• barntokiggg

    Fråga förskolepedagogen!

    Hej!

    Jag har jobbat inom förskola i ca 4 år, både privat och kommunala förskolor. Fick en ide att ni kan ställa frågor till mig, om ni t ex är nya föräldrar som har frågor om starten eller föräldrar som vart med ett tag men undrar grejer som inte känns lämpligt/lätt att fråga om in person.

    Så bara att fråga, så ska jag försöka svara så bra jag kan :)

  • Svar på tråden Fråga förskolepedagogen!
  • barntokiggg
    Anonym (Frågvis mamma) skrev 2019-10-14 22:57:53 följande:

    Åh perfekt! Jag ska du dera lite haha, många frågor men klockan är 23 så jag är för trött nu haha!


    Haha absolut! Kul att du uppskattar det. Får se vad du kommer på senare :)
  • barntokiggg
    louisa83 skrev 2019-10-14 23:22:57 följande:

    1. Känner du att det är många barn som går "alldeles för många timmar" på förskolan varje dag? Som skulle behöva vara med sina föräldrar mer? Som är stressade och trötta?

    2. Vad tycker du är föräldrars största brister idag?

    3. Vad tycker du är föräldrars bästa egenskaper idag?


    1. Det kan man absolut känna. Barnen som går från öppning till stängning alla dagar förskolan har öppet. Ibland har de inte ens semester utan får fortsätta på sommarförskola. De spenderar ju mer tid borta från sitt hem än hemma, och har längre dagar än sina föräldrar då barnen, såklart, blir lämnad först och sedan hämtad efter föräldrarna har slutat då. Det är tufft för de små. Sen skulle jag aldrig klandra föräldrarna, så länge jag vet att de gör allt för att deras barn ska få vara mer hemma med sina föräldrar så gott det går, och att man lite kan "se" att de skyndat sig för att komma och hämta och inte sitter kvar i bilen 5-10 minuter och pratar i telefonen. Men många skulle jag inte säga det är, oftast bara ett fåtal barn på varje förskola jag jobbat på som haft det så. Som pedagog ser man till att slutet av dagen då man oftast blir själv med barnet blir lite extra speciell och mysig. Tror inte att barnet lider något "fruktansvärt" utan mer tråkigt över all tid de förlorar tillsammans som de aldrig kommer få tillbaka.

    2. Utgår nu ifrån hur de agerar när vi ses på förskolan? Rätta mig om du menar generellt :) Skulle säga att det är när de inte hör av sig när de blir sena, det gör inget och det händer ibland, men vi behöver veta. Eller när de blir irriterad över grejer som smutsiga kläder efter en dag på förskolan t ex eller andra tokiga grejer.

    3. Samma sak här, utgår från förskolan. Den bästa föräldern dömer inte pedagogerna för allting, förstår att deras barn är barn och förstår att allt som händer hemma med deras barn med allt vad det innebär, utbrott, gör sig illa osv sker på förskolan med. Skillnaden är att för oss händer det med 20-30 barn samtidigt. Är såklart även trevlig och har en trevlig och normal ton med pedagogerna samt kommer i tid och för en god dialog med oss.
  • barntokiggg
    Anonym (...) skrev 2019-10-14 23:23:00 följande:

    Vilka kläder(både innekläder och ytterkläder) ska man INTE ha på förskolan?

    Vilka är se bästa kläderna(inne och ytterkläderna) att ha på förskolan?

    Min ena son är 5 år men kissar på sig en del fortfarande både ute och inne. Hur gör ni för att andra barn inte ska märka av olyckan?

    Min yngsta son(1,5 år) börjar förskolan snart och är svårt allergisk mot äpple. Hur ser ni till att inte sonen får i sig äpple? Är ju lätt hänt att barnen vill dela med sig och ger min son äpple eller att vikarier ger honom.

    Min 3,5 åriga son håller på att bli blöjfri. Det funkar jättebra hemma på på förskolan kissar han på sig flera gånger om dagen. Varför är det så? Han är verkligen torr hemma men på dagis funkar det inte alls.


