Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?

    HSOF skrev 2019-10-13 23:32:15 följande:

    [quote=79961676][quote-nick]AndreaBD skrev 2019-10-13 23:01:16 följande:[/quote-nick]

    Så länge det inte är bevisat och samtidigt låter konstigt, så ÄR det en konspirationsteori. 

    Huvudsak är att man hittar faktan som kan bevisa eller motbevisa, inte att spekulera om hur samhällen ser ut. Där kommer vi ifrån faktan och in på ideologi.

    [/quote

    Nej där har du helt fel. Ett samhälle som ser på andra åsikter så är rent farligt. Man ska alltid se med kritiska ögon på saker. Men självklart måste man belägga sina argument med fakta. Fast samtidigt är det alltid enklare för dem med makt och politiskt inflytande att styra samtalet och verklighetsbilden. Har du dessa instrument tillgängliga kan du nästan lura i civilsamhället vad du vill. Finns många goda exempel på det speciellt här i Sverige men får bli till en annan tråd.


    Jag ÄR kritisk, både mot den officiella sidan OCH på alla som kommer med alternativa förklaringar, medans du mest verkar vara kritisk mot den officiella sidan. 
  • AndreaBD
    EnAnonumius skrev 2019-10-13 23:37:18 följande:
    Båten är knappast i "samma skick" som när det sjönk, mycket kan hända med ett skepps som ligger så grunt som Estonia gör, på 25år. Så även om de går ned och filmar och "gör en ny undersökning" så kan det knappast bli tillförlitligt då skeppet har b.la täkts med sand, djurliv och alger, och även rost kan äta upp skeppets skrov.  Inte ens modern fin kamerateknik som vi har i dag med 3d-sakkners kameror, infrakameror etc kan råda bot på eroderings skador och växt och djurlivs påverkan på vraket.
    Nja, min man påpekade att just östersjöns vatten är lite speciell, då det finns knappt salt i det och det är dessutom - jag tror syrefattigt, om jag minns rätt nu. Han menade i alla fall att det kan vara så att båten fortfarande inte är i så mycket sämre skick.
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2019-10-14 08:52:46 följande:
    Mördats? Pedofilringar? Hör du hur du själv börjar låta?

    Det "experterna i skottland" handlar om är huruvida ett fartyg kan lägga sig på sida, eller om det slår runt helt. TS hävdar att det MÅSTE slå runt helt (och det gjorde inte Estonia) om vatten komer in via bogen "för det har experterna i Skottland sagt". Experterna i Skottland har senare medgett att hon inte behöver slå runt helt. Modellförsök bekräftar att hon kunde sjunka som hon vekligen sjönk utan något "hål" inblandat.

    Sidan du länkar till är en konspirationsteori-sida. Bara så du vet.

    Kan du visa var den där bilden på det där hålet är taget någonstans? Finns inget som visar VAR. Bilden påstås vara från år 2000. Detta efter dussintals lagliga och olagliga dykningar som alla manipulerat vraket. Hålet finns inte dokumenterat i de första dykningarna. Hålet har bara, mig veterligt, dokumeterats av Jutta Rabes expeditioner. Du tyckte själv att hon var lite galen va i sina konspirationsteorier?!

    Men en sak ...

    Fartyget ligger på styrbords sida. Den sida du länkar till visar en skiss på hur hon ligger.

    Här:
    http://www.estoniaferrydisaster.net/chapter01/1-2-1_01.html

    (styrbord är höger, för alla landkrabbor)

    Titta på bilden du själv länkat som "bevis"
    http://www.estoniaferrydisaster.net/chapter02/2-1-2.html

    Om vi nu antar att dykaren har simmat rättvänd i vattnet och inte upp-och-ned när han tagit bilden ...

    Ser du något märkligt med bilden?

    Ser skrovet ut att ligga åt rätt håll om det där skall vara "ett hål på styrbord sida"? 

