testen för ungefär en timme sedan. Och det va positivt!!! Gravid 3+ stod det! Kan inte fatta det! Är så lycklig men samtidigt chockad. Va helt inställd på att det skulle stå ej gravid. 

    Ha velat ha barn såå länge men det tog tid att hitta mannen i mitt liv. Så tacksam och pirrig. Nu hoppas jag ni andra också snart får +!! 

    Kan nämna att inga ägglossningstest denna månaden visade positivt trots att jag tog test morgon och kväll från cd 10 till cd 16. 

    Jag har dock kollat lite på våra "liggvanor". Och denna månaden fick vi till det fler ggr runt äl, så kanske det som gjorde det för oss. 

    Godnatt och tack för hållna tummar och tår!! It worked!! Kramar 


    Nämen åh! Stort grattis! Så roligt för er!

    Man kan verkligen inte lita på testen. Det ger mig lite hopp! Lycka till med allt!
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-03-21 09:25:09 följande:

    Så, nu har jag varit ledsen vad jag ska denna månaden. :)

    Mensen är över, och även mensen är en dag kortare än vanligt (4 dagar). Uppdaterat listan, och jag räknar med min vanliga 28 dagars cykel, och bör därför ha bim den 13 april. Om den fortsätter att bara vara 26 dagar så blir det den 11e. 

    Monitorn ad om första ÄL-testet idag, så nu kör jag 10 dagar. Ska försöka få till det fler dagar runt ÄL denna omgången. :)

    Nu kör vi på tjejer och jag håller tummarna för oss alla i april. 


    Då så, tillbaka med nya tag! Heja på! :)
  • KajsaLouise
    ivovanon skrev 2019-03-21 13:57:58 följande:

    Hej, är gärna med i tråden om jag får.

    Är 31 år (född 88) och har försökt sedan augusti men varit utan hormonella preventivmedel sedan okt 2017. Har via temp sett att jag har regelbunden ägglossning, men den kan komma när som helst mellan dag 14 och 23. Lutealfasen ärr ca 11 dagar (lite kort). 

    Mitt stora problem (utöver det faktum att jag inte blivit gravid än) är att jag har mellanblödningar ca 5 dagar efter ägglossning fram till mens. Har pga det fått Letrozol den här cykeln men tror tabletterna bara knasat till ännu mer. Är nu på dag 19 med tempar som inte alls ser ut som vanligt.

    Någon med liknande erfarenhet? Man känner sig så satans ensam i det här. Alla andra ploppar ut barn som en annan fjärtar.


    Hej o välkommen! Lägg gärna till dig med lite info på vår lista här, det är lättare att ha koll då :)

    Vad säger dem att mellanblödningarna beror på då? Jag tycks ha blödning runt ägglossning men "så kan det vara" sa gynekologen. Blöder du rikligt då? Kan Letrozol påverka tempen kanske? Tyvärr har jag ingen kunskap alls om detta. Men vet mkt väl hur ensam du känner dig! I den här tråden upplever jag att man kan säga vad man känner, man får stöd och pepp! Jättebra tråd med fina tjejer! :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-20 21:08:59 följande:

    D

    Det förstår jag! Men håller tummarna för att du faktiskt missade det positiva testet.

    Ja påverkar det sömnen är det ju inte så bra. Sömn är väldigt viktigt ju för att kroppen och hormonerna ska fungera som de ska. Skönt att höra att Provera inte påverkar ägglossning eller en eventuell graviditet. Håller med dig om att jag gärna betalar lite om det går fort och lätt, åtminstone för utredningen.

    Hoppas verkligen att jag får ägglossning. Har det inte skett inom ett par veckor tar vi kontakt för utredning.


    Jag blir tokig. Testade igår morse med CB dubbel hormonindikator och fick en nolla. Likaså i morse. Nu på eftermiddagen började gubben blinka. Tog också ett billigt test som visade nästan positivt. Jag brukar få positiva tester på dag 2 med Provera, ville därför test bara för att se nu när gynekologen konstaterat att jag antingen passerat äl och det inte fanns mogna ägg. Vad betyder det?? Påverkar Proveran testen? Men det blir ju inte samma resultat övriga dagar med tabletterna... Jag börjar ju tro att det är Proveran som spökar och isf har jag aldrig ägglossning. Det värker fortfarande till och från, och det kommer liiite brunt slemigt/trådigt men blodet har slutat (kanske pga proveran?). Gaaah säger jag! ;) Jag ska träna bort lite frustration nu.:)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-22 08:12:38 följande:

    Åh vad konstigt! Men läkaren sa väl att Provera inte påverkar ägglossning? CB reagerar ju på östrogen och lh-hormon och det finns ju inte i Provera. I så fall skulle gulkroppshormonet göra att östrogenet ökar naturligt. Hmm...jag vet inte. Brukar du få fast gubbe sen? Kanske skulle du testa en månad att inte börja med Provera förrän du fått positivt utslag på testet? Hoppas det hjälpte med träning!? :)