    1. Det beror på vad du känner, bara du räknar med att kläderna med stor chans kan bli smutsiga. Barnen spiller när de äter, dricker, degar, målar på sig själva osv. Man brukar väl säga att det är dumt att ha finaste vita koftan men som sagt känns det ok för dig att den kanske inte är så fin och vit när ni kommer hem så funkar ju vad som helst :) När det kommer till ytterkläder handlar det väl mer om att man behöver inte komplicera allt och ha för mycket av allting. 1 set av alla kläder för alla väder räcker gott och väl.

    2. Klä dem efter väder. Nu när det är mellansäsong och svårt med kläder så är det alltid bra om de har en kofta/hoodie på sin plats om de skulle frysa eller så och perfekt vid utgång under jacka. En del ombyten är alltid bra att ha med i barnens låda, ett par t-shirts/tröjor, strumpor, leggings/byxor samt kalsonger/trosor kommer man långt på. En fleecejacka för utgång är också perfekt vid sådant här mellanväder! Galonjacka samt galonbyxor, när det kommer till fodrat eller inte tycker jag man kan välja det ena eller det att ha ned sig till förskolan beroende på grader. Över 10+ ofodrat, under 10+ fodrade regnställ skulle kunna vara en tumregel. Samma sak för gummistövlar. Ett par gummistövlar, "sneakers" och fodrade stövlar är perfelt att ha just nu.

    3. När man vet att ett barn har lättare att kissa på sig så har man alltid ett extra öga på det barnet och ser man att det skett en olycka så går man fram till barnet och tar den i handen och säger att man ska göra dittan eller dattan så bryr dig inte de andra barnen, eller om barnet är ensamt en stund så går man fram och frågar lite tyst om vi ska gå in och byta. Har barnet på sig massa ytterkläder så man inte ser någonting så får man också passa på att fråga tyst när det är läge. Allt ska ske väldigt diskret.

    4. Alla pedagorer, kockar osv får ju såklart reda på detta. Är det äpple på fruktstunden får de använda en speciell kniv för äpple och en för resterande frukt. Man sitter alltid med barnen under fruktstund och pedagogerna får ju ha extra koll på att inget delas, vilken man ändå har för smittorisken. Barnen lär sig väldigt snabbt även när de är småsmå att man delar inte på frukt/mat/dricka osv. Vikarier brukar inte ro om sådana moment, men ska i vilket fall bli informerad direkt. Det är superviktigt.

    5. På förskolan brukar man ha olika kissrutiner, t ex kissa innan/efter maten samt innan/efter mellis brukar väl vara standard. Jag vet inte hur de gör på din förskola men prata med de vad de har för rutiner, samt ha en öppen dialog om hur ni ska lösa det. Tycker din son att det är jobbigt att gå på toaletten på förskolan? Varför och hur löser ni det tillsammans? De kanske skulle kunna ta er son på toaletten varannan timme eller så? Säger han till hemma eller säger ni till honom? Ibland är det så att barnet tycker allt annat är viktigare än att känna efter om man är kissnödig på förskolan, för där finns ju alla vänner och massa roliga grejer.

    Hoppas du fick svar, har jag missförstått någon fråga får du rätta mig :)
  • barntokiggg
    Anonym (back) skrev 2019-10-15 18:40:31 följande:

    1 Hur ser en dag på svensk förskola ut för en liten på 2,5 år?

    2 Brukar barnen gilla maten?

    3 Hur hanterar ni kommunikation med föräldrar som inte kan svenska?

    4 Finns det någon period eller tid på året då ni helst ser att ett barn är ledigt?


    1. Alla förskolor har ju olika rutiner. Även avdelningarna är olika men oftast är det 1-3 år och 4-5 års avdelningar, kommer utgå från dem. Skriver upp en ganska standard dag: Allt som oftast brukar frukost serveras runt 7:30-8:30 någon gång, ev. ett blöjbyte, ute- eller innelek, blöjbyte, lunch någon gång mellan 11-11:30, vila beroende på om barnet fortfarande sover under dagen och föräldrarna bestämmer själv hur länge barnet ska sova, ute- eller innelek, blöjbyte, mellanmål någon gång mellan 14-14:30, ute- eller innelek tills barnet går hem för dagen. I ett nötskal med rutiner, sedan brukar det finnas olika grupper eller aktiviteter man har planerat varje vecka och i 2 1/2-årsåldern brukar det väl vara måla något, promenader, gympa osv.

