• mulin

    Uppstart IVF våren 2019

    vill2017 skrev 2019-03-04 12:44:00 följande:

    Vad skönt med 4 stycken till frysen!! Det bådar gott tror jag för jag har en känsla av att inplanterade blastocyster tar sig bättre.

    Får du sätta in till nästa menscykel redan?


    Åh jag håller tummarna att du har rätt, vore ju så fruktansvärt skönt om man skulle ha turen att få ett plus på första försöket!

    Jag skulle få en blödning 1-2 veckor efter äggplocket sa de, sen var jag tvungen att vänta till den nästa menscykeln innan det blir insättning. Så räknar lite lätt på att jag är i slutet av april då. Så det känns en evighet bort :)
  • mulin
    patriciaaah skrev 2019-03-04 12:54:00 följande:

    Hej! Jag hoppar också in i den här tråden! Jag är 25 år och min man är snart 24. Vi har försökt med första barnet nu precis i 1 år men inte lyckats med ett plus en enda gång. Jag har ägglossning åtminstone vad de digitala cb äl testerna visar. Vi har gjort spermaprov två ggr med hemtest som mäter antalet spermier och antalet rörliga vilket båda gångerna visat negativt men dessa tester skall man ju ta med en nypa salt vad jag har läst och hört.Nu har vi bokat tid för utredning på en privat klinik Livio i Falun eftersom min man är för ung för att vi ska få gå via landstinget. Vi ska dit i början av april och göra våran första utredning. Ska bli så spännande men samtidigt nervöst.

    Nackdelen för oss är att jag har ett ganska så komplicerat hjärtfel med flera op i bagaget samt att jag bär pacemaker vilket gör att det inte är bara är för oss att tuta och köra med behandlingar när felet för oss väl har klarlagts. Men jag ger inte upp! :) 


    Skönt att ändå söka hjälp när ni är så unga, jag är som dig 25 och jag är glad då jag vet att det kan ta tid att vi började direkt.

    Hoppas ni får klarhet i om något skulle kunna vara fel och att ni får den hjälp som funkar för er. Har ingen aning om hur man går till väga när du har pacemaker men jag hoppas ni inte får en allt för snårig väg :)
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-03-11 16:57:11 följande:

    Känner mig lite deppig nu.. vi har väntat i fyra månader för att få starta IVF nr 2 och när jag nu var på VUL får jag reda på att det inte blir insättning pga risk för överstimulering. Det känns så himla snopet. Så tråkigt att gå dit på torsdag för att plocka ägg och veta att man inte får tillbaka något. Speciellt när vi inte fick något till frysen förra gången.

    De ska göra icsi på alla den här gången och av 25 stycken måste ju något överleva fem dagar eller hur? Är så himla orolig och deppig :(


    Hej! Sitter i samma sits som dig, fast med min första ivf. Blev så himla besviken att jag inte fick sätta in tillbaka direkt. Fick 24 ägg varav 15 mogna. 4 tappra krigare klarade sig till slut till frysen. Hur gick det för dig? Fick du till frysen? Och hur länge får du vänta innan du sätter in tillbaka? Kram
  • mulin
    Barnlängtan31år skrev 2019-03-27 13:59:54 följande:

    Hej! Var på vårt första VUL idag och kollade mina äggblåsor. Tyvärr så kommer jag inte få tillbaka något embryo denna månad utan behöva vänta till maj... Hade för många äggblåsor, vilket kan innebära risk för överstimulering. Men det blir i alla fall äggplock på måndag och om de blir befruktade ägg som klarar sig i fem dagar, så kommer de frysas in. Så jag hoppas verkligen det blir något!! Usch, vilken pärs detta är alltså!


    För mej blev det samma sak :) på mitt äggplock plockades 24 ägg ut. Hade så satans ont i ca ett dygn efter äggplock. Hoppas du slipper det :). Håller tummarna för ditt äggplock. Själv är jag livrädd att nu när jag ska göra återförening med egen ÄL att det ska klaffa så dumt att det blir vid påsk. Enligt min app ska jag ha ägglossning i början av påskveckan och på sjukhuset sa de att denna mens kan dröja lite längre än den brukar göra....
  • mulin
    Barnlängtan31år skrev 2019-03-28 15:35:23 följande:

    Det positiva med detta är kanske att det blir många ägg och en större chans till att få ett embryo kanske... men annars känns det rätt deppigt. Ja, tack! hoppas på att smärtan inte blir för stark..

    Förstår det där med återföringen. Jag har också nojat mkt över det att det kanske blir på en helg :( Min sista chans är ju i maj innan sommarstängningen. Usch, om man måste väntar till aug/sept... då vet jag inte vad jag gör... Vi får hålla alla tummar vi har för att du får göra det i april och jag i maj.

    För mig sa läkaren att den första mensen kan komma mkt tidigare. Typ en vecka efter Suprefact-sprutan. Knepigt!


    Man blir knäpp på stressen över det också ! Att man vill hinna innan semesterstängningen.. håller tummarna att det tar sig för dig på nästa insättning, så slipper du vänta hela sommaren.

