• Tecum

    Hur ofta lämnar män sexlösa förhållanden?

    Jag känner ingen och har ingen egen erfarenhet. Men jag tror att om förhållandet i övrigt är bra och det finns barn med i bilden är det vanliga att mannen faller till föga och vänjer sig vid sexbristen. Att prata om det vid eventuell skilsmässa är inte heller så vanligt, det kan slå tillbaka på mannen så han betraktas som en dålig älskare.
    Tyvärr har den partner som inte vill ha sex ett övertag i dessa situationer. Fler borde lämna vid sexbrist istället för att leva olyckliga och inte fullt ut.

  • Tecum
    Anonym (inte ofta) skrev 2019-04-21 21:55:24 följande:
    Jag tror det beror på utifrån hur man bedömer sig själv värdemässigt. Hur stora chanserna är att man träffar nån ny, vilket självförtroende man är utrustad med, vilken anknytningsstil man har osv.

    Har aldrig sett nån med god självkänsla, trygg banrdom och ett riktigt bra utseende ( vilket automatiskt ger en bra självförtroende och ofta stor social förmåga) stanna i något dåligt. De går vidare eftersom de vet att de kan få något nytt inom kort och inte räds ensamhet.

    Jag har stannat kvar i dåliga relationer för att jag är typen som aldrig kan ta mig ur nånting trots att jag lämnat känslomässigt för länge sen. Har störd anknytning pga otrygg barndom och rubbad självkänsla. Har lätt för att attrahera men svårt att ta steget. Är hellre otrogen och väntar in att den andre lessnar än att lämna.
    Ett bra utseende och god självkänsla gör också att du lätt hittar en ny. Därför är sådana personer mer benägna att lämna ett dåligt förhållande. Mitt intryck är att många av de män som lider av sexbrist och stannar är typen som inte vill eller har lätt för att hitta någon, varken att vara otrogen med eller skapa en ny relation. Gäller kvinnor i motsvarande situation också, bortsett från att de inte har några problem att hitta någon för sex. Och som lök på laxen är mer osäkra män de som deras kvinna lättare tappar attraktionen till och inte längre vill ha sex med. Så det blir en ond cirkel...
  • Tecum
    Anonym (inte ofta) skrev 2019-04-21 22:51:15 följande:
    Ja det ligger nog mycket i dina ord. Med vissa undantag så klart. Har dejtat ett gäng utseendemässigt ganska perfekta män som varit pajade på andra sätt och haft osund beroendeproblematik eller haft extremt promiskuös livsstil och inte klarat känslor och intimitet alls så det finns ju den varianten också. Men de med bra självkänsla och kärnfamiljsbarn har det lätt för sig i livet om de samtidigt ser bra ut.

    Kvinnor uppskattar ju inte sex med män de inte attraheras av så därför är det en irrelevant upplysning. Kvinnor funkar inte som män där. Sex är mindre intressant än en bok eller romantisk komedi alla dar i veckan för stora flertalet, plus att de har bättre fantasi och ofta skapar fiktiva älskare varför de riktiga blir överflödiga.
    De är bara män som för över och projicerar sina egna behov på kvinnor och gör det till en slags kvinnligt kapital som de dessutom tar sig rätten att bli avundsjuka och bittra på..Så funkar de inte.

    Men visst är det just de männen som blir förlorarna ofta eftersom kvinnorna inte vågat sikta på guldgossarna. Tror i och för sig samma gäller många män...även de nöjer ju sig hellre än att utsätta sig för konkurrens.