    2. Absolut! Svenska förskolor (har ingen koll på utländska), både privat och kommunal, har väldigt bra mat. Snuddar på bättre på privat förskola då det är hemlagat med egen kock/kocka, och kommunal har samma som skolan. Men överlag brukar barnen gilla maten.

    3. Främst om det är barn som inte har svenska som modersmål brukar förskolorna ta in en resurs som talar samma språk.

    4. Nej, inte som man helst ser så. Bara att man önskar ju att alla barn ska få något sommarlov, om så bara ett par veckor. Samt såklart över jul och nyår, om man får önska!
  • barntokiggg
    Anonym (Lilla My) skrev 2019-10-15 18:45:50 följande:

    Håller på planera fl och undrar ungefär hur inskolning går till? Så jag har något hum hur många dagar fp jag ska planera dit. Barnet kommer vara 2,5 år, med utvecklingsstörning.


    Har inte någon egen erfarenhet av inskolning med bsrn som har en utvecklingsstörning, exakt hur rutinerna ser ut då. Men standard brukar vara 1 vecka (5 dagar), men olika förskolor olika längd då vissa har 3 dagar och vissa har 1 månad. Men kan ju också bero på hur pass snabbt trygg barnet blir med sin nya miljö och sina nya pedagoger. Men om vi utgår från "standard", 5 dagar, så brukar man gå ungefär mellan 9-lunch och föräldern sitter med hela tiden den första tiden tills, beroende på barnet, det funkar att mamman eller pappan smyger iväg och barnet bekantat sig på egen hand sista stunden på dagen eller så. Sista dagen om allt känns ok, så brukar man ibland testa att ha med barnet på lunchen och kanske även söva medans mamma eller pappa inte är där. Ungefär så brukar det gå till! Det finns alltid även en ansvarig pedagog för ditt barns inskolning.
  • barntokiggg
    Anonym (E) skrev 2019-10-15 18:47:07 följande:

    Vad tänker och tycker du och dina kollegor om barn med ?annorlunda? familjer, alltså samkönade par, ensamstående som skaffat barn via donator/surrogat/adoption, flerföräldraskap (t.ex. lesbiskt par och gaypar som gått ihop i att skaffa barn) osv? Har ni haft några sådana barn/familjer där du jobbat? I så fall, hur hanterade ni det och hur pratades det om dessa familjer er kollegor emellan?


    Har inte vart med om den situationen faktiskt. Men självklart skulle de familjerna bli behandlade på exakt samma vis som alla andra. Tror inte det skulle vara något speciellt så, inte om jag utgår från mig själv eller mina kollegor jag träffar under åren i alla fall :)
  • barntokiggg
    Anonym (Ä) skrev 2019-10-15 19:15:52 följande:

    Hur mycket skit snackar ni om föräldrar och barn?


    Haha. Skulle säga lika mycket som du pratar om folk i din närhet. Syftar då på om föräldrarna, barnen är alltid ett big nono att tala illa om, självklart måste man ventilera om vissa jobbiga stunder med vissa barn eller så med någon kollega men det skulle aldrig gå över till klassiskt skitsnack som man pratar om andrs vuxna. Man får komma ihåg att 99% av folk som väljer att jobba inom förskola gör det för att man tycker om barn, alla barn är söta, alla barn hur mycket de än bråkat och varit stökigt är alltid välkommen upp i famnen för en kram, och är även beredd på de tuffa dagarna och situationerna, och vi ser inte att barnet någonsin är dåligt utan hur de kan ha agerat i den stunden är sämre. Jag hoppas i alla fall att alla som jobbar med detta har detta tankesätt.

