• Freya18

    BIM augusti 2019

    yasmir skrev 2019-08-20 21:13:55 följande:
    Ohh vilken bra information! Vilken mamma mia var det? Skulle ändå vara livrädd för resultatet men jag bara måste få veta att allt är okej!
    Karlavägen 58-60, 114 49 Stockholm.

    Det rekommenderas att man pratar igenom med sin partner innan man får veta resultatet. Vad vill man göra ifall det påvisar kromosomavvikelser eller andra avvikelser. Det är ett väldigt jobbigt samtal, speciellt om man har försökt i 5 år som vi hade och så ska man börja prata om eventuell abort. Nä, fy. Det var inte roligt.
  • Freya18
    EllaLo skrev 2019-08-20 21:44:34 följande:

    Lika bra att ha hemma så man slipper småspringa till apoteken / beställa hem! Är testlagrets egna bra?


    Förra månaden fick jag springa till Apoteket några ggr och köpa deras dyra tester. Jag hade inge tålamod med att se om mensen kom.

    Testlagret har jag använt länge och jag gillar dom. Jag brukar köpa deras paket med både ägglossningstester och graviditetstester. Dock så tycker jag att dom har gjort stickorna smalare. Känns som att dom var bredare för två år sedan.
  • Freya18
    EllaLo skrev 2019-08-20 21:44:34 följande:

    Lika bra att ha hemma så man slipper småspringa till apoteken / beställa hem! Är testlagrets egna bra?


    Annars så är Predictor Early mina favoriter! Finns lite billigare på Apotea.
  • Freya18
    yasmir skrev 2019-08-20 22:55:34 följande:

    Toppen får kolla in det när det väl blir dags. Vi har redan pratat ganska mycket och är rätt överens i vad vi skulle göra. Men det riktiga samtalet får vänta tills det blir aktuellt då. Det är såklart inget roligt samtalsämne..

    Väntar du också på bim just nu? <3


    Yes, väntar och väntar. En hel vecka kvar.
  • Freya18
    Anonym (Blyger) skrev 2019-08-21 13:45:43 följande:

    Ni som är proffs...

    Aldrig testat förut. Har ett clearblue vanligt test hemma och på förpackningen står det "testa samma dag som förväntad mens" betyder det att det inte är någon mening att testa innan bim? Har ni andra några andra speciella test som ni använder före bim?

    Bim på lördag.

    Tacksam för svar


    Det finns väldigt många och olika graviditetstester. Vissa heter "Early" som man kan testa några dagar innan icke beräknad mens. Apoteken brukar ha några eller så beställer man på nätet. Apotea är en bra hemsida och därifrån kan man köpa "Predictor Early" som är kända för att fungera korrekt och utan gråa streck.
  • Freya18

    Molar i livmodern. Rätt så tydligt. Funderar vad det kan bero på. En graviditet är det inte så pass tidigt (ÄL+5).

    Kan det mola och värka för att slemhinnan byggs upp och blir tjockare? Kan det kännas? Det började igår morse och har molat på hela tiden.

  • Freya18
    EllaLo skrev 2019-08-21 18:44:16 följande:

    Vad är oddsen att affären som jag skulle plocka upp mitt paket med gravtest i redan har stängt? Trots att det står 19.00 som stängningstid. Det var verkligen inte meningen att jag skulle börja testa imorgon antar jag då haha!


    Men vad frustrerande när det blir så. Kanske menat att du ska vänta någon dag då. :)
  • Freya18
    Tr0ust skrev 2019-08-21 19:40:21 följande:

    Är det någon här som äter kosttillskott nu i förberedelse för att bli gravid?

    Jag kör på Omega 3 - 3 Kaplsar om dagen, B12 + Folsyra, Vitamin D :)

    Någon annan? :)


    Jag tar C-vitamin (kan ev. hjälpa vid mellanblödningar), järn och folsyra. Äter också krossade chiafrön som innehåller en hel del omega 3.
  • Freya18
    EllaLo skrev 2019-08-21 19:24:34 följande:

    Ja, jag tänker typ att blod strömmar till för att bygga upp lixom :)


    Ja, det är säkert nåt sånt som känns. Växande slemhinna. Förhoppningsvis kommer den inte ut som mens sen. Vill ju så gärna ha en till liten majbebis.
  • Freya18
    Lady K skrev 2019-08-21 19:10:53 följande:

    Är nu på ÄL+4, har molvärk till och från precis som dig Freya18. Det hade jag dock förra cykeln också och då blev det ju inget så tar inte det som ett för mig även om det såklart kan vara det också. Har bara fått en känsla av att det inte tagit sig denna gång heller, även om jag vet att man inte behöver känna massor av symptom innan bim. Det gjorde jag inte min förra graviditet.

    Jaja, det är bara att vänta och se. Såå lätt...;)


    Jag kände också en hel del med molande känslor förrförra omgången. Ingenting på förra omgången och nu har det där molandet börjat igen. Men iallafall inga mellanblödningar! Det är jag glad för! Kanske vitaminer och noll koffein hjälper. Mindre stress denna månad också. :)
Svar på tråden BIM augusti 2019