    Jag vet att kvinnor inte fungerar lika som män och att de inte söker eller uppskattar sex med en random man. Men det är ändå en relevant upplysning för att visa på att män och kvinnor fungerar olika i samma situation. Väldigt få män föredrar en bok eller film istället för sex, även om de givetvis finns. De flesta oavsett kön som lider av sexbrist vill mer än  något annat ha sex med sin partner. Men kvinnor har ett kapital och en fördel att de faktiskt KAN få sex på annat håll även om de inte vill.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-04-22 10:25:36 följande:
    Fast om nu många av dessa sexlösa män du skriver om ändå förblir utan sex och riskerar ensamhet förstår jag inte varför DU anser att de "borde" lämna.
    Jag tycker iofs det är dumt att leva kvar i dåliga relationer, men det är ändå helheten man måste se på. Ibland kan det säkert vara mer värt att stanna i en relation än att lämna.
    Visst, många ser till helheten och väljer att stanna, som du skriver. Det är deras val. Men de lever faktiskt ett liv som inte är fullödigt och de är knappast lyckliga. De ser sitt val som det minst dåliga istället för det bästa. Att leva och vara nära någon som man vill ha sex med men förnekas det skapar obönhörligen frustration även om de klarar att trycka ner den. 
    Menar du att de männen är helt odugliga och aldrig kan träffa någon som älskar dem fullt ut? Du har isf fel, det finns någon för dem också och chansen att träffa henne ökar betydligt om de lever ensamma och kan "jaga". Därför kan det vara bättre att lämna komfortzonen och våga söka ett fullödigt liv. Du citerar ju själv #5 som visar just det!
  • Tecum
    Anonym (Tolkningsfråga) skrev 2019-04-22 11:18:12 följande:
    Så du menar att en random man inte skulle kunna få helt tillfredställande sex med en person de inte tänder på? Problemet är att män (liksom kvinnor) inte vill ha sex med oattraktiva personer som bara vill använda dem som hål...
    På valfri sajt för homosexuella skulle i princip vilken man helst kunna få ynnesten att bli hårt tagen "bakifrån" och en smutsig kuk i munnen. Men i just det fallet kanske många föredrar en bok.
    Om man däremot vill ha ut något av sexet så är det svårare, men det är ju sällan någon man som verkar förstå att just den biten är precis lika svår för kvinnor.
    Nej jag menar att en random kvinna inte skulle kunna få helt tillfredsställande sex med någon de inte tänder på. Män är mer flexibla på den punkten.
  • Tecum
    Anonym (Hmm) skrev 2019-04-22 11:29:13 följande:
    Men om dessa män inte får sex så kan jag tänka mig att både dem och partnern upplever lite attraktion för varandra = ingen kärlek, kanske. Är det inte ren självbevarelsedrift att lämna då? Det enda skälet annars är väl att man stannar bara för barnens skull, men därutöver? Nä, man får ju ha lite självrespekt...
    Man kan tycka det, men i många av de trådar jag läst om sexbrist är den drabbade väldigt obenägen att lämna. Det gäller både män och kvinnor. Attraktionen är borta men vänskapen finns kvar och många värderar den, praktiska detaljer och bekvämligheten högt. Finns det sen barn med i bilden blir det än svårare.
  • Tecum
    Smecker skrev 2019-04-22 12:10:52 följande:
    Män lämnar sexlösa förhållanden tillräckligt ofta för att kvinnor skall oroa sig för det.
    Stämmer, men kvinnor som oroar sig för det är mer benägna att ha sex, för säkerhets skull...
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-04-24 16:05:16 följande:
    Tecum skrev om att kvinnor har svårare att få tillfredsställande sex med någon de inte tänder på, men att män är "mer flexibla".
    Du får gilla att ha sex med män som inte tänder på dig, bara för att männen tycker sex i sig är härligt och en "raritet"

    Det är motbjudande för mig att målet är sexet i sig trots att mannen inte tänder på mig och bara är ute efter sex.