    Vissa föräldrar kan man behöva prata av sig om ibland med sina kollegor, som försvårar vårt arbete på olika sätt eller har ett konstig sätt med sina barn eller med oss. Det krävs med alla människor, även om man möter de på stan, en ytlig bekant eller en förälder på förskolan.
  • barntokiggg
    Anonym (Kejt) skrev 2019-10-15 19:46:21 följande:

    - Vad tycker du om när folk kallar det dagis?

    - Har du egna (små)barn? Om du har det, är det jobbigt att komma hem till dina egna efter en dag på jobbet? Hur känns det att lämna ditt eget barn på förskola för att kunna jobba på en annan förskola?

    - Vad är det konstigaste beteendet från föräldrar?

    - Tycker du barn ska gå i förskola (alltså även om föräldrarna har möjlighet att vara hemma på heltid till skolstart)?

    - Vad tycker du om att barn får gå påförskola när föräldrarna är hemma med småsyskon? Hur många timmar tycker du det är rimligt att de får vara där om några alls?

    - Vid vilken ålder tycker du det är bäst för barn att börja förskola (du får välja fritt, bortse från föräldrarns eventuella ekonomi/arbete osv)?

    - Hur upplevde du utbildningen? Svår/lätt? Lättaste/svåraste? För lång/kort?

    - Hur hanterar ni om ni personlighetsmässigt inte går ihop med varandra, någon förälder, vikarie eller student på VFU?

    - Har du favoritbarn?


    1. Det spelar ingen större roll för mig. Jag själv gjorde det i början tills det bara blev mer naturligt att sägs förskola men jag kan ibland säga dagis med. Många av barnen gör det med, jag tycker det låter gulligt.

    2. Nej det har jag ej, så kan inte svara så bra på den frågan :) Tror inte jag skulle tycka det var jobbigt.

    3. Ja du, om man ska säga konstigt så är det väl over all om personen eller personerna är lite udda, som man skulle tycka om vad som helst. Kan även tycka det är lite konstigt när föräldrarna inte hejar eller försöker bekanta sig lite i alla fall, vi delar ju (på sätt och vis) på en väldigt viktig del av deras liv.

    4. Den frågan är svår. Jag tycker alls får bestämma själv, jag lägger mig inte i så mycker. Själv, om jag kan, när jag får barn skulle hemskt gärna vara hemma med mitt barn på heltid tills skolan börjar. Det viktigaste i mitt liv är mitt och min barns relation och tid tillsammans. Känner att det mitt barn kan få utav att vara hemma med mig väger upp vad förskolan har att komma med, även om vi förskolor rockar ;) Konstigt kanske, men det är jag.

    5. Egentligen samma där som förra frågan, nu när det är 15h så tycker jag att det är väl bra att alla får bestämma själva. Men när jag själv är av åsikten att jag skulle gärna vara hemma med alla mina barn tills de börjar skolan så skulle jag ju säga att det är "onödigt" på sätt och vis, men alla är ju inte som jag heller så då är det ju bra att alternativen finns. Nu när det finns tycker jag 15h är väldigt lagom. Tycker nog också att det är en superlösning egentligennom barner får ett småsyskon i 3/4års-ålder och har gått på förskola sen de var 1 år så är det ju onödigt att slita bort en stor del av deras liv.

    6. Skulle nog säga inte tidigare än 1 1/5 och inte senare än 2 faktiskt. Då är de inte så pyttesmå som 1-åringarna men samtidigt lite mer "formbara" och präglas lite lättare på alla pedagoger än en 3-åring exempelvis.

    7. Har ingen utbildning, självlärd från mycket observerande, självstuderande, praktiserande samt ett brinnade intresse för yrket.

