Inlägg från: Anonym (jag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jag)

    Bok om otrohet: Den nakna sanningen

    Anonym (Känslor) skrev 2023-04-03 15:39:12 följande:

    Det spelar jättestor roll då det kan variera mellan olika relationer. I vissa relationer är det helt okej att sexchatta med andra över nätet eller till och med att ha sex med andra. Men de flesta skulle se det som ett svek (otrohet) om man träffade en person i hemlighet för en fika eller lunch. Eller om man hade en aktiv dejtingprofil på nätet.


    Ahola tog upp det i någon intervju att gränserna är så olika för olika personer.


    Därför är det också viktigt att prata om vilka gränser man har i relationen. Och har man en relation måste man utgå från sin partners perspektiv. Inte komma med undanflykten: Men jag tycker inte att det är otrohet.


    I praktiken gör det ju inte så stor skillnad för människor som går bakom ryggen på sin partner med saker vet ju redan mycket väl att de de gör är fel annars skulle de ju inte smyga med det. Om man på fullt allvar trodde att tex sextjatta med andra skulle vara ok så skulle man ju göra det öppet.

    Jag tror faktiskt att det väldigt sällan handlar om att man bara inte visste var gränsen gick utan snarare om att man visste mycket väl var gränsen gick men valde helt enkelt att skita i det och hoppas på att det aldrig kom fram.

    I grunden handlar det om vilka värderingar man har, har man inställningen att överenskommelser är något man ska hålla om man känner för det men går lika väl skita i när det passar en och att det är ok att gå bakom ryggen på andra så spelar det nog ingen roll hur mycket man pratar och vad man kommer överens om.
  • Anonym (jag)
    Anonym (Torkad) skrev 2023-04-03 19:46:05 följande:
    Fast bara för att jag gör något när inte min partner ser betyder inte att jag går bakom ryggen. Och vem avgör vad jag får göra när jag inte är med min partner?
    Om jag har goda vänner av motsatt kön där jag har någon som jag skickar meddelanden till på messenger ibland (jag skickar mycket, både till kvinnor och män, släkt och vänner), är det att "gå bakom ryggen"  om jag gör det under min arbetsdag?
    Jag kanske går iväg med min mobil för att kolla av ett banksaldo som jag inte vill att min man ska se, är det värre än om jag går iväg för att skicka en smiley till en (manlig) bekant?

    Allt ovan är hypotetiskt men ska man dra gränser kring otrohet så blir det väldigt detaljerat om man samtidigt ska utgå ifrån att allt som görs när den andre inte närvarar är klassat som fel för att det görs bakom någons rygg. Det blir väldigt mycket som ska "kommas överens om".
    I grunden är jag för den sortens tydlighet för då har man också något att hänvisa till när någon är ute på vift, att vi var faktiskt överens om si och så. Men med relationer måste det till (min åsikt) mer flexibilitet och mental spänstighet för vad som helst kan hända precis när som helst även med de bästa intentioner. 

    Jag har ingen aning om vad min man tänker på när vi är tillsammans hemma, lite lite som när han är på sitt jobb och jag på mitt helt ärligt. Men vi har valt varandra mer än en gång och det är vi som delar säng på kvällen. 
    Du menar alltså att du inte förstår skillnaden mellan att göra saker som du inte nödvändigtvis deklarerar för din partner men skulle absolut inte ha något emot att hen ser och som du inte medvetet försöker dölja .... och..... saker du absolut inte vill att din partner ser och som du medvetet försöker dölja för din partner?

    Och när du skriver "skickar meddelanden på messenger" så beror väl om det är rätt eller fel kanske mer på VAD man skriver än ATT man skriver. Att skriva "ska vi ta en fika" till en kollega är kanske inte riktigt samma sak som att skicka en dickpick följt av "tack för senast".

