Rödtjärnens Anna skrev 2019-08-23 16:24:19 följande:
Ja, älg behöver lite fett för att inte bli torrt. Jag tycker den inte blir så torr om köttet får puttra länge i hemgjord älgbuljong och man tillsätter fläsk/fläskfärs. Jag kryddar gärna med enbär och timjan för att få svenska smaker.. men också lite vitlök och svamp tex kantareller.
Det finns mycket man kan göra med älg,men jag tror att många som inte är van med smaken av vilt har svårt för den.
Jag är ingen fan av att blanda in fläsk med älg och pga smaken ändras.
Även om jag förstår syftet helt.
Jag skulle hellre skippa fläsket och se till och ha en betydligt mer varsam hantering av tillagningen av älgen, så man aldrig behöver mer fett.
Annat är ett tips att riva fryst smör och blanda i, 15-25%, docka aldrig testat detta på älg.(så kan inte svara på hur resultatet blir exakt, men funkar på annat)