• Anonym (Hjälplös)

    Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!

    Hej på er,

    Jag och min man har ett problem som verkligen håller på att spräcka vår relation - han är arbetslös och hittar inte jobb!

    Min man kom till Sverige för två år sedan och har sedan dagen han kom gjort allt för att fort lära sig svenska (vilket han lyckats med) för att kunna hitta ett jobb så fort som möjligt! Han har arbetat med diverse småjobb som timvikarie och städare men nu känner vi att det verkligen är dags för honom att få ett riktigt jobb! Men vad gör vi för fel?

    Han har jättefint CV med fina meriter från sitt hemland men trots sökningar till säkert 1000 jobb, både spontan och på annonser samt lämnat cv på arbetsplatser så har ingen ens hört av sig för intervju? Vad är felet???

    Min man har tappat självförtroendet totalt och känner sig helt värdelös. Jag får också ständigt höra hur värdelös jag är som är svensk men inte kan hjälpa honom in på ett jobb heller.. har ingen kontakt med mina föräldrar och har inga vänner som kan hjälpa till = inga kontakter. Han beskyller mig för att göra fel när jag söker jobb åt honom och att jag inte har någon koll alls på hur jobbsökning fungerar..

    Vi har ett barn på 6 månader och vill gärna ha fler barn, skaffa hus och flytta från staden vi bor i, men vi sitter fast i denna situation och tar oss inte ur :(... vi älskar varandra och vill leva tillsammans men vi lever i en enorm hopplöshet och depression pga arbetslösheten. Hur gör man? Hur svårt ska det vara att få ett jobb?? Hur ska man bära sig åt? Han är givetvis inskriven på arbetsförmedlingen.

    Om inte vi har löst detta inom ett år känner jag att jag tar livet av mig! Jag orkar inte se min mans tidigare så glada ansikte nu vara full av hopplöshet och hans tappade förtroende för mig gör att jag känner mig värdelös.. jag vill ingenting längre!

  • Svar på tråden Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!
  • Anonym (M)
    Utvandraren skrev 2019-09-22 16:22:33 följande:

    Det är inga säckar potatisar man hanterar som personlig assistent utan människor. Personlig lämplighet är oerhört viktigt i ett sådant yrke och det är inte ett jobb man "tar" bara för att det finns.


    Visst, är man helt oförmögen att skärpa till sig och agera professionellt under en tid även om det inte är ens drömjobb så ska man såklart inte jobba som personlig assistent.
  • Tecum

    En person som skyller på sin fru för att han inte får jobb skulle inte jag heller anställa, oavsett meriter!

  • Akidoki

    Nä men!
    Ytterligare en sådan här textbokstråd, med parenteser för förtydligande, omsorgsfullt språk, användande av vilka istället för som, där ts vill veta vad hon ska göra. Hmm, ta livet av sig eller inte...

    Jag röstar nej.

  • Anonym (O)

    Det hjälper nog en hel del med ett svenskt efternamn...

  • Anonym (,)

    Givetvis frustrerande att inte komma in på arbetsgivaren, särskilt då man är välmeriterad. Men ditt fel är det ju inte. Varför inte vid nästa klagomål säga att "jo, det är ju jättetråkigt att jag inte har några kontakter att bidra med och du har förstås rätt i att jag inte är expert på jobbsökande, du kan väl be om hjälp att finslipa ditt CV hos din fackförening/Arbetsförmedlingen/någon bekant i stället.

  • Anonym (,)
    Anonym (O) skrev 2019-09-22 20:40:26 följande:

    Det hjälper nog en hel del med ett svenskt efternamn...


    Det räcker till och med med internationellt klingande förnamn. En kompis man (datortekniker) fick direkt fler intervjuer och på sikt jobb när han började använda ett internationellt förnamn av biblisk typ, trots exotiskt efternamn.
  • Anonym (Vicky)
    Anonym (Tss) skrev 2019-09-22 14:33:10 följande:

    Förstår frustrationen. Mitt jobb gick i konkurs i februari och jag har sökt hur många jobb som helst, titta och letar varje dag men det är hopplöst! Flera hundra sökanden på alla jobb och det spelar ingen roll om man söker underbetalada skitjobb för då är man istället överkvalificerad. Jag har oxå bra erfarenheter med mkt bra referenser, men ju äldre jag blir och ju mer kött på benen jag har desto svårare verkar det bli?

    Ung och dum verkar vara det bästa för då vet man inte så mkt och vågar inte ställa krav...


    Tyvärr fungerar inte det heller. Tro mig jag har försökt nu i sju år och inget jobb som jag fått stanna kvar på. Jag kan inte tillräckligt har jag fått höra hela tiden.
  • Miss Skywalker

    Vilket ynkligt kräk som kallar dig värdelös och skyller sitt misslyckande på dig. Riktigt lågt..

  • Anonym (känner igen)
    Anonym (O) skrev 2019-09-22 20:40:26 följande:

    Det hjälper nog en hel del med ett svenskt efternamn...


    Då kanske TS man kan prova med att byta namn/efternamn och se om det hjälper. Glad
  • beccagranen

    1: Låt honom gå till arbetsplatsen och söka jobb/överlämna CV personligen. Det personliga mötet kan vara det avgörande när man anställer. Ger man ett bra intryck, visar att man kan behärska språket och är arbetsvillig kan det ge jobbet.

    2: Gå en yrkesutbildning, hantverkare, mekaniker mfl är det stor brist på. För ekonomins skull kan han ta extrajobb inom städ/assistans etc på fritiden för att få in lite extra pengar.

    3: Vänd er till kommunen och be om hjälp att finna en praktikplats som kan ge jobb.

    4: Kolla om det finns någon förening för folk med hans ursprung, att skapa sig ett kontaktnät kan generera arbeten. 

Svar på tråden Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!