    8. Om det endast gäller personlighetsmässigt så skulle jag säga att det bara är att bita i det sura äpplet. På många förskolor pågår det en del skitsnack, men det är ju folk som troligtvis är likadana privat. Men jag känner att på jobbet är man professionell, är det för jobbigt sök vidare. Så länge man inte känner sig kränkt eller mår fruktansvärt dåligt för det såklart.

    9. Skulle säga att jag är mer präglad på de barnen som har vart med mig sedan start, samma de på mig så man har ett starkt band liksom.
  • barntokiggg
    Anonym (Sara) skrev 2019-10-15 20:25:16 följande:

    Hur bedriver ni det systematiska kvalitetsarbetet?

    Vad tycker du och ditt arbetslag om läroplanen?

    Gör ni många orosanmälningar?

    Vad har du i lön?


    1. Vi har varje vecka planering i full personagrupp samt 2-2 olika dagar då vi såklart planerar vad vi ska göra samt om det är något som ej funkat eller något vi måste bättra eller se över. Vi dokumenterar även nästan allt samt har reflektioner.

    2. Den är bra. Den har även blivit mycker bättre, enklare att tolka samr inkluderande.

    3. Nej, händer väldigt sällan.

    4. Jag går på timlön och ej utbildad så tjänar inte som man "ska". Citerar mig själv "Självlärd från mycket observerande, självstuderande, praktiserande samt ett brinnade intresse för yrket."

    Jag har 130:-/timmen.
  • barntokiggg
    Anonym (Sara) skrev 2019-10-15 20:25:16 följande:

    Hur bedriver ni det systematiska kvalitetsarbetet?

    Vad tycker du och ditt arbetslag om läroplanen?

    Gör ni många orosanmälningar?

    Vad har du i lön?


    1. Vi har varje vecka planering i full personagrupp samt 2-2 olika dagar då vi såklart planerar vad vi ska göra samt om det är något som ej funkat eller något vi måste bättra eller se över. Vi dokumenterar även nästan allt samt har reflektioner.

    2. Den är bra. Den har även blivit mycker bättre, enklare att tolka samr inkluderande.

    3. Nej, händer väldigt sällan.

    4. Jag går på timlön och ej utbildad så tjänar inte som man "ska". Citerar mig själv "Självlärd från mycket observerande, självstuderande, praktiserande samt ett brinnade intresse för yrket."

    Jag har 130:-/timmen.
  • barntokiggg
    Anonym (Ronja) skrev 2019-10-15 21:54:24 följande:

    1. Kan barnet skolas in när som helst på året eller går man terminer på förskola precis som k vanliga skolan? Alltså kan barnet skolas in i typ november eller mars?

    2. Vad är skillnad i arbetsuppgift mellan en förskolelärare och en förskolepedagog?

    3. Hur mycket administrativt arbete är det varje dag? Sitter förskolepersonalen vid en dator varje dag?


    1. Ja, det kan ske närsom :)

    2. Jag har använt pedagog lite löst nu, vilket är "fel". Jag har använt det lite som ett samlingnamn nu som vi som jobbar på förskola som jobbar pedagogiskt. Kan vara lite tabu att mixa det här, som att man inte får säga dagis utan det heter ju förskola. Kanske mer korrekt att säga barnskötare och förskollärare :) Skillnaden är att förskollärare har pluggat på högskolan och är väl djupare lärd i allt detta. Förskollärarna har ett större ansvar för planering av verksamheten osv medans barnskötarna har mer en "följande" roll men är lila viktig inom verksamheten.

    3. Nej det gör dem ej vanligtvis, utan det är förskolecheferna mer eller mindre beroende på om de jobbar i barngrupp eller ej. De har ju x antal planeringtimmar under veckan och då är ju datorn ett bra redskap, men inte mycket administrativt alls.
  • barntokiggg
    nernu skrev 2019-10-16 07:49:45 följande:

    Utge dig inte för att vara förskolepedagog när du är outbildad vikarie som gillar barn.