    Om inget jättemärkligt har skett under själva dykningen så simmar dykaren OVANFÖR hålet när bilden tas. Hur det ska gå ihop med skissen av hur styrbords sida ligger ned mot havsbotten? F*n vet!
    Hur det låter spelar väl ingen roll när det är helt och hållet bevisat! Kolla i vilken vanlig brittisk tidning som helst - Times, Daily Telegraph och liknande! Kolla uttalanden av höga politiker, och av brittiska polisen! Jag vill inte gå in för djupt i det eller ge länkar, eftersom det inte har med ämnet att göra, utan jag säger bara att det som lät som värsta konspirationsteorin visade sig vara nästan värre än vad man hade påstått. Och de flesta personerna är dömda numera. Tyvärr hann några dö först, så som Ted Heath, Jimmy Savile, m.fl. Men även i dessa fall har det gjorts utredningar i parlamentet och man har kommit fram till att det är sant och att de skulle åtalas om de levde. Irland ska jag inte heller gå in på men där finns det en hemsk skandal runt ogifta mödrar som hölls nästan som slavar och vad som hände med deras barn. Också helt bekräftat. Och tyvärr så har man ju vid såna hemskheter alltid förlitat sig på att ingen kommer att tro på offren. Det är det som är det mest hemska! 

    Sidan må vara en konspirationssida, men den länkades ifrån dem anhörigas sida för undersökningen som gjordes av Meyer-varvet (som byggde Estonia). Den undersökningen är ju intressant, om än inte neutral. Och den har använt sig av film av Jutta Rabes dykningar också.

    Jag har tittat på hur båten ligger på illustrationen och på fotot. På det där fotot syns ju bara hålet och inget runt omkring. Och båten ligger ju inte platt på sin höger sida, eftersom en båt blir allt smalare neråt, det kan kan väl vara ungefär 45 graders vinkel där. Det finns gott om plats för en dykare att simma under kölen. Men jag ska se om jag hittar videon, jag hinner kanske inte just nu eller ens idag, men jag ska leta upp den - om inte TS eller nån annan hittar den.

    Vad som gäller modellförsöken, så trodde jag också att det borde vara ett bra sätt, men jag har hört olika saker sedan dess, hört om både fel och fusk. Svårt att säga. 
  • AndreaBD
    Kjell2 skrev 2019-10-14 09:40:14 följande:
    Men du har en öppning här. De övriga, oberoende, som är beredda att finansiera en sanningskommission får väl göra det. Helt utan inbladning eller pengar från inblandade parter.
    Problemet är väl att det är undersökningsförbud och att man kan få två års fängelse om man gör det? Offrens konstiga advokat (Henning Witte som var på videon som flashen länkade till) hävdar visserligen att de inte har rätt att göra det. Jag vet inte, den mannen är märklig och lite för mycket konspirationsteoretiker, men han kanske kan lagarna som advokat. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2019-10-14 11:15:47 följande:
    Fundera på vad pedofilringar och mord har med diskusionen om Estonia att göra. Annat än att du medvetet vill få konspirationstankarna att kleta fast på Estonia-utredningarna.

    Blir sidan mer relevant och mindre konspiratorisk för att den länkats av någon anhörig?

    Ja, det finns plats för en dykare att simma under kölen men hur ska den dykaren kunna simma OVANFÖR hålet om hålet är på styrbords sida, som det påstås?
    Det behöver inte jag fundera på, utan du får gå tillbaka och titta vart det kom ifrån. Det kom ju upp i ett sammanhang, nämligen i sammanhanget att du påpekade - två gånger -  "hur det låter".  Och jag svarade på det och sa att det är just det som gör att folk avfärdar saker - för att det låter för extremt. Men tyvärr har det visat sig vara sant flera gånger på senaste tiden, som t.ex. i England..... osv.  

    Poängen är: Det spelar ingen roll hur extremt det låter, det behöver inte vara en konspirationsteori (dvs. osant) för det, och det är inte bra att folk inte ens kollar om det är sant eller inte, utan sorterar bort allt som inte passar i deras värld. Antigen det, eller också för att det låter osannolikt. Men vissa saker kanske händer oftare än vad man tror.

    Och nej, det har förstås inte med sidans kvalité att göra, att det är en anhörigsida eller att den länkar till den andra. Poängen är att jag ville se alla utredningar som gjorts, och Meyer-varvets är en av dem. Den finns säkert på andra ställen på nätet, inte bara på den där "konspirations"-siten, men jag bara använde länken som fanns. Sedan hade jag kanske inte heller helt koll på att det andra som jag länkade till och som står på den sidan inte kommer ifrån Meyer-varvet, utan är teorier som någon har hittat på. Men oavsett, man kan ju alltid granska dem kritiskt. Och här handlade det ju bara om ett foto. Jag har länkat videon också ovan, fotot är ju ifrån den.

