• Anonym (ts)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    LuciferIV skrev 2019-08-05 14:09:31 följande:

    Nej, så är det inte. Hade du varit och jobbat i de här fattiga länderna så hade du snabbt insett att de är fattiga pga hur deras samhälken och kulturer fungerar.

    Sverige tog sig ur svår fattigdom på helt egen kraft, finns inga hinder för andra länder idag att göra detsamma.

    Men trots bidrag ufrån oss blir det ingen skillnad, och det betor helt och hållet på den själva.


    Vi är alla en del av det kapitalistiska systemet.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 14:13:08 följande:

    Hur ska du göra med alla tjänstepensioner, privatpersoners fondsparande och direkt aktieägande? Ska du konfiskera det också? Eller finnns det någon gräns för tvångskonsfiskering? När är man för rik?


    Har inte tänkt så långt.

    Tycker i princip att man har rätt till frukterna av sitt egna arbete men inte andras.
  • Anonym (ts)
    Xlr8 skrev 2019-08-05 14:13:23 följande:

    Att du inte är rik är främst ditt eget fel.

    Du kan utbilda dig till vad du vill och investera dina pengar som du känner för.

    I och för sig utbildning hjälper nog inte på dig.

    Då du verkar totalt missat hur saker och ting fungerar.

    Att du inte förstår enkla ekonomiska modeller är tragiskt.

    Så fort du fattar att det du vill ha får du kämpa för på egen Hand och kommer inte på silverfat. Inser du hur naiv och förvrängd verklighetsbild du har.

    Tveksamt att du är akademiker om du än inte fattat ovan


    Jag pratar inte om att bli rik utan att få behålla frukterna av mitt egna arbete. Jag vill inte försörja någon som sitter på en veranda och latar sig och sedan bara tar mitt dagsverke.
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 14:19:30 följande:

    Kan bara hålla med!

    Att vara akademiker säger ingenting om petsonens intelligens eller förmåga att förstå ekonomiska samband.

    Det här gnället kommer alltid ifrån folk som vill ha en massa utan att jobba för det.


    Vad vill jag? Jag vill inte ha någonting från någon annan. Det enda jag vill är att få behålla frukterna av mitt egna arbete. Är det så jävla mycket begärt??
  • Anonym (ts)
    Virriga Vera skrev 2019-08-05 14:22:38 följande:

    Du har rätt till frukten av ditt eget arbete, det kallas lön. Du får betalt för att utföra ett arbete. Vad är problemet?

    Du tycker inte att de som satsar pengar i ett företag så få avkastning på sina investerade pengar? Hur hade du tänkt att företag ska utvecklas och ev. expandera så att de kan skapa fler arbetstillfällen?


    Nej.
  • Anonym (ts)
    Virriga Vera skrev 2019-08-05 14:22:38 följande:

    Du har rätt till frukten av ditt eget arbete, det kallas lön. Du får betalt för att utföra ett arbete. Vad är problemet?

    Du tycker inte att de som satsar pengar i ett företag så få avkastning på sina investerade pengar? Hur hade du tänkt att företag ska utvecklas och ev. expandera så att de kan skapa fler arbetstillfällen?


    Lön är ett sätt att kunna fortsätta utnyttja mig.

    Jag kommer från och med nu inte längre jobba för lön. Det företag som vill ha mig får erbjuda mig andelar i företaget. Haha. Tänker få med mig alla i min rörelse.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 14:37:24 följande:

    Delägarskap är inget konstigt eller ovanligt. Det skapar ofta betydligt mer engagemang än att "bara" vara anställd. Då får du också bli varse om att äga, driva och ta ansvar för företag långt ifrån innebär att sitta på en veranda och se andra arbeta. De delägare jag känner är de som jobbar mest och riskerar mest. De anställda kan inte riskera mer än sina jobb. En delägare kan riskera betydligt mer. Men lycka till, du kommer bli varse.


    Jag har inget emot hårt arbetande företagare. Det jag finner repulsivt är ett system där vissa utnyttjar andra. Vi accepterar utan att blinka ett system som per definition gör alla till antingen förövare eller offer.
  • Anonym (ts)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-05 14:45:16 följande:

    Och de männen äger ju bomullsfältet där plockarna jobbar. Vad skulle jobbarna få sin peng ifrån om de inte fick den ifrån att de får jobba på bomullsfältet? Utan bomullsfältet hade jobbarna inte kunnat tjäna sin peng därifrån utan kanske fått söka sig till något värre för att skaffa mat på sitt bord.


    Oj, det där måste varit en logisk vurpa.

    Titta på ett fält. Det ser ett fält. På våren kommer ett gäng med arbetare. Från vår till höst sår de, vattnar, rensar, beskär för att till sist på hösten skörda. De har nu ett antal lådor med grödor. Plötsligt kommer en okänd man in i bilden. Vem tycker du ska ha grödorna. Arbetarna eller den okända mannen som precis kom?
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 14:49:05 följande:

    Så du är emot skatter då?

    Jag tycker det är rätt surt att 60% av min lön går till skatter, för sen användas till saker jag överhuvudtaget inte vill vara med om att finansiera, tex försörja folk som är ointresserade av att jobba.


    Skatter har ingenting med saken att göra.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 15:01:25 följande:

    Hm. Måste erkänna att jag inte riktigt är med dig. Ta mig själv som exempel. Jag jobbar på ett börsnoterat företag. Största ägaren av detta bolag innehar 10% av aktiterna och är statligt. Den näst största ägaren har 3% av aktierna och är ett pensionbolag. Sen ramlar det ner i mindre bitar, mest pensionsfonder och någon enstaka bank. Arbetsgivaren är stabil och behandlar mig väl och jag räknas som högavlönad. Menar du att jag ska känna mig som ett offer?


    Ja du är ett högbetalt offer.

    Alla vi som arbetar föder dem som sitter på kapitalet. Ju mer vi föder dem med vårt arbete desto mer och hårdare behöver vi jobba.

    Skulle vara kul att få svart på vitt hur stor del av min arbetsdag som går åt till att föda de som sitter på kapitalet.
Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!