    Vi pratar för övrigt inte om modellsnygga. Det handlar om att tända på någon. Finns massor av kvinnor som tänder på män som inte är modellsnygga.
    Men sexet kan vara bra även om det inte finns kärlek inblandat, det gäller kvinnan också. Det är ingen som tvingar henne att ha sex. Eftersom det i fallet jag skrev om inte handlar om ett äktenskap/samboskap behöver hon inte ha sex för "husfridens skull" heller.
    Det är väl klart att mannen tänder på den kvinna han vill ha sex med, annars fungerar det inte. Men att "tända" behöver varken ha med kärlek, förälskelse eller passion att göra, det är precis som "Hmm" skriver en härlig grej och för vissa kan det vara en raritet. 
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-04-24 20:05:29 följande:
    Fast nu skrev vi inte om relationer och kärlek alls, utan diskussionem utgick från huruvida kvinnor har ett kapital i bemärkelsen att de har lätt att få sex. Då skrev du att män är mer flexibla.... Och observera att det handlade om personer man inte tänder på. Se ditt eget inlägg ovan. Du använder själv orden "inte tänder på".
    Och jag har träffat på denna typ av män, som bara vill ha sex med nån kvinna.
    Förklara på vilket sätt män är flexibla?
    Jag förstår att man vill ha sex med någon man tänder på, det är inget konstigt alls. Jag förstår även att man kan vilja ha tillfälligt sex med någon man tänder på. Både män och kvinnor.
    Män är mer flexibla på så sätt att det finns ett långt spann mellan "någon speciell" och "vem som helst". Det finns väldigt många trevliga kvinnor som vi kan tänka oss att ha sex med men inte gå in i en relation med. Det gäller dock inte alla kvinnor. Jag har fått uppfattningen att det för kvinnor finns väldigt mycket färre män som är "fuckable" och att de måste ha något speciellt. Det räcker alltså inte att vara trevlig och snäll.

    Med "tänder på" första inlägget menade jag att det måste finnas något som lockar, men hon behöver inte vara relationsmaterial för det.  Men jag förstår att du blev förvirrad.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-04-24 22:16:09 följande:
    Om du inte tänder på kvinnan räcker det väl inte att hon är trevlig och snäll? Män generellt, tänder inte på varje kvinna som är trevlig och snäll. Jag köper inte det.

    Däremot vet jag att män lättare tänder på kvinnor, och lättare får ut något av enkelt sex, men det är ju något helt annat. Då agerar ni ju exakt som kvinnor, dvs att ni vill ha sex med personer ni tänder på. Sedan måste kvinnor vara mer försiktiga av olika biologiska skäl. Men viljan är densamma. Om en kvinna tänder på en man blir hon sugen på sex (mer eller mindre).
    Det handlar, som jag ser det, inte alls om flexibilitet, utan de facto att män generellt lättare tänder på kvinnor och att män lättare blir tillfredsställda av sex.
    Och det ser jag som en form av flexibilitet.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-04-25 16:35:04 följande:
    Om man är flexibel anpassar man sig och är smidig. Det handlar väl inte om det, utan att män, särskilt vissa, är så sugna på sex att de inte bryr sig så mycket om vem kroppen sitter på, för de tänder på de flesta kvinnokroppar, eller på sex som sådant.

    Oavsett vilka fina ord du använder så är det enligt min åsikt, motbjudande att förstå att en man inte bryr sig om vem han har sex med. Har dykt upp frågor om sex i min inkorg vissa gånger direkt när jag bytt nick eller när jag var ny här på FL. Då har Mannen i den situationen desperat sökt efter napp från vem som helst, (väldigt flexibel) och det känns bara avtändande
    Ok vi är inte överens om varken tolkningen eller värderingen av ordet så vi släpper det.

    Men jag fortsätter lite off topic istället. Okända män som skriver privat till en okänd kvinna och vill ha sex är antingen överoptimistiska eller desperata. Vi män får ju inviter från "Tatjana" eller "Irina" som på via google translate berättar vilka trevliga personer vi är och att de gärna vill träffas. Vi skrattar ju bara, om inte annat så åt den taffliga texten.

    Men är det alltid obehagligt och negativt när du får inviter eller beröm från någon du lärt känna lite via mail eller som sett dig tidigare? Det är ju en form av bekräftelse. Och det vore smartare av männen att ta kontakt och smöra in sig först. Inte för att det funkar på dig men kanske på singlar?
Svar på tråden Hur ofta lämnar män sexlösa förhållanden?