    Jag tror faktiskt att den där gränsen inte alls är så svår att fatta, jag tror däremot väldigt många är väldigt duktiga på att LÅTSAS inte fatta den och hävda att de inte hade en aaaaaaanig om att det skulle vara fel att skicka dickpicks till kollegan och att hen misann inte alls undanhållit det utan hade bara glömt det och hade givetvis visat det bara man hade frågatOskyldig

    Att ha valt varandra en gång i tiden säger ju absolut ingenting, faktum är att otrohet handlar just behålla den man en gång valt OCH ha nån annan med, dvs äta kakan och ha den kvar, för hade man hellre velat ha någon annan istället så hade man ju bara bytt.
  • Anonym (jag)
    Ordinär Man skrev 2023-04-03 20:05:07 följande:

    Igår gick jag till det lokala bagerier för att köpa en limpa och några källarfranskor. Då passade jag på att ta en kaffe och mazarin på plats, och jag berättade det inte för min fru.

    Nu skäms jag så otroligt för jag varit otrogen.


    Och det är ju såklart samma sak som att du gick till närmsta horhus och bara råkade glömma nämna det för din partner.....

    Som sagt, det gäller ju att spela dum när det passar.
  • Anonym (jag)
    Ordinär Man skrev 2023-04-03 22:36:22 följande:
    Enligt doktor Ahola är det otrohet. 
    Ja att knulla horor är helt klart otrohet
  • Anonym (jag)
    Ordinär Man skrev 2023-04-03 22:50:32 följande:
    Det tror jag vi är överens om. Men enligt doktor Ahola är att gå på konditori i hemlighet otrohet. (Obs! Konditori, inte bordell.)
    Nope, jag tror att Ahola syftar på saker man medvetet hemlighåller som man inte vill att ens partner får reda på, det är ju lite skillnad på att gå på konditori och inte nämna de för sin partner men inte bryr sig om ens partner får reda på det och gå på konditori och göra allt för att ens partner inte ska få reda på att man varit där och betala kontant för att det inte ska dyka upp på kontoutdrag, stänga av positionering på telefonen, bränna kvitton och ha lösmustache för att ingen ska känna igen dig... eller hur?
  • Anonym (jag)
    Anonym (Lilla My) skrev 2023-04-03 23:22:12 följande:

    Jag är helt övertygad om att man vet när man är otrogen, man behöver inte fundera på det. 

    Men

    Problemet uppstår när ens partner inte har samma referensramar. Min partner kanske inte tycker han är otrogen när han sexchattar, men det tycker jag.

    Alltså om jag skulle sexchatta med en man känner jag mig otrogen mot min partner som inte skulle tycka att det är otrohet.

    Hänger ni med?


    Hänger med, men jag tror att de flesta någorlunda normalt funtade individers referensramar sällan skiljer sig så extremt mycket från varandra, visst små variationer finns det nog alltid men extrema skillnader uppstår nog främst om en individ är totalt grönslös.... jag menar man behöver nog vara halvt lobotomerad om man inte förstår att SEXtjatta med andra än sin partner kanske inte uppskattas av sin partner, SEXtjatt som namnet antyder är ju en form av sex.

    Sen finns ju människor som helt enkelt inte är monogama men en sån person borde ju inte vara i en monogam relation öht.

    Och sen har vi ju det där med smygandet, om en person på riktigt inte förstod att det skulle vara fel, varför kände personen då ett behov av att smyga med det? Om man är övertygad om att det man gör är helt ok så är man väl öppen med det inför sin partner? Hemlighetsmakeriet är ju en ganska tydligt indikation på att personen fattade att det inte var ok.
  • Anonym (jag)
    Tukt skrev 2023-04-04 07:22:26 följande:

    Problemet är ju inte vad som är otrohet, utan hur en  missnöjd partner använder det. Oftast fel och i affekt.
    Därför kan det vara bättre med det mer traditionella synsättet på otrohet. Det utöver det som är svek, får man diskutera utan det extremt laddade förstärkningsordet otrogen.
    Vad jag bygger mitt resonemang på? Ja till stor del Familjeliv och de ändlösa diskussionerna kring just otrohet, men vad som i regel är relationsproblem. 