    På bilden ser man ju inte om dykaren är ovanför eller under? Det ser mer ut som på sidan om, om man ska tycka något. Men om du tittar på videon så är dykaren höger om skeppsskrovet. Kanske ligger inte båten så mycket på sidan som på den teckningen? Det kan man naturligtvis kolla närmare på - om det är rätt båt och sånt. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2019-10-14 12:50:44 följande:
    Underförstått, eftersom pedofilringarna visade sig vara en konspiration som fanns så ska vi tänka oss samma möjlighet för Estonia.

    Jaja ...

    Om du läser genom siten du länkat så ser du att den bygger på Rabes konspirationsteorier om sprängladdningar som sänkte båten. Foton och filmer på sidan passar in i det narrativet.

    Dykaren simmar med all tänkbar trovärdighet inte upp och ned och tar det där kortet. KAN vara så,men inte det minsta troligt.
    Ja, så menade jag. Sorry om jag uttrycker mig långrandigt. Jag har lite svårare att sammanfatta det kort. 

    Jo, jag förstår vad du menar med sidan, men som sagt - jag bara letade efter en bild på hålet och det är ju bara Rabes dykare som fotograferat det. Det fanns ju bara två dykningar (om man inte räknar polacken som skulle sätta fast en hyllning till offren) och på den första, officiella, fotograferade man nog inte den delen. 

     I videon så syns det ju att skrovet är till vänster om dykaren, inte ovanför. Det måste ju innebära att båten inte egentligen har hamnat på höger sidan utan mer rakt. 
  • AndreaBD

    Intervju med en besättningsman som var med:

    http://www.estoniaferrydisaster.net/pdf/Enclosure16.pdf

    T
    itta på s. 22 längst ner. Jag kan inte kopiera, då det är pdf-fil. Där säger besättningsmannen alltså att han tyckte det var något konstigt på bildäck, så han kontaktade kaptenen. Och kaptenen bad honom se till att de vattentäta dörrarna är stängda.

    Och han säger att det var okej, för att det var grönt ljus. Men grönt ljus betydde på Estonia att de var öppna. Det brukar vara tvärtom. 

    https://www.sjofartstidningen.se/gatan-estonia/

    Rent tekniskt stämmer händelseförloppet bara om fartyget fått en skada under vattenlinjen, vatten rinner in och skapar en fri vattenyta. När rummet blir fyllt återfår hon stabilitet, vattnet fungerar som barlast, men om det kan sprida sig genom t.ex. öppna vattentäta dörrar, så uppstår fler fria vattenytor och fartyget får allt större slagsida. Men öppna vattentäta dörrar? Indikeringen på bryggan för de vattentäta dörrarna på Estonia var tvärtemot det normala. Rött indikerar normalt öppen dörr, på Estonia betydde det stängd dörr. I en paniksituation kan befälet mycket väl ha öppnat i stället för stängt dörrarna. Haverikommissionen har inte redovisat någon undersökning av de vattentäta dörrarna!

    J
    ag tror jag har just hittat orsaken till varför Estonia sjönk!  Cool

  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-14 20:27:03 följande:
    Jasså grym du är, hur lyckades du kolla dörrarna då? Sluta vela med Flashen här han vägrar ju att ens tro på pedofilskandalen i England även om de numera är dömda. Han kommer aldrig ge sig om det här även om bevisen trycks upp i ansiktet på honom. Han kommer då hävda att någon har planterat bevis och tvingat experter att ljuga!

    Du har ju verkligen gått till djupet med det här och själv insett att det finns både många frågetecken samt massa konstiga saker som inte riktigt går ihop. Lite imponerad av ditt grävande här faktiskt.
    Tack, men du förstår väl att detta är stöd för den officiella sidan, för den ursprungliga utredningen? Då kan skeppet ha sjunkit av vatten på bildäck, utan att det behövde vara någon bomb. 

    Det där med dörrarna hade jag hört/läst tidigare, att de fungerade tvärtom än vad som var vanligt.Intervjun hittade jag på en iofs ganska skum sida, så jag försvarar inte innehållet - men jag har inte heller läst ännu. Men såna här dokument, protokoll, intervjuer, m.m. är ju förhoppningsvis korrekta. 

    Ja, jag vet inte. Det kan fortfarande finnas frågetecken, t.ex. om den vattenmängden som kommer in genom bildäcket räckte för att båten skulle få slagsida och sjunka, så  det skulle väl inte skada att undersöka lite. Varför inte någon har filmat hela skrovet runt om från utsidan från början - det förstår jag inte.
Svar på tråden Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?