• Anonym (M)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Jag är emot abort öht, vilket ja anser är mord. Så jag är även emot alla slags finansieringar av det. Däremot är jag för avrättningar av tex våldtäktsmän och finansiering för det.

    De flesta våldtäkter begås dock av kvinnor pga bekvämlighet, ett barn passar inte in i deras livsstil just då.

  • Anonym (M)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-10 13:44:38 följande:

    Du tror att de som gör abort efter abort utan att de beror på medicinska skäl skulle kunna bli fungerande föräldrar?

    Bland de som gör upprepade aborterna finns missbrukare som inte har koll på något och som har sex mot ersättning, de med psykiska problem som inte sköter preventivmedel samt de där preventivmedel efter preventivmedel visar sig fungera dåligt och där de inte har råd att sterilisera sig.

    Bland de upprepade aborterna finns dessutom de som gjort abort när de var 17 år och som vid 40 år gör en ny abort. 


    Jag är för finansiering av steriliseringar.
  • Anonym (M)
    Anonym skrev 2019-07-10 14:13:25 följande:

    Ja behåll outvecklade embryon och låt oönskade barn födas, och avrätta levande människor för ett brott som idag inte generar ens livstid.

    Bra logik.

    Grattis.


    Ett embryo med mänskligt DNA är lika mycket levande människa som den våldtäktman som du anser inte förtjänar döden för sitt brott. Däremot ska ett oskyldigt barn sätta livet till. Bra logik där! Congrats!
  • Anonym (M)
    Anonym skrev 2019-07-10 15:02:16 följande:

    Du har helt fel.

    Det finns faktiskt inget att diskutera.


    Ok, förklara. Hur är ett mänskligt embryo inte en människa? Är det för att den inte är fullt utvecklad ännu? För varje cell består i alla fall av mänskligt DNA, dvs detta embryo kan inte utvecklas till en apa eller en frukt. Bara till en människa. Denne är även levande eftersom cellerna förökas, delas och växer. Vilket är ett kriterium för liv.

    Om det är utvecklingsstadiet/beroendet av en annan människa för att hållas vid liv så är ju nyfödda bebisar lika beroende. Samma med gravt handikappade människor. Är det ok att mörda dem också ifall de inte passar in i ens livsstil längre? En 5 åring är också lika beroende av föräldern/arna. Går det bra att mörda denne med ifall det blir för jobbigt?

    Så vi ska värna om kvinnors kroppar, men inte om kvinnliga ofödda barns kroppar? Ofödda barn ska mördas ifall deras fäder begår våldtäkt men fäderna själva ska få leva vidare och riskera att fortsätta att våldta. Mmmmååååkejjjj, mycket, mycket bra logik där.
  • Anonym (M)

    You cant fix stupid...det blir så uppenbart i trådar som dessa.

  • Anonym (M)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-10 21:23:46 följande:

    Skillnaden mellan ett foster och en nyfödd baby är att fostret inte kan existera utan en värdkropp. Om den gravida kvinnan dör så dör även fostret. Du kan inte ta ett foster ur en kvinnas livmoder och placera det i någon annans. En baby (eller en femåring eller en gravt handikappad person) däremot kan leva vidare utan just den person som fött hen.

    Och jag tror nog att du också gör skillnad på utvecklingsgrad om du tänker efter. För att jämföra med frukterna du tar upp: vill du äta fruktsallad idag går du inte och köper några blandade påsar frön -de innehåller visserligen allt dna som finns i de färdiga frukterna men de är inte samma sak och ger inte samma resultat när de blandas på tallriken.


    En femåring och en gravt handikappad människa är lika beroende av annan människas omsorg som ett foster i en livmoder. Om det nu är den biologiska mamman eller skötare/läkare/life support maskiner spelar ingen roll, den kan inte överleva utan en annan.

    Ett foster är sin egna individ, det är ingen del av mammans kropp. Den har en egen kropp med en egen uppsättning av 46 kromosomer med unikt DNA, olikt det från mammans. Även om det är ett embryo ännu, dvs en klump med celler. En fullvuxen människa är också en klump med celler, bara i större format. Vi är alla klumpar med celler, inget annat.

    Om jag vill äta en fruktsallad idag så planerar jag därefter. jag går ju inte och köper frön för att sen slänga bort dem för att jag kom på att jag inte orkar plantera, vattna och sen skörda.

    Om man inte vill föda fram och uppfostra barn ska man inte heller ha oskyddat sex. Visst, det våldtas, men de flesta aborter begås av kvinnor som inte orkar och som använder abort som preventivmedel. De slåss för kvinnans rätt till sin egna kropp men blundar för de miljarder av kvinnliga fosters kroppar som blir mördade varje år världen över. Lite hycklande där. De skiter ju i allt och alla egentligen och bryr sig endast om sin egna omedelbara bekvämlighet. Kallar det för abort för det låter bättre än mord. Att abortera något är att avsluta något, i detta fall är det ett hjärtslag. Att avsiktligt avsluta ett hjärtslag är mord.
  • Anonym (M)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-10 22:51:15 följande:

    Mördas? Vilken låg nivå du håller. Svårt att argumentera på ett vuxet och sanningsenligt sätt?


    Jag tycker det är såna som dig som har en låg nivå och noll moral som anser att det är ok med selektivt mord.

    Att avsiktligt avstanna ett hjärtslag är mord. Punkt och slut. Sen kan du kalla det abort för att det låter bättre och rumsrenare, det är ändå mord. Klart du blir arg när du blir konfronterad med den nakna sanningen, den som sticker dig i ögonen.
  • Anonym (M)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-11 14:49:58 följande:

    Enligt vem är det mord? Jo enligt dig. Ingen som gjort abort är dömd för mord i Sverige. Så det är du som har fel för dig.