    Att en person bedrar den andra (otrohet) har ju inget med relationsproblem att göra eftersom relationsproblem går att lösa på andra sätt än otrohet
  • Anonym (jag)
    Anonym (Kul) skrev 2023-04-04 14:03:34 följande:

    Om man tycker det är kul att sextjatta då? Det ger ju lite krydda till livet.

    Skulle det vara så fel? Det är ju just för att det är lite förbjudet som det är krydda. Är man överens om precis allting blir ju livet totalt förutsägbart.....och samtidigt dötrist.

    Nej tack. 


    Det är inte upp till dig att ensam avgöra vad som är ok i er relation, det är något som sätts av BÅDA

    Ja det är jävligt farligt att resonera som du gör, dvs jag kan göra vad fan jag vill bakom ryggen på min andra så länge JAG tycker det är kul och ger MIG lite krydda i livet så är det ok. För resonerar man på det sättet finns det ju ingen gräns för vad man kan ge sig själv tillåtelse att göra mot sin partner.

    En person som resonerar på det sättet är en väldigt falsk person som inte går att lita på och borde inte vara i någon slags relation öht
  • Anonym (jag)
    BaraLillaJag84 skrev 2023-04-04 14:09:32 följande:
    Vad tycker din partner om att du gör det?
    Du svarar f.ö på din egen fråga: "Skulle det vara så fel? Det är ju just för att det är lite förbjudet som det är en krydda.".
    Varför känner du att det är "förbjudet"?? Jo, för att du vet att du säkerligen skulle såra din partner om det kom fram. Jävligt svinigt beteende!
    Håller med, det är nästa surrealistiskt att se hur moraliskt handikappade människor resonerar för att rättfärdiga saker för sig själva. Jag menar hur kommer en person som tycker det är helt ok att ljuga och svika bara det blir kul för en själv bete sig mot sin omgivning? Sina vänner, sina kollegor, sina barn?
  • Anonym (jag)
    Anonym (Sanningen) skrev 2023-04-04 15:02:31 följande:

    Var gränsen för otrohet går är högst individuellt.
    Påfallande ofta verkar det som vad olika människor säger sig med säkerhet stå för i den frågan, kanske något man lovat varandra, kan glida till att bli något annat i en viss situation, eller med tiden, beroende på nya omständigheter eller beroende på vad man anser sig ha rätt att skylla på.

    Den enda definition som jag funnit som håller för mig är att jag bemöter min partner på samma sätt som jag själv önskar bli bemött.
    Om jag gör något mot min partner som jag anser inte skulle vara ok om min partner skulle göra det mot mig, så är det inte ok.
    Och i de fall vi pratar om otrohet så skulle det då vara att betrakta som otrohet.


    Nja, att folk töjer på sina principer betyder ju inte att principerna förändrats utan snarare att vissa personer helt enkelt inte klarar att hålla på sina principer när det gäller. Människor som anpassar sin moral efter situation är ju vad man brukar kalla för opportunister och såna personer går inte att lita på. 

    "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" har ett stort problem, det bygger fortfarande på ett JAG perspektiv och inte andras perspektiv för vad händer om man själv tycker det är helt ok att ligga med andra? Om jag tycker att det är helt ok att min partner ligger med andra, blir det per automatik ok för min partner att jag ligger med andra?... Det här är ju något som otrogna människor ofta använder som ursäkt för att rättfärdiga sin otrohet genom att hävda att de själva skulle vara ok med att deras partner låg med andra och då är det ju helt ok att de själva gör det... 

    Jag tycker att det är betydligt bättre att leva efter "Behandla andra så som DE vill bli behandlade" för då utgår man ju efter deras önskemål och inte bara sina egna.
Svar på tråden Bok om otrohet: Den nakna sanningen