    Nämnt tidigare att jag inte är utbildad men har hållt på med detta yrke i flera år samt vart på samma ställe i ett och ett halvt år då jag har samma roll som gemene barnskötare och är med på planering osv. Förskolepedagog var något jag skrev snabbt för att få ihop en kort rubrik och bra rubrik, men det var dumt för jag vet att det sticker något fruktansvärt i ögonen på folk. Hade också kunnat nämnt det i trådstarten men kände att det var ju orelevant då det inte är direkt så att jag ljuger för folk i mina svar. Mina kollegor tycker ju även att jag har samma relevans och snarlik kompetens, bara att jag har lärt mig praktiskt och inte läst allting. Sedan vad det skulle störa så mycket att jag kallar mig pedagog i en trådstart på familjeliv skulle kan jag inte förstå, då jag inte känner dig i person och det är inte direkt så jag har hand om dina barn och utger mig för att vara pedagog eller kommer på intervju hos dig och utger mig för att vara något jag inte är. Jag jobbar inom förskola, och har en större inblick än annan man som inte gör det och ville bara att folk skulle få en chans att få svar på deras frågor om förskola då jag vet att det finns en del, och det skulle lätta för mig om jag kunde fråga någon inom förskola innan jag ska skola in mitt barn t ex. Det enda som blir dumt och missvisande med min rubrik är ju om man har frågor om utbildningen, vilket jag är ärlig med att jag inte har om någon frågat, samt om man endast vill lyssna på en utbildad förskollärare t ex. Men då får man ju försöka glömma mina svar! Fast det är dumt eftersom det är korrekta svar med genuina tips, råd och hur saker och ting fungerar :)
  • barntokiggg
    Anonym (...) skrev 2019-10-16 09:59:27 följande:

    Mina söner kommer vara 2,5 år, 1,5 år och 1,5 år när de börjar förskolan. Har du några tips?

    Räcker det att jag är med eller måste min man också vara det?

    Mitt barns kusin har börjat i 6-års nyligen. Han har fortfarande stora problem med att hinna till toaletten i tid. Oavsett om de är inne eller ute. Han kissar ner sig rejält dagligen på sexårs, både inne och ute. Som tur är har hans kompisar inte sagt något men det kommer väl snart. När fröknarna frågar om han vill byta kläder säger han nej, jag har inte kissat på mig, och fortsätter leka med nerkissade kläder. De andra barnen börjar ju undra. När han kissar ner sig ute kan han gå runt med det i timmar.

    Hur hanterar ni barn som uppenbarligen har kissat ner sig som inte vill byta och hur ska man hantera denna situation? Han vill inte byta kläder ensam heller.


    Antar att det var du som höll med att det var dunt att jag kalladr mig pedagog. Citerar mitt svar till nernu "Nämnt tidigare att jag inte är utbildad men har hållt på med detta yrke i flera år samt vart på samma ställe i ett och ett halvt år då jag har samma roll som gemene barnskötare och är med på planering osv. Förskolepedagog var något jag skrev snabbt för att få ihop en kort rubrik och bra rubrik, men det var dumt för jag vet att det sticker något fruktansvärt i ögonen på folk. Hade också kunnat nämnt det i trådstarten men kände att det var ju orelevant då det inte är direkt så att jag ljuger för folk i mina svar. Mina kollegor tycker ju även att jag har samma relevans och snarlik kompetens, bara att jag har lärt mig praktiskt och inte läst allting. Sedan vad det skulle störa så mycket att jag kallar mig pedagog i en trådstart på familjeliv skulle kan jag inte förstå, då jag inte känner dig i person och det är inte direkt så jag har hand om dina barn och utger mig för att vara pedagog eller kommer på intervju hos dig och utger mig för att vara något jag inte är. Jag jobbar inom förskola, och har en större inblick än annan man som inte gör det och ville bara att folk skulle få en chans att få svar på deras frågor om förskola då jag vet att det finns en del, och det skulle lätta för mig om jag kunde fråga någon inom förskola innan jag ska skola in mitt barn t ex. Det enda som blir dumt och missvisande med min rubrik är ju om man har frågor om utbildningen, vilket jag är ärlig med att jag inte har om någon frågat, samt om man endast vill lyssna på en utbildad förskollärare t ex. Men då får man ju försöka glömma mina svar! Fast det är dumt eftersom det är korrekta svar med genuina tips, råd och hur saker och ting fungerar :)"