    Har man inga argument kommer alltid "det är mord" upp. Slår aldrig fel.


    Inte än, nej, men lagar kan ändras. Vi lever i en demokrati och fler och fler inser att abort är mord.

    Det kom rätt nära när en man fick skärpt straff i Sverige när han ströp en gravid kvinna till döds för att han -släckte även ett liv i tillblivelse-. När man gör abort så släcker man också ett liv i tillblivelse. Skulle inte förvåna mig att om 10 år så är den svenska lagen så mycket mer restriktiv mot alla de lösa och slappa aborter som begås idag pga lättja och bekvämlighet och om 20 år är det helt förbjudet. Vänta bara ska du få se. Trögfattade idioter utan moral behöver bara lite längre tid på sig att vakna upp.

    www.nt.se/bloggar/juristbloggen/han-slackte-ocksa-ett-liv-i-tillblivelse/&entry=12507675
  • Anonym (M)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-11 18:17:18 följande:

    Det är inte fler och fler som ser abort som mord det ser likadant ut nu som det gjort sedan den fria aborten kom.


    Nej så är det inte.
  • Anonym (M)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-11 18:31:04 följande:

    Dream on.

    Hur många övergivna barn tar du hand om?


    Jag hoppas på att vi kan få kvinnor att sluta upp med att bli oönskat gravida, att inte använda abort som ett alternativt preventivmedel. Därmed inte sagt att jag inte stödjer hjälporganisationer som värnar om oönskade barn. I Sverige är sånt inget större problem som tur är. Men som sagt, det bästa vore ju att förhindra chans till graviditet från början istället för att lösa sånt efteråt.
  • Anonym (M)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-12 21:34:10 följande:

    Har alla rätt att leva oavsett vad?


    Hitler? Är det du?
  • Anonym (M)
    Nidhugg skrev 2019-07-13 00:02:40 följande:

    Hellre abort än oönskade/oälskade barn som eventuellt går igenom livet i en sorts mörker.


    Så du mördar hellre ett helt oskyldigt barn som inte gjort dig något IFALL ATT denne skulle få svårigheter i framtiden? Har du någonsin gått igenom svårigheter här i livet? Var det första du önskade dig då att din mamma borde ha valt att ta död på dig redan i livmodern så du slapp?
  • Anonym (M)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-13 08:11:07 följande:

    Har fortfarande inte fått svar på om du skulle bli lika glad över en äppelkärna som ett äpple om du ville äta en frukt.

    Kan vi få ett ärligt svar på det så att vi vet om du verkligen ärligt menar att du tycker att alla stadier av en existens har samma värde?


    Jag svarade dig i inlägg nr 137, hänger du inte med?

    Absolut, alla stadier av människan har samma värde. Du kommer inte till ett senare stadie utan det tidigare. Men nu jämför du äpplen med människor, vilket inte håller måttet eftersom det är ologiskt. Äpplen har inte samma mänskliga rättigheter som människan.
  • Anonym (M)
    Anonym (Man kan undra) skrev 2019-07-13 15:01:38 följande:

    Varför har denna barn till varje pris växt fram och i en tid där vi inte behöver fler invånare på planeten?


    Av samma anledning du växte fram till varje pris? Och är du så oroad av en sk påhittad överbefolkning får du gärna offra dig själv först innan du pekar finger åt oskyldiga människor beroende på den plats de befinner sig på för tillfället.
  • Anonym (M)
    Anonym (Man kan undra) skrev 2019-07-13 16:27:07 följande:

    Inte mitt fel att jag finns till, och vad inbillar du dig det skulle ändra i grundfrågan?

    Inget är svaret.

    Liv till varje pris är extremt galet, låter mer som en cancersvulst.


    En dåres jämförelse: foster och tumör. Men, men, man kan inte tvångsundervisa underutbildade.
  • Anonym (M)
    Anonym (Man kan undra) skrev 2019-07-13 23:47:38 följande:

    Du äger inte dessa kvinnor, det är där ditt problem startar och slutar.

    Tro annat är bara hybris.


    Men du äger denne skribentens rätt till åsikt, eller hur? Mm, fin logik där.
  • Anonym (M)
    Anonym (anonym) skrev 2019-08-15 11:54:03 följande:

    De amerikanska abortmotståndarna som befinner sig utanför dessa abortkliniker och skriker åt patienter, sjunger religiösa sånger, trakasserar kvinnor som de påstår syndar kallar klinikerna för murder mills är främst män de har dessutom förmåga att äta medhavd mat trots att de enligt dem mördas barn några meter i från dem...De är tydligt inte intresserade av att stödja kvinnor som är oönskat gravida för vilken kvinna skulle söka hjälp hos människor med megafoner som skriker mördare åt dem och om dessutom låter sin stora barnaskara skrika mördare åt okända människor samtidigt som de håller upp bilder på döda foster


    De abortmotståndare jag har sett har inte trakasserat kvinnor. De har vädjat till dem och sagt att det finns hjälp. Skriker inte alls mördare åt dem, snarare åt klinikerna. Och de har även funkat, många kvinnor har vänt sig till dem och även fått finansiellt stöd och hjälp med barnet. Finns rätt många organisationer här som aktivt hjälper, långt efter att barnet är fött. Strävan är väl alltid att modern ska kunna bli självständig så hon kan försörja sig själv. Det finns många stipendium och scholarships att söka här, rätt lätt. Sen är ju inte alla som begår abort fattiga heller utan de gör abort för att det inte passar ens livstil med ett barn med i bilden, just då. Det är väl det allra vanligaste, handlar alltså inte om fattigdom utan om ren lathet och förmågan att endast tänka på sig själv.

    Det är inget fel med att göra något aktivt för att rädda oskyldiga barn så att de inte mister livet.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?