• Anonym (ts)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Anonym (G) skrev 2019-08-05 15:01:25 följande:

    Hm. Måste erkänna att jag inte riktigt är med dig. Ta mig själv som exempel. Jag jobbar på ett börsnoterat företag. Största ägaren av detta bolag innehar 10% av aktiterna och är statligt. Den näst största ägaren har 3% av aktierna och är ett pensionbolag. Sen ramlar det ner i mindre bitar, mest pensionsfonder och någon enstaka bank. Arbetsgivaren är stabil och behandlar mig väl och jag räknas som högavlönad. Menar du att jag ska känna mig som ett offer?


    Vi svenskar jobbar allt hårdare. Arbetsvillkoren försämras, kraven ökar etc. Alla drabbas av det. Inte ens högavlönade undgår det. För vems skull jobbar vi hårdare? Inte för vår egen. Arbetarnas andel av vinsterna har inte förbättrats utan snarare stadigt försämrats sedan 1980-talet. Vi jobbar med andra ord allt hårdare för att öka på andras rikedomar. För att föda andra.
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 15:00:25 följande:

    Men nu gör du ett helt annat scenario, där någon som inte varit inblandad ifrån början dyket upp.

    Om man äger marken, så kan man anställs folk att odla åt en. Tycker arbetarna att det är för dåligt betalt så kan de jobba nån annanstans, eller köpa sig en egen bit mark.

    Men låt nu säga att det blir missväxt, och det blir ingen skörd. Då kommer arbetarna ändå att få ut sin lön, men men markägaren som investerat i verktyg, frön osv får ta den ekonomiska smällen.

    Går det riktigt illa går han i konkurs, medans arbetarna kan gå därifrån utan skulder och söka jobb nån annanstans.


    I ett naturtillstånd skulle ingen fått sin lön eller ätit om det blivit missväxt. Och allra minst personen som dök upp sist.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 15:41:51 följande:

    Han som kom in sist i din berättelse kom också in först. Men det har du inte berättat. Han köpte marken för att odla bomull genom att belåna sin hus. Sen kom arbetarna in i bilden. Nu blev det missväxt och han har ingen bomull att sälja. Pga det fick han sälja sitt hus till underpris och står nu där med både skulder och utan mat.


    Ja han kom först, tittade på marken och deklarerade att det var hans. Sedan gick han iväg. Ett år senare kommer han tillbaka och säger till arbetarna att han vill ha de skördade grödorna.
  • Anonym (ts)
    Don3 skrev 2019-08-05 15:52:45 följande:

    Kanska lite faktiskt.

    Skulle tro runt 0,8h i snitt.

    Sen tar staten:

    Aga 1,72h

    Skatt 1,37h

    Moms 0,82h

    Tot: 3,91h

    Kvar till dig är 4,01h


    Hittade precis någon sorts siffror. Tydligen får arbetare i Sverige behålla 60% av värdet på sitt arbete. Siffran har sjunkit med från 70% till 60% de senaste decennierna.

    Med andra går 3 timmar av min arbetsdag bara åt att föda de rika. Resterande 5 timmar får jag behålla och det är min lön. Sedan försvinner ju en del i skatter som du säger men jag har personligen inget emot att bidra till det kollektiva.
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 16:10:05 följande:

    Nu funkar det ju inte riktigt så i verkligheten....


    Jo i princip är det precis så.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 16:14:23 följande:

    Men herregud...är det något 150 år gammalt eko vi hör? Det här hade kunnat bli en intressant och kul diskussion men det här är fan inte seriöst någonstans. Nu är min gräns passerad för vad som är seriöst.


    Antingen lever du av kapital själv eller så är du hjärntvättad.

    Kom ihåg att tacka din arbetsgivare att du får vara med om att bidra till hans eviga semester i Marbella och hans frus nya bröst.
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 16:16:58 följande:

    Nej, du har helt enkelt fel.


    Du har fel och jag har rätt ;)
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 16:23:46 följande:

    Är ju bara att sluta och starta eget om man är missnöjd med att den som äger företaget (och normalt arbetar 60-80h i veckan) också tjänar mer pengar.

    Förstår inte den här avundsjukan mot andra som är driftiga än en själv...

    Vårt skattesystem är mycket orättvisa, då jag inte kan välja att inte betala skatt, och får sen se hur våra styrande (oavsett hur man röstar) skänker bort mina pengar till verksamheten jag inte alls vill stödja.


    Skatt är en hel annan sak. Skattesystemet har varit arbetarnas sätt att ta hand om och skydda varandra i ett fientligt kapitalistiskt system.
  • Anonym (ts)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 16:42:27 följande:

    Inte nu längre, nu går det mest till att försörja folk som av olika anledningar inte passar in på arbetsmarknaden.

    Men varför driver du inte eget företag så du kan få behålla alla dina intjänade pengar?

    (eller 20% i vart fall, resten går till skatter...)


    Det är kapitalismens fel att alla inte har ett jobb.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 16:49:28 följande:

    Ja, jag sittar faktiskt i en av Palmas dyraste områden i en etagevåning och dricker Mojjito på min terass. Havsutsikten är fantastiskt. Havet är lungt idag. Jag ser en segelbåt längre ut.

     Att tjafsa med random människor på olika forum är faktiskt ett underhållande tidsfördriv. I en annan flik i webläsaren roddar jag med mitt aktieinnehav. Bevakar också mailen, håller på att sälja ett av mina företag. Min affärsjurst sitter just och kämpar med att få ett filformat som jag kan läsa. Så hon slavar för mig också. Men hon får 4000 kr/tim för sitt slit så det går ingen nöd på henne. Hon kommer o och hälsar på förresten nästa vecka.

    Jobbet har tagit en stund av min dag men men.... ska cashen komma in måste man anstränga sig åtminstone lite.

    Du har bara fel på en punkt. Jag är kvinna. Inte en man. Så fördomsfullt av dig att förutsätta att jag är en man. Riktigt fördomusfullt.

    Jag har inte heller fixat mina bröst. De är fina som de är. Min man och jag lever gott här nere. Vi har också ett mindre hus uppe i Tramuntanabergen. Deja heter byn. Men vi säljer det nog snart och lägger pengarna på en insats i Alcanadas golfanläggning istället. Vet du att den ägs av familjen Porsche? De måste ju vara urtypen av avskum så du hatar så mycket.


    Oj råkade jag trampa på en öm tå?
Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!