    Tycker det är lite lustigt att du då vill ha svar av mig? Men svarar lite snabbt för det var ju det jag skrev upp mig på:

    1. Generella tips för att underlätta eller? Vet ju inte hur dina barn är men jag skulle nog förbereda mina barn, kanske köra/gå förbi förskolan innan och associera innan med att det här är ett roligt ställe som att peka och visa att "här ska ni vara och leka sen och träffa kompisar", typ så. Läs igenom vad som är bra att ha med sig, allt från extrakläder till ytterkläder. Finns listor om man söker. Svarade innan om lite extra tips för vad som är extra bra att ha med sig.

    2. Det räcker om bara en kan vara med.

    3. Det låter som han tycker att det är genant även för de vuxna. För jag utgår ifrån att de pratar med honom diskret om det. Jag skulle nog ta honom åt sidan för en annan anledning och sedan prata med honom om varför, sedan även betona att man måste faktiskt byta om man har kissat på sig tills han gör det. Man ju dra allt, att man kan bli sjuk, att det kan lukta illa osv.
  • barntokiggg
    Inga bekymmer skrev 2019-10-16 11:21:31 följande:

    Såklart så strävar man efter att alltid komma i tid. men om det händer nån enstaka gång att man upptäcker att barnet bajsat precis när man ska iväg eller får ett megautbrott, så att man blir lite sen... Har du samma förståelse då som du vill att föräldrar visar er över era tillkortakommanden?

    Sedan är det långt ifrån alla barn som får utbrott på förskolan! Många uppför sig mkt bra där men får många utbrott hemma i sin trygga miljö, vilket är helt normalt!


    Jo men det har jag ju sagt hela tiden? Att det händer alla att man blir sen. Sen syftar det snarare på att man blir sen vid hämting och inte hör av sig. Då kan det bli för lite personal kvar tillslut och det blir dåligt både för barn och personal. Det var inget personligt till dig och hur, när man lämnar barnen. Det är ett mindre problem.

    Men snälla du, kände du dig träffad? Utsatt? Tala med personalen på din förskola om du finner problem. Det var ju faktiskt du som undrade.
  • barntokiggg
    Inga bekymmer skrev 2019-10-16 11:21:31 följande:

    Såklart så strävar man efter att alltid komma i tid. men om det händer nån enstaka gång att man upptäcker att barnet bajsat precis när man ska iväg eller får ett megautbrott, så att man blir lite sen... Har du samma förståelse då som du vill att föräldrar visar er över era tillkortakommanden?

    Sedan är det långt ifrån alla barn som får utbrott på förskolan! Många uppför sig mkt bra där men får många utbrott hemma i sin trygga miljö, vilket är helt normalt!


    Jo men det har jag ju sagt hela tiden? Att det händer alla att man blir sen. Sen syftar det snarare på att man blir sen vid hämting och inte hör av sig. Då kan det bli för lite personal kvar tillslut och det blir dåligt både för barn och personal. Det var inget personligt till dig och hur, när man lämnar barnen. Det är ett mindre problem.

    Men snälla du, kände du dig träffad? Utsatt? Tala med personalen på din förskola om du finner problem. Det var ju faktiskt du som undrade.
  • barntokiggg
    Anonym (Qwerty) skrev 2019-10-16 12:05:53 följande:

    Förskolepedagog och förskollärare är samma. Båda har förskollärarutbildning. Barnskötare är något helt annat. Du är ingetdera utan bara outbildad assistent.


    Gissar på att du är "inga bekymmer"? :)
Svar på tråden Fråga förskolepedagogen!