• Anonym (To be or not to be.)

    Vad tänker du kvinna om man som dömts för sexbrott?

    Killen/mannen är dömd för låt oss säga sexuellt ofredande. Han hånglade med en tjej på krogen och lyssnade inte på hennes signaler när hon ville avbryta efter ett tag.

    Han kände för mkt, stoppade in handen innanför trosan, hastigt.

    Och blev dömd för sexbrott, kanske kallas sexuellt ofredande el. liknande.

    Mannen är i övrigt bra/ok, men har detta på sitt CV och infon kommer dig tillhanda!

    Är han dömd på förhand eller inte?
    El hur tänker du kring detta?

  • Svar på tråden Vad tänker du kvinna om man som dömts för sexbrott?
  • Anonym (Vända på det?)

    Det här hade vart en intressant fråga att byta könsroller på. Vad skulle en man tycka om att kvinnan han var intresserad av var dömd för sexbrott?

    Män är extremt korkat toleranta vad gäller nästan allt så länge de är fysiskt attraherade av en kvinna. Hon kan vara värsta psykopaten, sexgalningen och vara fullkomligt opålitlig och farlig, men han bryr sig inte eller ännu värre: Attraheras ännu mer pga detta.

  • fornminne
    Tecum skrev 2019-06-13 17:52:10 följande:
    Jag tycker att det är exakt samma sak. Ungdomligt oförstånd, påverkan från äldre som man av fel orsaker ser upp till, drogpåverkan, kompistryck osv kan leda till det som TS gjorde. Och de flesta andra brottslingar och deras tillskyndare agerar precis som TS, skyller ifrån sig, det är samhällets fel - det är tjejens fel, jag har inte lika mycket pengar som andra - andra killar gör så med tjejer, offret överdriver - tjejen överdriver. Men precis som en ungdomsbrottsling som stjäl och misshandlar kan mogna och ändra sig kan TS göra det. Varför ska han få livstidsstraff men inte tjuven? 

    Därför att vissa brott är värre än andra, men det beror på förövarens inställning också. TS låter inte särskilt ångerfull. Sen är det inte bara sexbrott som är svåra att smälta. Jag tycker t ex att misshandel är värre än stöld. Det betyder inte att det aldrig kan förlåtas, men det beror dels på brottets natur, dels på allvarlighetsgraden, dels på vad som ligger bakom. Jag har betydligt lättare att förstå att man kan spöa någon (OBS, jag försvarar INTE våld generellt), än att man kan våldta eller ofreda någon. Man blir sällan fälld för mindre sexuella övertramp heller, det krävs oftast betydligt mer än så.
  • Anonym (ww)
    fornminne skrev 2019-06-13 18:44:41 följande:
    Inte en chans att han hade blivit dömd om hon ville, även om hon sedan ändrade sig. Då hade ingen heller sett honom som en oförlåtlig sexbrottsling. Skriv vad som hände i stället för att ändra historien.

    Precis. Troligen ville hon inte alls. Eller möjligen hångla, men han gick antagligen långt över gränsen och rätten valde att tro på hennes version. Kanske fanns det vittnen också. Man blir inte fälld för att man tafsar lite för länge.
  • Anonym (mc)
    Tecum skrev 2019-06-13 17:52:10 följande:
    Jag tycker att det är exakt samma sak. Ungdomligt oförstånd, påverkan från äldre som man av fel orsaker ser upp till, drogpåverkan, kompistryck osv kan leda till det som TS gjorde. Och de flesta andra brottslingar och deras tillskyndare agerar precis som TS, skyller ifrån sig, det är samhällets fel - det är tjejens fel, jag har inte lika mycket pengar som andra - andra killar gör så med tjejer, offret överdriver - tjejen överdriver.

    Men precis som en ungdomsbrottsling som stjäl och misshandlar kan mogna och ändra sig kan TS göra det. Varför ska han få livstidsstraff men inte tjuven? 
    Alla kan göra misstag, vilja hävda sig, vara tuff, göra dumma saker MEN att begå övergrepp mot en annan människa det är inte ungdomligt oförstånd, sen använder ju sig även medelålders män av samma dåliga ursäkter, att dom inte förstod.. att dom trodde hon vill.. att dom var fulla..

    Skulle jag vilja vara med en kille som kanske i yngre tonåren snattat men nu tar avstånd från det? Ja
    Skulle jag vilja vara med en kille/man som begått våldsbrott eller sexualbrott och som  inte tar avstånd utan kommer med div ursäkter? Aldrig i livet


  • Anonym (Vjh)
    Anonym (To be or not to be.) skrev 2019-06-12 18:57:03 följande:

    Försvarar inte, förklarar istället.

    Läs: på alla sätt en bra man som gör ett grovt misstag vid ett tillfälle.

    Ska allt han tidigare gjort raderas pga av detta misstaget?

    Ska han bli sitt "brott"?


    Som många redan sakt, beror ju på hur han hanterar det efteråt. Om han kommer med ursäkter och bagatelleserar det han gjort, så tack och hej. Men om han förstår allvaret i det han gjort och tar ansvar ja då skulle han troligen va värd en andra chans.
  • Anonym (ja)

    Ja, han är dömd på förhand hos mig. Är han bara halvintressant/ nån jag vill ha sex med ibland så finns det sååå många andra. Inget att lägga energi eller fundera kring öht. Skulle blivit ett avslut direkt.

    Detsamma gäller om jag är verkligt intresserad. Om jag hade haft barn, hade jag inte velat ha denna människa i närheten av mitt barn. Har jag inga, så gäller samma sak, eftersom jag ju då ÄR intresserad på det sättet, att det skulle kunna leda till barn längre fram. Varför lägga tid och energi och investera känslor i någon jag ALDRIG skulle ens överväga att ha i mitt liv om jag hade barn.

    Enkelt.

  • Anonym (nej)

    Hade inte lagt ner en sekund på en sån kille.

    Det är knappt man ens vill lägga ner tid på att svara i en tråd där trådstartaren uppenbarligen försöker komma med div ursäkter.

  • Anonym (A 2)
    CarinaL26 skrev 2019-06-13 18:09:22 följande:
    Visste jag om hans bakgrund skulle han aldrig någonsin kunna blir intressant för mig. Varför borde jag inte ens behöva förklara.
    Samma här.
  • Drottningen1970

    Dömd på förhand?

    Nej han är dömd för sexualbrott av en domstol och går således fetbort.

    Att säga att han är bra för övrigt är sjukt dumt.

  • Anonym (To be or not to be.)

    jahapp, det fanns inte mycket till förståelse bland svaren i den här tråden.

Svar på tråden Vad tänker du kvinna om man som dömts för sexbrott?