Dricker ni vuxna mjölk till maten?
Läste en tråd om svensk mat och några påstod att det är typiskt svenskt/västerländskt att dricka mjölk till maten.
Därför undrar jag hur många vuxna här inne som dricker mjölk till maten?
Läste en tråd om svensk mat och några påstod att det är typiskt svenskt/västerländskt att dricka mjölk till maten.
Därför undrar jag hur många vuxna här inne som dricker mjölk till maten?
Vadå? Man hör ju från alla att mjölk är superduper viktigt för barns skelett så det är därför jag undrar. Jag är dock skeptisk till om det verkligen är så bra för barn med komjölk.
Ni vuxna som inte dricker mjölk, dricker era barn mjölk?
Antingen tror man på en religion och då finns det många olika tankar om hur världen har blivit till.
Eller så tror man på Darwins teori och hur alla djur, inklusive människan, har utvecklats.
Människan dricker sin modersmjölk i ca 1-2 års ålder sen tar i regel mammas mjöl slut. Människan är oxå det däggdjur som framkallar mjölk med minst proteiner.
Kon däremot, som ska få en liten kalv att väga flera hundra kilo på ett år framkallar en mjöl med mycket högre protein värde ön människans. Logiskt naturligtvis.
Allt detta har utvecklats under hundra tusentals år för att varje djur ska får precis den mängd näring som behövs.
Varför människan sen fick för sig att dricka ko mjölk kan ju diskuteras. Men lite roligt att man skulle tror att just kons mjölk skulle vara nyttig!? Varför inte kattmjölk, elefantmjölk eller kanske lite hundmjölk?
Jo därför att människan har fått lära sig (av mjölkindustrin) att just en kos mjölk ska drickas av barn och vuxna!
Av den enkla anledningen så dricker jag INTE mjölk...
Antingen tror man på en religion och då finns det många olika tankar om hur världen har blivit till.
Eller så tror man på Darwins teori och hur alla djur, inklusive människan, har utvecklats.
Människan dricker sin modersmjölk i ca 1-2 års ålder sen tar i regel mammas mjöl slut. Människan är oxå det däggdjur som framkallar mjölk med minst proteiner.
Kon däremot, som ska få en liten kalv att väga flera hundra kilo på ett år framkallar en mjöl med mycket högre protein värde ön människans. Logiskt naturligtvis.
Allt detta har utvecklats under hundra tusentals år för att varje djur ska får precis den mängd näring som behövs.
Varför människan sen fick för sig att dricka ko mjölk kan ju diskuteras. Men lite roligt att man skulle tror att just kons mjölk skulle vara nyttig!? Varför inte kattmjölk, elefantmjölk eller kanske lite hundmjölk?
Jo därför att människan har fått lära sig (av mjölkindustrin) att just en kos mjölk ska drickas av barn och vuxna!
Av den enkla anledningen så dricker jag INTE mjölk...
Tja, han kanske är nedlåtande mot mig när det gäller något annat...
Ni vuxna som inte dricker mjölk, dricker era barn mjölk?
Är det inte mer eller mindre så i alla (långvariga) relationer...? Men den diskussionen hör hemma i en annan tråd...
Nej, aldrig. Gör det enbart om det är en måltid där mjölk passar, dvs typ pannkakor med sylt, grädde och ett stort glas kall mjölk. Är 22 år.
Dricker bara mjölk till speciella rätter, t.ex plättar. Då sitter det fint med ett glas kall mjölk. Men plättar gör jag bara typ två gånger om året. 99,9% av alla måltider så dricker jag vatten och har havremjölk i kaffet.
Vadå? Man hör ju från alla att mjölk är superduper viktigt för barns skelett så det är därför jag undrar. Jag är dock skeptisk till om det verkligen är så bra för barn med komjölk.
Vadå? Man hör ju från alla att mjölk är superduper viktigt för barns skelett så det är därför jag undrar. Jag är dock skeptisk till om det verkligen är så bra för barn med komjölk.
Men själv har jag nog blivit rejält försvenskad för jag tycker det är väldigt gott med ett glas kall mjölk då och då, särskilt till vissa typiskt svenska maträtter som köttbullar eller våfflor.
Ja, både jag, min man och våra barn dricker mjölk som huvudsaklig måltidsdryck.
Och många (om det är flertalet vet jag inte, jag ser aldrig vuxna som dricker mjölk men de kan ju göra det hemma när de ä själva) infödda vuxna svenskar dricker det inte Fast visst, vanligare än i många andra länder är det säkert.
OT funderar på hur mat kommer att uppfattas som typiskt svensk. Köttbullar nämns ofta men någon variant av bullar på malet kött brukar finnas i de flesta länder (I motsats till lingonen) Och våfflor äter man mer i många länder än här, själv har jag aldrig tänkt på det som typiskt svenskt.
Varför till blodpudding? Det är ju det sämsta tänkbara
Noterade att många tycker mjölk passar bra till pannkakor. För mig blir det nått knas med just mjölk och pannkakor. Mjölken känns helt tunn och smaklös, som om man spätt ut den med vatten.
Annars kan jag dricka det till nästan allt, och en lite udda favorit är mjölk till grillchips...
Vilken stor grej folk gör av att man dricker mer mjölk i Sverige än i andra länder. Vad har det med tråden att göra?