• Anonym (Vilsenkvinna)

    Separera efter 20 år?

    Jag har varit tillsammans med min man i 20 år och gifta i 10 år. Vi har två barn tillsammans som är 13 och 11 år.

    Senaste halvåret har jag börjat tvivla på vad jag känner. Jag har alltid varit den som gjort som alla andra vill och nu kommit till en punkt i livet där jag känner att jag måste få leva och må bra. Jag har alltid blivit tagen för given. Aldrig fått den kärlek tillbaka som jag gett. För 1 månad sedan så sa jag att jag inte ville längre att jag ville skiljas. Det tog min man väldigt hårt och började förstå att han inte visat den kärlek jag är värd och helt plötsligt ändrar hela sin personlighet till att vara en varm och kärleksfull person istället för den kalla person som tycker att kärlek har vi haft men den här jag stått för. Men jag är ganska säker på att den "fasaden" inte kommer hålla länge...

    Det som också hör till saken är att jag för 2 är sedan fick upp ögonen för en annan. Jag har aldrig gjort något eller varit otrogen. Det var en kemi jag aldrig kännt förut. När jag ser / såg honom så händer det nått inom mig. Jag blir glad varm och känner mig lycklig. De var på min tidigare arbetsplats som jag träffade den här personen första gången.

    Personen finns fortfarande kvar i mina tankar och de är honom jag tänker på. Om jag i tankarna ställer min man och sen andra framför varandra så vet jag vem jag vill ha.

    Det stora problemet i de här.är att vi har barn tillsammans och det kommer krossa barnen.

    Ska jag stanna kvar i nått jag inte känner för längre eller ska jag "sära" barnen och min familj.

    Nån som varit med i nån liknande situation och kan ge råd?

  • Svar på tråden Separera efter 20 år?
  • Anonym (Siv)

    Tjejer, lyssna nu. Ni har kämpat länge nog för att då era relationer att funka. Nu är det er tur att få var lyckliga. Skilj er. Livet är för kort för att må dåligt. För kort för att vara en möbel pte en annan människa som inte anstränger sig.

    Och om er partners verkligen är bra personer så kommer de se till att barnen inte hamnar i kläm vid separationen.

  • Anonym (18)

    Hoppar in här.. Vi är inte gifta men varit tillsammans länge. Det finns inget intimt mellan oss över huvud taget och har inte funnits på många år. En kram någon enstaka gång, men det är allt.

    Vi bråkar för små saker, barnen blir jätteledsen och jag skäms ihjäl!!!! Vi tänker helt olika om precis allt. När vi träffat någon kompis så kan vi börja prata om hur han eller hon har det, och vi tycker precis lika om vad vi tycker är 'fel' hos kompis och eventuell partner.. Men om oss själva kan vi inte prata så alls.

    Jag har ångest över att missa en del av barnens uppfostran, men jag har inte lika mycket ångest över det som för några år sedan. Jag har bestämt mig. Det kommer bli mycket bättre för dem att ha mammas regler hos mamma, och pappas regler hos pappa. Jag vill ha allt strukturetat och planera saker, pappan är raka motsatsen och vill leva dagen som den kommer.

  • Anonym (Vilsenkvinna)

    Det är ett väldigt stort steg och tungt beslut att ta. Våra pojkar är relativt stora men ändå jobbigt att riva upp en vardag en trygghet. Jag är 45 år och Vill kunna leva och må bra. De gör ja inte nu. Jag grubblar varje dag... sjukt jobbigt.

  • Bagar Bengtsson

    Många gånger så kan det lösas med att man berättar långt tidigare hur man känner. När du berättade tillslut så var det tyvärr försent. Inte så att mannen inte ändrade sig, det gjorde han verkligen men du hade innerst inne redan bestämt dig.


    Du är 45 år och har halva livet kvar. Du måste tänka på dig själv här. Barnen får inte vara en ursäkt att bo kvar. Att din man och du kommer vara vänner är inte säkert. Han KOMMER bli sårad men förhoppningsvis hittar han så småningom en ny kärlek. 


    Om du tänkt ta kontakt med den andra mannen medans du är gift och det kommer ut så har du sämre odds på att du och din nuvarande man kommer få en bra relation efter skilsmässan.


    Hade du inte haft känslor för en annan man så hade jag givit dig rådet med samtalsterapi eller provseparera. 


    Lycka till!

  • Anonym (Vilsenkvinna)
    Anonym (I samma sits) skrev 2019-06-07 20:45:11 följande:

    Hur går det för dig TS?


    De här är bland de jobbigaste jag varit med om. Jobbiga skuldkänslor att de är jag som förstör denna familj. Jag har försökt att hitta tillbaka till känslor för min man men de är svårt. Nånstans där inne i hjärtat så säger hjärtat att jag ska stanna för att inte såra. Men de kommer inte bli bra och de sårar mig. Hur jag än gör så kommer jag må dåligt ????
  • Anonym (Vilsenkvinna)

    Ni som har separerat.

    Hur är förhållandet till erat ex och hur lång tid från de ni började tänka i banor att skiljas till handling ?

  • Anonym (Följer)

    Jag går också omkring med dåligt samvete då jag rent logiskt borde älska min man då han är fantastisk på många sätt. Men 18 år sätter sina spår och jag börjar undra vad kärlek är. Inte gör det saken lättare att jag har känslor för någon annan heller.

  • Anonym (L)
    Anonym (Vilsenkvinna) skrev 2019-06-19 18:32:37 följande:

    Ni som har separerat.

    Hur är förhållandet till erat ex och hur lång tid från de ni började tänka i banor att skiljas till handling ?


    Har inte tagit beslutet än. Vi har levt tillsammans i tio år. Har haft det hyfsat kärlekslöst sista tre åren. Olika behov osv. För en månad sendan kom känslan av att jag vill skiljas som ett il genom kroppen. Har bestämt att jag ska lugna mig och föröka ha det bra tillsammans under semestern. Känns det inte bättre i augusti får vi fundera om vi ska prova bo i sär ett tag eller likande. Min man är såklart nedstämd men poletten har nog ramlat ner nu. Att bli tagen för givet både i hushållet, familjebestyr och på det romantiska planet med för konsekvenser emotionellt.
  • Anonym (F.d)
    Anonym (Vilsenkvinna) skrev 2019-06-19 18:32:37 följande:

    Ni som har separerat.

    Hur är förhållandet till erat ex och hur lång tid från de ni började tänka i banor att skiljas till handling ?


    Vårt förhållande är riktigt bra sedan vi skilde oss. Beslutet var gemensamt och vi har satt barnen i första rummet. Idag har vi båda ny partner och imorgon ska vi fira midsommar ihop tillsammans med gemensamma vänner och barn. Det tig ca 7 år från att jag tänkte tanken till att vi tog steget. Det som bidrog till att jag tillslut bestämde mig var att jag fick känslor för en annan.
Svar på tråden Separera efter 20 år?