    Jo, så sa min också egenrligen, men jag var tvungen att vänta två blödningar innan jag får sätta in. De sa att den första förmodligen skulle komma tidigare än vanligt, men att mensen efter den kunde tvärtom dröja längre. Och hittills har de spått rätt.
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-04-01 08:53:43 följande:

    Vad härligt! Vi fick ut 23 ägg, 20 mogna, 17 befruktade med ICSI och så 4 stycken fina blastisar till frysen! Vi blev överlyckliga av bara den nyheten. Det kändes som en liten milstolpe för oss. Bara att veta att det finns några som överlever till femte dagen gav oss lite hopp :)

    Jag fick ingen ovitrelle inför äggplocket utan tog suprefact och fick mens ungefär en vecka efter äggplock. Har känt mig konstig sedan dess och det känns som att jag haft ganska mycket mensvärk men det borde dröja minst tre veckor till nästa mens då det är dags att börja ha koll på ägglossningen. Så jag tänker att insättning bör ske om typ 5-6 veckor. Tden går så sjukt långsamt!


    Vad roligt! Grattis till så brs resultat :) så kände vi också, att det är skönt att få ägg som klarar sig så långt, d blir hoppet lite större att det kan gå vägen när man väl får sätta in tillbaka.

    Ja denna himla väntan alltså. Vad trist den är! Gjorde mitt äggplock i slutet på februari och har ändå ca 3 veckor kvar till insättning ( om det inte hamnar mitt i påsken så jag måste vänta en månad till :(( )
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-04-05 13:22:29 följande:

    Tack vad snäll du är :) Vi längtar så oerhört för att få testa en av våra blastisar!

    Ja du var också tvungen att vänta pga risk för överstimulering va?


    Det förstår jag, när ungefär räknar Du att det blir? :)

    Ja det fick vi göra, gjorde äggplock i slutet av februari så känns som en evighet sen.. men nu väntar vi bara på positivt ÄL-test så ska vi väl förhoppningsvis få göra insättning snart. Har dock inga mediciner eller sprutor ordinerade till denna insättning utan helt i egen cykel.. vet du om du ska äta letrozole eller liknande när du gör insättning?
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-04-24 15:40:11 följande:

    Så spännande!

    Vi har insättning av en av våra blastisar på fredag i en ostimulerad cykel. Eller jag har tagit en ovitrelle för ägglossningen och en ovitrelle igår (för slemhinnans skull tror jag) och så blir det ytterligare en ovitrelle efter insättning tydligen. Tar ovitrelle istället för Lutinus.

    Är väldigt exalterad och supernervös för hur nästa vecka kommer bli med oro och väntan. Nu kan man ju inte heller tjuvtesta om man tar ovitrelle hela tiden eftersom de ger falska plus i upp till 10 dagar efteråt.


    Åh, idag alltså! Kul :) hoppas allt gick bra!

    Ah okej, då är jag med, fick bara förklarat för mig att jah ska vara kissnödig när jag kommer på insättning, det var allt, haha :) Jag fick glad gubbe igår på ÄL-testet så fick insättningsdag på tisdag :)
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-04-27 17:33:50 följande:

    Hej! Allt gick bra och nu är jag ruvade på min första blastis! Känns spännande! Man skulle ta den sista ovitrellen på kvällen samma dag som insättningen men sen inget mer. Fick testdag 12/5 för att inte riskera falskt positivt pga ovitrellen. Blastisen var fin! Vi fick se den på skärmen och den var helt olik det fyra-celliga vi såg tidigare. Den var inte kläckt ännu men borde kläckts idag tycker jag.

    Vad kul med insättning på tisdag! Håller tummarna! Det är väldigt ovanligt att upptiningen inte går bra så jag tycker inte att du ska oroa dig över det. Kissnödighet hjälper tydligen när de ska föra in insättningsgrejen:) lättare att hitta livmodern :)

    Stort lycka till!!


    Gud vad spännande , håller tummarna såå för dig att det lyckas . Väntar spänt på resultat för dig :)

    Har 4 blastisar i frysen så skulle vara så roligt om åtminstone något av dem skulle resultera i ett plus :) tack för lugnandet Av en nervös själ :)
  • mulin
    Tjohej skrev 2019-04-30 16:50:26 följande:

    Hej! Jag kikade lite i denna tråd när den startades men har sen dess ej varit på FL och tyckte nu det kunde va kul att se hur det går för andra. Jag ska in på ägguttag denna vecka och är så jävla nervös. Hela den här ivf-grejen är så sjuk, vilken sak att vara med om. Så mycket tankar och känslor man behöver färdas igenom. Nålar, gå runt med överfulla äggstockar...osv

    Får jag fråga hur ni upplever er klinik och personalen där? Jag känner mig lite besviken. Personalen är trevlig och så, men tycker att de saknar något i omhändertagandet och i att förklara processen. De frågar knappt hur man mår, utan säger bara lite käckt att det kommer gå bra. Ibland känns de stressade. Ingen känsla alls för att man är inne den svåraste tiden i sitt liv.


    Hej och välkommen hit :) lycka till med ditt äggplock, verkar vara så himla individuellt hur det känns så hoppas du tillhör dem som inte tycker det är obehagligt :) håller med om att kroppen verkligen får stå ut påfrestningar, i detta ivf-skede är nog mer eller mindre alla av oss desperata att prova vad som helst .

    Vart går du? I uppstarten upplevde jag personalen precis som du säger, lite nonchalanta nästan. Men på det sjukhuset utför de inte själva ivfen så när vi fick komma till nästa ställe var det heeeelt annorlunda. De va supermysiga, förklarade jättebra, frågade om jag mådde bra osv. Efter mitt äggplock blev det tyvärr totalfrys så jag blev så ledsen och de stöttade mig jättebra även i det läget.
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019