    Jag har fått rund ring på CB två dagar i rad och känner inte längre av speciellt mycket värk. Lite rädd att jag missat den blinkande gubben då jag började testa först på cd12. Konstigt nog satte FF imorse ut ägglossning på cd10 (i tisdags) för att tempen gått upp tre dagar i rad. Men den är fortfarande relativt låg och jag har sovit dåligt så jag tror inte ägglossning har varit. Fortsätter testa under helgen. Nu är sambon är bortrest så hoppas på positivt test (skulle i så fall vara första någonsin) först nästa vecka.


    Ja så uppfattade jag henne. Tidigare 2 månader fick jag fast gubbe efter ett par dagar med en blinkande gubbe. I februari fick jag faktiskt fast gubbe dagen före jag tog provera! Jag var kanske lite snabb i mina slutsatser då... Men tycker ändå det är märkligt denna månaden... Jaja, det är inte meningen att det ska bli bebis den här månaden heller. Jag som skulle vara lite mer avslappnad denna månaden. Det gick ju bra! :P Träningen gjorde mig härligt trött iaf :)

    Usch de där ringarna är inget kul. Du får testa vidare! Behöver ju inte vara för sent, särskilt om tempen inte är så hög oavsett vad FF säger... Har du aldrig fått ett positivt äl-test? Har du sett en stegring någon gång då? CB är ju bra och tydliga, men billiga test är också bra. Då kan man ta många test och se stegringar! :) Hoppas du får en blinkande gubbe lagom till din sambo kommer hem igen!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-24 18:13:43 följande:

    Hur har det gått för dig? Blev det någon fast gubbe? Jag fick blinkande nu i eftermiddag. Brukar ju bara testa på morgonen men kände av mycket verk i ena äggstocken nyss och testade därför. Kanske blir det ägglossning ändå den här månaden!? :)


    Hej! Nej, ingen fast. Så det var ju bra! Strecket var svagare igen i fredags. I helgen har jag inte testat. Blir som vanligt inte klok på nått! ;)

    Se där ja! Kul! Du borde definitivt testa minst två ggr om dagen. Särskilt eftersom du aldrig fått utslag. Du kanske har en kort stegring? Vi hoppas på en fast glad gubbe snart! De är trevliga! ;) Vad säger FF då? Testa på! :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-25 08:50:10 följande:

    Märkligt det där! Skönt mes testfri helg.

    Imorse var det fortfarande blinkande gubbe men jag kommer som du skrev testa två gånger per dag. FF förstår ingenting (säger fortfarande ägglossning i tisdags) så jag litar inte alls på den. Hoppas jag får både flytningar och temphöjning snart!


    Hur är läget nu då? Har du fått en fast gubbe än? Jag brukar kunna ha flera dagar med blinkande gubbe, 5-6 stycken minst. Det är svårt när man inte vet. Men det visar ju också att man inte ska stirra sig blind på tempen heller...

    Jag har en aktivitetsklocka, en FitBit. Läste någonstans att man nog kan få en högre vilopuls när kroppstempen höjs i samband med ägglossning. Vet inte alls om det stämmer men min vilopuls har höjts med 1-2 slag från den 19e, dvs dagen innan jag var hos gyn. Lite lustigt iaf! Jag tar inte det som ett tecken på att äl ändå skett, men det är lite intressant :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-26 13:41:06 följande:

    Z

    Ingen fast gubbe ännu men jag fortsätter testa morgon och eftermiddag. Dock har jag åkt på en förkylning nu. Hoppas det inte påverkar ägglossningen.

    Spännande iaktagelse med din FitBit. Det kan ju vara så att du fick tidig ägglossning den här månaden. Men säkert bra att inte dra några växlar på det. Är du nöjd med din FitBit? Jag har kollat på en sådan!


    Nä en förkylning ska väl inte påverka nått. Men tempen kan ju vara svårare att mäta såklart. Krya på dig o kämpa på med testen!

    Visst kan det vara så. Jag har oavsett inga förväntningar på att det blev bebis den här gången. Känns verkligen inte så! Det var bara en kul grej jag noterade. Jo men min FitBit är lite rolig. Jag blir lite taggad att röra på mig lite mer! Kul att se vilken träning som ger effekt, hur pulsen är osv. Har den också när jag sover. Men märker att den inte har helt rätt i alla träningssituationer. Kommer säkert tröttna på den inom kort o då bara ha den på träningspass. Nu är den på dygnet runt. Den är inte helt bekväm att bära tycker jag så på sommaren när det är varmt kommer den inte vara på. :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?